reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Hej dziewczynki,

ja już po wizycie -opiszę na odpowiednim wątku ;)-jutro jadę umawiac się na cc( jednak)
na bakterie dostałam antybiotyk

na obiad dzis u mnie risotto z pieczarkami -aczkolwiek ja jakos nie mam żadnych chęci jedzeniowych
pogoda pod zdechłym psem -ale jutro ma być lepiej

mam upatrzony ( wreszcie ) wózek - kupimy używany ,ale jeszcze na gwarancji ,no i mój wymarzony -bo się uparłam i jak przejechałam się z dzieckiem koleżanki to juz innego nie chciałam

Klaudia jak tam, byłas na IP ?

Thriade -wyszłaś ?

Blacksilk-no właśnie jak pisałaś ,że Wy od września we Wro to miałam pisac ,że super :)

reklama
Hej. Bylam nie na ip tylko u swojego gina. Ale nic sie w sumie nie dowiedzialam. Szyjka jeszcze sie skraca, mam brac nadal luteine do przyszlego tygodnia i nospe juz nie doraznie a 3 razy dziennie. Za tydzien we wtorek mam przyjsc planowo.

kurcze, a ja na tę moją 2 cm szyjkę nic nie dostałam... /: zaczynam się martwić.
no i na wizytę za 2 i 3 tygodnie mam się stawić, ale do mojego lekarza nie ma miejsc, to kazał iść do kogoś innego... no kurde.

Olga, ja będę miała usg w czwartek i lekarz zawsze mierzy wtedy długość szyjki. Termin mamy bardzo podobny, więc napiszę Ci jak jest u mnie. Oczywiście wiem, wiem, że to sprawa indywidualna.

u nas dziś chłodnik ogórkowy z rzodkiewką + ryż brązowy z wołowiną w sosie hinduskim.
a na deser truskawkowy sernik na zimno, na spodzie z ciasteczek owsianych z orzechami włoskimi :)

mniam jakie pysznosci, daj przepis na chłodnik, a najlepiej na wszystko :zawstydzona/y::-)
dziewczyny ja cała ciąże słyszę tylko wszystko pozamykane i trzyma, nigdy nie wiedziałam jaką długość szyjki mam :rofl2:
Olga 2 cm to norma w tym terminie co masz teoretycznie za ponad tydzień mogłabys spokojnie urodzićwiec juz nawet lekkie rozwarcie nie byłoby problemem, ja urodziałam 1 w 37 tyg 2 dniu i ważył 3570 g, twój maluszek pewnie podobnie
A co lekarz to inna opinia.

cześć dziewczyny, pociesze was:
ja na wczorajszej wizycie dowiedziałam się że moja szyjka ma 20 mm zamknięta i jest miękka a na dodatek łożysko już praktycznie dojrzałe,
pani doktor stwierdziła że na tym etapie ciąży nie nakaże mi leżenia, ale mogę urodzić nawet za tydzień... Jestem spanikowana bo mały ma zaledwie 2600 a w czwartek zaczyna się dopiero 36 tydzien, nie dostałam też żadnych leków....

Kasienka 2600 to już niemalo ;-)
Mamy podobny etap, ja zaczęłam 36 tydzień a moje maleństwo miało 2 tygodnie temu 1,8kg więc teraz może nieco ponad 2, także będzie ok ;-)

reklama
Do góry