reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Hej sobotnio porannie:)
Wczoraj miałam USG i wszystko jest git. Synek tak jak mi się ostatnio wydawało już głową w dół. Waga szacowana na 1560 g i rozmiarowo taki akurat. Siusiak niestety nie zniknął, hehehe.

Poza tym u mnie nadal świetnie. Trochę wczoraj ruszyłam z malowaniem drzwi wewnętrznych i dziś będzie ciąg dalszy. U nas nadal bajzel okołoporządkowy, i kupiłam za mało worków próżniowych. W ogóle te worki to ekstra sprawa. Zmiany jakie u nas w mieszkanku zachodzą mnie zachwycają, choć jeszcze daleko do końca. A ukwiecony balkon to wisienka na torcie.

Tak pozytywnie, także wysyłam fluidy to wszystkich obolałych, zmęczonych, zdenerwowanych, smutnych itd. A szczególnie do Kati i Karoliny. Miłego dnia!

Ewcia wstaw zdjęcia tego swojego balkonu, może coś podejrzę.

Ja kupiłam płyn do kąpieli Babydream, szampon z tej samej firmy choć nie będę go na razie używać krem przeciwsłoneczny SPF 50+ z tej samej firmyi krem Linomag Bobo A+E(z różową nakrętką), chcę dokupić na wszelki wypadek oliwkę z Hippa, ale nie wiem czy będę używać.

Zgodzę się z Angi że Gemini jest sporo tańsza od innych aptek, czekam właśnie na dostawę od nich.

Co do spania z małym wolałabym żeby spało w łóżeczku, ale nie będę się zapierać, że może być inaczej, syn spał od razu w łóżeczku, ale nie karmiłam go piersią, drugiego bym chciał karmić ale czy tym razem będę miała pokarm to się okaże.

Mam niesamowitego lenia dzisiaj, zresztą ostatnio coraz częściej:-)

reklama
Przy pierwszej córci chciałam aby mała spała w swoim łóżeczku,i zazwyczaj się to udawało,ale ona miała dni,kiedy ciężko było ją odkręcić od cyca i czasami zostawała u nas

no, my już w domu. spodnie oddane, szkoła rodzenia zaliczona, byliśmy jeszcze na kawce i właśnie wróciliśmy z Crime Place, to jest coś podobnego do tych escape room, tyle że się rozwiązuje zagadkę kryminalną - zbiera dowody, analizuje itd. super sprawa :)

jutro idziemy na lunch do Veg Deli, a potem na wystawę roślin mięsożernych do Ogrodu Botanicznego UW.

Ola w Warszawie fakt jest co robic o ile jeszcze komuś chce sie ruszyć tyłek... Mi po całym dniu z mała nie chce sie juz dzis nic, jutro mam nadzieje podjechac na targ śniadaniowy o ile bedzie pogoda.

madziuuula87 - spóźnione, ale bardzo serdeczne gratulacje! :tak:
karolina859 - trzymam kciuki, będzie dobrze, na pewno:tak:
pani.olga - świetne koszulki nocne! podkradnę pomysł i zamówię takie same - ładne, wygodne i taniutkie :tak:

Ja w końcu ruszyłam coś z przygotowaniem. Byliśmy dziś z mężem na objazdówce po sklepach. Wiem, że piękną, słoneczną pogodę można spędzić lepiej niż w sklepach, ale kupiliśmy sporo rzeczy dla malucha, część rzeczy do wyprawki szpitalnej więc jestem zadowolona. Trafiliśmy też na taką akcję "Szczęśliwa mama, szczęśliwe dziecko" w jednej z galerii, ale poza tym, że spotkałam swoją położną i pogadałam i że zrobiliśmy sobie z mężem zdjęcie portretowe, nie było nic atrakcyjnego.
Teraz mąż właśnie zaczął odnawiać łóżeczko, więc niedługo będzie jak nowe. :tak: No i załatwione mam szukanie pediatry, tzn wynalazłam osobę, która wygląda na godną zaufania, byłam w przychodni, porozmawiałam, popytałam co i jak z zarejestrowaniem do niej malucha i późniejszymi wizytami, wygląda na to, że będzie ok i już jedna z pilniejszych spraw z głowy.

A teraz siedzę i czekam na dostawę zakupów z Tesco..powinna być już godzinę temu, ale kierowca się zgubił..i po kilku rozpaczliwych telefonach, powiedział, że wróci do bazy po GPS i pojedzie z powrotem, więc będzie o 22..masakra..

Kropka co to za akcja i w jakiej galerii?

Ja pediatry jeszcze nie wybrałam, muszę się wybrać do przychodni... A Ty w jakim rejonie Krk mieszkasz?

Z Tesco to mi się jeszcze nigdy nie zgubili :) Czasem stają pod złym wjazdem na osiedle, ale generalnie raczej trafiają.

Ja z młoda przez półtora roku bez problemowo miałam. Nie spała z nami, do łóżka i spoko były czasem momenty moje - twoje ale bardzo bardzo rzadko. Potem wysyp zębów i oo łatwiej było wyciagnąć rękę i zatkaj buzie zrobić moniem ;) albo przytulić albo posmarować żelem niż biegać kilka razy w nocy z pokoju do pokoju. No ale mi nie udało się kp, a przy kp jest inaczej mimo wszystko. Dzieci nie są naiwne, czują że np są w chłodniejszym miejscy i zapach inny ;) Będę patentować różnie rzeczy zobaczymy czy coś ułatwią he he ;) też wolała bym by młody spał sam, inaczej się śpi z dzieckiem a inaczej jak dziecko jest obok Ja miałam angel care to też jeszcze inaczej ;) Ale fakt adrenalina po pojawieniu się dziecka swoje też robi ;)

my planujemy albo spać z małym, albo przystawić łóżeczko do naszego łóżka i zdjąć jedną ściankę, żeby mały był u siebie, ale mógł się do nas sturlać i żeby było blisko go nakarmić czy coś.

reklama
Dzień dobry dziewczęta ;-)
Ja wstałam dziś w wysmienitym nastroju,przesyłam każdej po troszku jeśli potrzebny.
Piekna sloneczna pogoda,wrzucam moja ciazowa kiecke w której byłam gdzieś tylko trzy razy I jedziemy z mężem mym nad morzem:-D
Jeśli życie nie zmieni moich planów moja malenka bedzie spać bardzo grzecznie w swoim lozeczku,ale w pokoju rodziców :-)

Do góry