reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Ja też po wizycie. Spadła mi hemoglobina i dostałam żelazo, tak na prawdę powinnam je łykać od dawna, ale mi się nie chciało, bo i tak było trochę lepiej niż kiedyś. No nic teraz już będę grzecznie łykać. Poza tym skróciła mi się szyjka, ostatnio miała około 3,5 teraz 2,5, ale lekarz nic nie mówił o leżeniu, tylko żeby nie dźwigać. Podobno główka nieźle tam napiera. Wymaz na posiew pobierze na następnej wizycie, to będzie skończone 35 tygodni.

Myślę, że ból spojenia związany jest z napieraniem na nie dziecka, w związku z tym mimo wszystko powinien ustąpić od razu po porodzie, u mnie tak było w poprzednich ciążach.

Thriade cieszę się, że bobas się obrócił:)

Kurde Ewcia to jak mam dluzsza niz ty to czego kazal mi lezec ??? Od czego to zalezy ??? A moj dzidz jest wysoko i wlasnie wcale nie napiera na szyjke

To pewnie kwestia tego, że on to określił ręcznie, a nie przez badanie USG. Widzę, że na necie są podzielone opinie na ten temat. To moja trzecia ciąża, po drugim porodzie szyjkę miałam szytą, teraz jest twarda i zamknięta, więc pewnie i tak się dobrze trzyma, jak na to co przeszła, hehe. Ja się nie przejmuję, ale będę się bardziej oszczędzać na wszelki wypadek.

Ostatnia edycja:
Też trochę w necie poczytałam o tej szyjce, i niby nie zawsze chodzi o długość każda z nas jest inna ma inną budowę ciała i nie można porównywać długość szyjki jednej osoby do drugiej. Niby najważniejsze żebny szyjka była zamknięta. Zobaczymy co mi mój gin powie w środę.

Ja tez nie jestem zadowolona z ' obcych ' osób na fb, wręcz jestem za tym żeby je z tamtad eksmitowac. Jeśli ktoś będzie chciał dołączyć od nas niech pisze nick z bb i wtedy niech Karola przyjmuje zaproszenie a nie w ciemno od każdego. Kati mnie boli spojenie czesto, zdąża sie ze jednego dnia mam całkowity spokój a drugiego zaś przy każdej czynności je czuje, jak siedzę, wstaje ( to jest masakra.. ) i jak chodzę tez.
Ja dzisiaj odebrałam okulary i teraz musze się przyzwyczaić do noszenia ich.. :/ na dworze gorąco.. aż brak słów juz wole chyba jak pada deszcz, bo przynajmniej mi się w głowie nie kręci :D

To się pożalę. Spuchly mi stopy i kostki. Nie tak jakoś bardzo (ktoś z boku by nie zauważył), ale ja czuję, buty ciasne, i takie obolałe te nogi są. Leżę teraz z nogami do góry i nie mogę przez to grać w wiedźmina bo jak siedzę przy biurku to jest gorzej. ; (

No niestety ja już zakupiłam sobie rozmiar większy cichodzki i polecam bo po ciązy pare tygodni pewnie będą potrzebne ;)
W ccc z kartą stałego klienta półbuty 35% niżej ;)

no, u mnie też ten posiew obowiązkowy, będzie lekarz go robił na najbliższej wizycie, bo w razie czego trzeba podać antybiotyk.

wiecie co, taka moja uwaga do grupy na FB, ja osobiście nie chcę, żeby tam były jakieś dziewczyny, których nie ma na forum, zwłaszcza jak nie piszą, tylko czytają. niekomfortowe to jest dla mnie, no i to miała być grupa dla nas, a nie dla obcych. was jednak trochę już znam...

Też jestem za, pewnie te dziewczyny szukały grupy jeszcze innej na której była Kasia i już jej nie znajdą bo od dawna jest nie widoczna dla postronnych. Trzeba napisać do Karoli ona jest tam adminem i jeśli już wszystkie z bb się zdecydowały przejść na fb co miały się zdecydować to albo z powrotem utajnić albo tak jak któaś zaproponowała by weryfikować się nickiem w wiadomości pw do Karoli na fb

Co do spojenia.... z tym nie ma żartów seryjnie mnie to przeraża Więcej zaczęłam leżeć ale chyba nie za wiele to pomaga :( Poczytałam o tym ostatnio i słabo wygląda rekonwalescencja ehh

Za inspirowana waszymi listami zrobiłam swoją co mam czego nie mam ;) Wstawiłam w zakupy & wyprawka ;)

reklama
U mnie szyjka "ładna", ale nigdy mi nie podawała gin jej długości... tylko np. mówiła, że jest aż do spojenia itp.

Do góry