reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

My też chcemy razem rodzić. Chociaż mąż mowi, że on nie wytrzyma jak ja będę cierpieć ale chce być ze mną ;-)
Ja też ok 11 wstałam bo musiałam odespac cały weekend, ale wstawalam w nocy więc to nie było zbyt długo, a o 1 zasnelam ;-)
U nad dziś ochlodzilo się do 18st więc jest fajnie rzesko, biorę się za sprzątanie i obiad ;-)

reklama
Ja wlasnie w tamtej ciazy tez mialam ktg robione dopiero po terminie. Ale juz kurde wariuje cala noc mi tak twardnial ten brzuch i ciagnal. Teraz oczywiscie luz i nic sie nie dzieje. Sama juz nie wiem za bardzo co robic

Klaudia to może dziś w nocy jeśli się powtórzy sytuacja to pojedź na ip ??
Bo jeśli teraz jest ok, to i tak chyba nic Ci nie wykaże...
Ja bym tak zrobiła, ja ogólnie tej nocy też się dziwnie czułam, brzuch twardniał budziłam się co jakiś czas ale na razie chcę przetrzymać się do poniedziałku bo mam wizytę to dowiem się co to oznacza.. Teraz aktualnie od rana boli mnie brzuch jak na okres.
Mam pytanie do tych które już rodziły .. czy jest możliwość, że poród się zacznie a np nie odejdą jeszcze wody ? jak to rozpoznac .. :szok:

Martyska wlasnie tez mysle czy jest sens jechac skoro teraz jest ok. Po prostu juz glupieje a wizyte mam za tydzien. A co do odejscia wod to mi wcale nie odeszly tylko przebili mi pecherz juz w trakcie porodu tuz przed wyjsciem mlodego

Martyska wlasnie tez mysle czy jest sens jechac skoro teraz jest ok. Po prostu juz glupieje a wizyte mam za tydzien. A co do odejscia wod to mi wcale nie odeszly tylko przebili mi pecherz juz w trakcie porodu tuz przed wyjsciem mlodego

Nic dziwnego, ja też głupieje przy byle pierdółce a co dopiero gdybym się czuła tak jak ty ..
Hm.. że tak zapytam, to skąd wiedziałaś ze to już poród i trzeba jechać do szpitala skoro nie odeszły Ci wody a nie np. ' skurcze przepowiadające .. ' błagam tylko nie śmiejcie się z moich ' glupich ' pytan.. :zawstydzona/y:

Klaudia u mnie w szpitalu normalnie idzie się na patologie ciąży płaci się 30zl i robią ktg a jak pójdziesz na izbę bo coś cię niepokoi to cie będę musieli położyć tak jest u mnie....

No wlasnie Martyska w tym sęk ze z pierwszym synem dopiero po terminie mnie lekarz skierowal do szpitala na wywolanie. Wczesniej kompletnie nic mi sie nie dziala. Zadnych skurczy przepowiadajacych czopa ani nic ??? A teraz jeszcze miesiac a ja skurcze mam codziennie ciagnie mnie brzuch czop odszedl na pewno plamilam krwia i po prostu codziennie mi sie wydaje ze rodze.... i sama juz nie wiem czy sobie tego wszystkiego nie wkrecam ... po prostu psychicznie juz wysiadam :confused:

Czyli masz taką sytuacje która najbardziej mnie stresuje.. Ja to laik porodowy to chyba kiepsko moge pomóc..
A kiedy miałaś ostatnią wizyte ? W jakim stanie była Twoja szyjka ??
Ja chyba na Twoim miejscu, podczas kolejnych skurczy pojechała bym na ip niech zerkną co się dzieje, albo dzwoń do twojego gin, niech on coś doradzi..

Ja Martyska rodzilam juz ale czuje sie glupsza niz przy pierwszym:) i tak wszystko jest inaczej ... a wizytem mialam ponad dwa tygodnie temu i szyjka byla skrocona i biore luteine

reklama
Jak masz możliwość to jedz na izbę na tym etapie lepiej dmuchać na zimne zrobią ci badania i będziesz wiedziała na czym stoisz lepsze to chyba niż się denerwować cały czas.....

Do góry