reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Ooo widze, że fatycznie u nas sezon truskawkowy pelną gębą :D
Dziś jeszcze poczekam na te ruchy, może faktycznie ma leniwy dzień .. albo ruszała się jak coś robiłam i nie zwróciłam na to uwagi.
Poczekam jeszcze, ale jak do jutra wieczora się mała nie zbierze to się chyba wybiore na ip.

O Angi, też pamiętam to poruszenie ! :D Ale z tego co kojarze to największy problem miała Monia :-)
Ja pomimo, że na dłoniach od 2 lat ciągle mam akryl na paznokciach to bez gadania ide i sciągam. Jedyne czego się boje, to tego w jakim stanie będą moje paznokcie bo nie oszukujmy sie ale po takim czasie mogą być miękkie jak papier..
A są tu kobietki które paliły przed ciążą ? Planujecie wracać do papierosów czy mówicie stanowczo NIE ? ;)

Też to pamiętam ale już nie chciałam rzucać nickami ;)
Ja paliłam jeju długo paliłam i obawiam się że wrócę, mąż pali nie rzucił i to będzie cięzki temat. Zobaczymy zresztą w praniu ;)

A ja w stresie, bo moja promotorka nagle się obudziła, że w poniedziałek mogę się bronić, a ja już od marca czekam, a teraz wszystko na raz, muszę zdjęcia porobić, pracę przepuścić przez antyplagiat ( kilkanaście godzin), wydrukować, oprawić, dowieźć najlepiej w piątek (130km w jedną stronę) , a gdzie ja to jutro zrobię, jak wszystko pozamykane bo święto :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i jeszcze się w 2 dni nauczyć do obrony..... nie wiem na jakim świecie niektórzy żyją, i to jest z siebie zadowolona, bo przecież jej się udało, że zdążę przed porodem..... pięknie, cudownie, jak od kwietnia się bujała, tak teraz ja ledwo żyję a tu taki stres i obciążenie :angry::angry:

A tam brzuszek za Ciebie zda obrona to formalność ;)
Moje pierwsze KTG nie wyszło pomyślnie wylądowałam na patologii ciąży super weekend :-(

UUUu ale co się konkretnie działo? Będzie dobrze lepiej że wyszło na ktg i zostawili niż (odpukać) miało by się coś złego stać

Ja też dzisiaj zwiedzałam rani IP :/ młody tak się ułożył że krocze boli co jakiś czas od dwóch dni tak łażę ale wczoraj wieczorem to z kanapy podnosił mnie Ł. tak nie dawało spokoju. Wszystko ok, wszystko po zamykane więc za tydzień normalnie na wizytę i umawiamy się na cesarkę

Kiedy wy macie czas, żeby tyle pisać:D
U mnie aktywnie, sporo sprzątania, trochę malowania drzwi. Z piwnicy przywędrowały ciuszki i rozmiary 56-62 już leżą na pralce i czekają na pranie. Przyszła paczka z gemini z bepantenem, witaminami, tantum rosa itp. i paczka z allegro z podkładami porodowymi. Upiorę ciuszki i mogę kończyć pakowanie torby szpitalnej. Jakaś gruba się dziś czuję, już nie mogę się doczekać zrzucania wagi po porodzie.

Ja popalałam przed zajściem w pierwszą ciążę, potem karmienie, ciąża, karmienie i znowu ciąża i tak już ponad 4,5 roku. Zastanawiam się, jak to będzie, ale coś czuję, że się skuszę. Mój tata pali raz na tydzień-dwa, to byłoby najlepsze rozwiązanie;)

Kati spóźnione wszystkiego najlepszego dla Mateusza!

Thriade super Ci się położna trafiła!

Madziula trzymaj się! A co w tym KTG nie tak było?

Dzieci z glutami do pasa, dobrze że nie planowaliśmy wyjeżdżać.

Tak dokładnie to sama nie zrozumiałam jakieś tętno słabe było i się mała ruszać nie chciała i lekarz powiedział że być może to nic ale nie może mi dać pewności i narażać zdrowia dziecka.... Teraz w szpitalu zapis wyszedł ok ale mam zostać na obserwacji 2 /3 dni....

Madziula trzymam kciuki, wszystko będzie ok :tak::tak: nie ma innej opcji, może mała się schowała albo miała jakiś chwilowy kryzys....Te kilka dni dasz radę, niektóre mamusie leżą po kilka miesięcy, ale czego się nie zrobi dla swej kruszynki :-)

Co do palenia, ja nie palę i nie zamierzam, jestem zatwardziałym przeciwnikiem:-p.... Wystarczy, że obaj moi dziadkowie zmarli na raka płuc po fajkach, moi oboje rodzice kopcą i jeszcze teściowa..... brak mi słów, tyle kasy i zdrowia marnują, ale nie umiem im przemówić do rozsądku, ale zaczynają się łamać, bo coraz więcej ich znajomych rzuca :-D i portfel trochę by przytył :-D

Thriade - super babka, ta twoja położna, też chcę taką fajną!

Nowa dostawa dla Filipa, Adasia i Maciusia :)))

kunda.jpgkunda1.jpgKunda2.jpg

Załączniki

• kunda.jpg
    kunda.jpg
    27,8 KB · Wyświetleń: 77
  • kunda1.jpg
    kunda1.jpg
    33,3 KB · Wyświetleń: 75
  • Kunda2.jpg
    Kunda2.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 75
reklama