reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Odnośnie pakowania do samego szpitala- na necie jest mnóstwo list, trochę się różnią między sobą.... Ja stawiam na minimalizm, w razie "w" dowiozą mi towar ;) Mam w planach jeśli chodzi o dziecko zabrać:
-3 body krótki rękaw
-3 pajacyki
-3 czapeczki
-2 pary niedrapek
-2 pary skarpetek
-6 pieluch tetrowych
-1 flanelową
-rożek i cienki śpiworek,
-paczkę pieluch
-chusteczki do pupy
-nosidełko :p
-nie wiem czy ręczniczek brać? Co myślicie o tych z kapturkami?

Jeśli chodzi o kosmetyki dla dzidzi- dowiem się jeszcze w swoim szpitalu, czy trzeba.

Resztę mi dowiozą, jeśli się okaże, że czegoś zabrakło.

Poprawcie mnie proszę, jeśli uważacie, że za mało, za dużo, albo, że o czymś zapomniałam...

reklama
mysle ze ci starczy ja na szczescie nie musze brac nic dla malucha tylko pieluchy, chusteczki, masc do pupy i oczywiscie ubranie na wyjscie :-) ja nie biore recznika bo chyba pierwsza kapiel bedzie miec dopiero w domu nie wiem czy teraz kąpią czy nie zależy pewnie od szpitala

Aaa to szpital zapewnia Ci ubranka? A mogę zapytać w jakim szpitalu będziesz rodzić? Bo widzę, że piszesz z miasta w którym ja też planuję urodzić ;)

Mój syn od 2 w nocy tak dał mi popalić:confused2:
Najpierw atak na pęcherz więc wc potem kopał po żołądku obudziłam się i poszłam wymiotować samym tym kwasem z żołądka:eek:
A potem oboje poszliśmy spać :rofl2:

w św. Zofii myją dopiero w 2. dobie, ale ręcznik każą mieć. w ogóle wszystko trzeba mieć swoje tam, poza kosmetykami dla malucha, bo te są w każdym pokoju poporodowym.

Dziewczyny pomóżcie - co na zapalenie zatok? Ból jednej zatoki policzkowej nie daje mi funkcjonować a czasu coraz mniej :/

reklama
Jeśli ból zatok to lepiej zgłosić się do lek rodzinnego. Czy masz temperaturę podwyższoną? A zęby wszystkie "zaleczone"? (czasem ból zęba może do zatoki promieniować) Ból załagodzić może paracetamol- jedyny lek pciwbólowy, który można stosować w ciąży- ale nie ma on komponenty przeciwzapalnej, więc normalnie w sytuacji podejrzenia zapalenia nie jest lekiem z wyboru- dlatego ja bym poszła do lek. rodzinnego. Jak możesz to wchodzi w grę ewentualnie przepłukiwanie solą morską (marimer) no i poza tym tradycyjne metody- dużo pić niegazowanej wody, dużo odpoczywać, czosnek, miodek.

Do góry