reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Ja kupiłam emolium małę 200ml bo było u nas w aptece w promocji za 14zł, to jak małej nie będzie potrzebne, to na sobie zużyję, bo też mam suchą skórę :-D Ja dziś na nogach od 7, a mało co zrobiłam, brzuch twardy i jakoś nie za dobrze się czuję, wczoraj posprzątałam, więc dziś tylko idę na bierzmowanie, bo byłam animatorem :-)

reklama
Oto i łóżeczko :) Nic specjalnego.. burdel na zdjęciu jeszcze bo skończyliśmy wczoraj ok 22 i kartony jeszcze nie wyniesione :)
20150516_131510.jpg20150516_131532.jpg

Szafa będzie bardziej pod oknem (na razie nie może, bo jest za nią ruter na taborecie :) ) i po lewej stronie łóżeczka (tam gdzie leży pomarańczowe pudełko Nike) będzie miejsce na jakiś szafko-komodo-przewijak (zobaczę ile tam finalnie będzie miejsca i coś dopasuję).

Załączniki

• 20150516_131510.jpg
    20150516_131510.jpg
    17,6 KB · Wyświetleń: 115
  • 20150516_131532.jpg
    20150516_131532.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 106
Staniki z allesa rzeczywiście, tak jak pisałyście- bardzo wygodne. Dziś byłam przymierzyć i troszkę się zdziwiłam rozmiarem, że taki duży... Zamówiłam przez neta i czekam na dostawę. Pewnie zamówię kilka, ale na razie czekam, bo piersi pewnie jeszcze urosną :(

W brzuchu mam 94cm, w kilogramach +8. Wszystko dobrze, biodra się znacznie poszerzyły, więc otwiera się przede mną możliwość porodu siłami natury ! ;) A ostatnio budzę się nie tyle na siku co na jedzenie, strasznie żarłoczne to maleństwo ;)

Thriade- cudne łóżeczko, a przypomnisz mi skąd materacyk kupowałaś? i jaki?
Powoli wpadam w przedporodową panikę, że nie wyrobię się ze wszystkim, ale w sumie mam 2 miesiące do terminu... chyba wystarczy?

Mam do Was pytanie- mówili nam ostatnio na szkole rodzenia, że polecają spać z dzieckiem w łóżku przez pierwszy miesiąc, bo dziecko potrzebuje czuć zapach matki i bicie jej serca, poza tym jest to ponoć wygodne. A potem powoli odstawiać do łóżeczka, tzn na dalszą odległość ;) NO ja osobiście jestem bardzo aktywną osobą w łóżku, bardzo się rozpycham i boję się, że nieświadomie skrzywdzę maluszka przez sen... Jakie jest wasze zdanie co do spania z dzidzią?

Ja jednak zamierzam cenić resztki wolnego czasu jakie zostaną mi na sen i nie wyobrażam sobie spania z niemowlakiem.

Co do materaca to jest to Vitmat Active baby 3d z pianki wysoko elastycznej. Kupilam na materacem.pl

Ja moja córkę odkładałam do łóżeczka zawsze po karmieniu, efekt był taki ze sie natychmiast budziła a ja ją znów brałam. Po 2 tyg ja slanialam sie na nogach, a pod oczami mogłam sobie wychodować pelargonie, wiec zaczęłam brać ja w nocy do łóżka i tak spaliśmy wszyscy razem przez pól nocy. W ciagu dnia spała w lozeczku. Jednak po 2 mies moje karmienie cycem sie skończyło i skończyło sie tez spanie z dzieckiem. Od tamtej pory spi tylko w lozeczku. Z drugim dzieckiem tez bym chciała w miarę możliwości spac oddzielnie.

Ja mam po prostu taki problem, że nie zasnę jak nie mam swobody ruchu, ktoś mnie za bardzo dotyka (np na chwile przysnę przytulona do męża ale potem się budzę) i wiem, że z małą tym bardziej się nie wyśpię. Poza tym ona musiała by leżeć z kraja bo mój mąż to sobie lubi czasem pokopać w nocy czy rękami machać.

Ja mam z kolei inne doświadczenia. Co do karmienia piersią spanie z dzieckiem to bardzo wielka wygoda. Ja sie też rzucałam w nocy i bałam sie, ze coś zrobie maluchowi ale nie bójcie sie, to jest instynkt, tego nie da się oszukać i same nie położycie sie na dziecku. A od strony męża/plecków małego był kocyk zwiniety w rulon.
Spanie z małym - bardzo wygodna rzecz :tak: jak sie napił odkładałam do łóżeczka - nie budził się.
jak poszłam do pracy (6,5 m-ca) to sie zaczął budzić po 6-8 razy w nocy - spanie razem było jedynym wyjściem żebym funkcjonowała normalnie.
Jak bedzie teraz czas pokaże bo każde dziecko jest inne ;-)

reklama
Ja jednak zamierzam cenić resztki wolnego czasu jakie zostaną mi na sen i nie wyobrażam sobie spania z niemowlakiem.

Co do materaca to jest to Vitmat Active baby 3d z pianki wysoko elastycznej. Kupilam na materacem.pl

Ile ma cm grubosci? Pytam bo nie wiem czy mój nie jest za cienki...

Do góry