reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Hej dziewczynki,

ja już po wizycie -opiszę na odpowiednim wątku ;)-jutro jadę umawiac się na cc( jednak)
na bakterie dostałam antybiotyk

na obiad dzis u mnie risotto z pieczarkami -aczkolwiek ja jakos nie mam żadnych chęci jedzeniowych
pogoda pod zdechłym psem -ale jutro ma być lepiej

mam upatrzony ( wreszcie ) wózek - kupimy używany ,ale jeszcze na gwarancji ,no i mój wymarzony -bo się uparłam i jak przejechałam się z dzieckiem koleżanki to juz innego nie chciałam

Klaudia jak tam, byłas na IP ?

Thriade -wyszłaś ?

Blacksilk-no właśnie jak pisałaś ,że Wy od września we Wro to miałam pisac ,że super :)

reklama
Hej. Bylam nie na ip tylko u swojego gina. Ale nic sie w sumie nie dowiedzialam. Szyjka jeszcze sie skraca, mam brac nadal luteine do przyszlego tygodnia i nospe juz nie doraznie a 3 razy dziennie. Za tydzien we wtorek mam przyjsc planowo.

kurcze, a ja na tę moją 2 cm szyjkę nic nie dostałam... /: zaczynam się martwić.
no i na wizytę za 2 i 3 tygodnie mam się stawić, ale do mojego lekarza nie ma miejsc, to kazał iść do kogoś innego... no kurde.

Olga, ja będę miała usg w czwartek i lekarz zawsze mierzy wtedy długość szyjki. Termin mamy bardzo podobny, więc napiszę Ci jak jest u mnie. Oczywiście wiem, wiem, że to sprawa indywidualna.

u nas dziś chłodnik ogórkowy z rzodkiewką + ryż brązowy z wołowiną w sosie hinduskim.
a na deser truskawkowy sernik na zimno, na spodzie z ciasteczek owsianych z orzechami włoskimi :)

mniam jakie pysznosci, daj przepis na chłodnik, a najlepiej na wszystko :zawstydzona/y::-)
dziewczyny ja cała ciąże słyszę tylko wszystko pozamykane i trzyma, nigdy nie wiedziałam jaką długość szyjki mam :rofl2:
Olga 2 cm to norma w tym terminie co masz teoretycznie za ponad tydzień mogłabys spokojnie urodzićwiec juz nawet lekkie rozwarcie nie byłoby problemem, ja urodziałam 1 w 37 tyg 2 dniu i ważył 3570 g, twój maluszek pewnie podobnie
A co lekarz to inna opinia.

cześć dziewczyny, pociesze was:
ja na wczorajszej wizycie dowiedziałam się że moja szyjka ma 20 mm zamknięta i jest miękka a na dodatek łożysko już praktycznie dojrzałe,
pani doktor stwierdziła że na tym etapie ciąży nie nakaże mi leżenia, ale mogę urodzić nawet za tydzień... Jestem spanikowana bo mały ma zaledwie 2600 a w czwartek zaczyna się dopiero 36 tydzien, nie dostałam też żadnych leków....

Kasienka 2600 to już niemalo ;-)
Mamy podobny etap, ja zaczęłam 36 tydzień a moje maleństwo miało 2 tygodnie temu 1,8kg więc teraz może nieco ponad 2, także będzie ok ;-)

reklama
Do góry