reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Mi przy każdym usg robi tez "dowcipne" mierzy szyjke i sprawdzacsdan blizny po cc, ale to dlatego ze w pierwszej ciazy miałam problem z przedwczesnymi skurczami i skracajaca sie szyjka no i w ciąże zaszłam pól roku po cc.

Grunt aby wytrzymać do 36tc a później już z górki.. Na innym forum dziewczyna urodziła w 31tc córkę 1860g i 50cm dostala najpierw 7ptk a po kilku minutach 9pkt.. i samodzielnie oddycha.. Więc każdy tydzień jest na wagę złota..

Ahh, ciężka noc za mną. Skurcze przepowiadające nasiliły się i stały się dość bolesne, bóle w krzyżu, dodatkowo miałam uczucie rozwierania w środku. Trochę się martwię, bo w pierwszej ciąży miałam tak około 3 tyg. przed porodem i wiem, że miałam wtedy rozwarcie na 2cm. Troszkę za szybko się to zaczyna. Mam nadzieję, że to tylko przez to, że to druga ciąża...W Polsce poleciałabym do lekarza, ale w UK mają dziwne podejście i właściwie dopóki nie krwawie albo nie mam regularnych skurczy to wszystko jest ok. Zwariować idzie z niepewności :( Przez całą ciąże tylko jedno badanie ginekologiczne w 8 tygodniu i to tylko dlatego, że miałam krew w moczu. Wydaje mi się, że szyjka zrobiła się miękka i czuje coś twardego (może główka już tak nisko?). Nie wiem czy mam rozwarcie, bo tyle tylko co mogę to sprawdzam sama czy coś się "zmienia" w środku. Boję się i już tu z moim stracha mamy niesamowitego :(

Ahh, ciężka noc za mną. Skurcze przepowiadające nasiliły się i stały się dość bolesne, bóle w krzyżu, dodatkowo miałam uczucie rozwierania w środku. Trochę się martwię, bo w pierwszej ciąży miałam tak około 3 tyg. przed porodem i wiem, że miałam wtedy rozwarcie na 2cm. Troszkę za szybko się to zaczyna. Mam nadzieję, że to tylko przez to, że to druga ciąża...W Polsce poleciałabym do lekarza, ale w UK mają dziwne podejście i właściwie dopóki nie krwawie albo nie mam regularnych skurczy to wszystko jest ok. Zwariować idzie z niepewności :( Przez całą ciąże tylko jedno badanie ginekologiczne w 8 tygodniu i to tylko dlatego, że miałam krew w moczu. Wydaje mi się, że szyjka zrobiła się miękka i czuje coś twardego (może główka już tak nisko?). Nie wiem czy mam rozwarcie, bo tyle tylko co mogę to sprawdzam sama czy coś się "zmienia" w środku. Boję się i już tu z moim stracha mamy niesamowitego :(

Kurde.... nie brzmi to dobrze...

Współczuję. Mnie od pewnego czasu odchodzic czop śluzowy I tez twierdza ze to normalne nie sprawdzaja szyjki I nie wiem nawet czy sie rozwiera. Jedyne co to bede mieć scan bo po dwóch sprawdzajacych wizytach mój brzuch nie rośnie prawidłowo. Jest za mały,jakby sie zatrzymal. No i z moczem coś nie tak wiec laskawie robia mi badanie.
Może powinnas zasymulowac jakiś ostry bol brzucha i pojechać do szpitala,wtedy nie moga cie zbyc.

reklama
Myślę o tym, jak znowu się tak nasili to nie będę czekać i chyba tak zrobię. Moja położna jest tak beznadziejna, że nie mogę na nią liczyć. Wolę nawet trochę naciągnąć prawdę byleby tylko zrobili scan czy jakieś badanie...

Do góry