reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
A czy to jest na prawde spowodowane wagą ? No bo tak mi powiedziała moja Pani doktor, że to tylko i wylącznie dlatego że przytyłam 15 kg .. :eek:

U mnie wystarczy mała butelka wody i tez latam co chwile. A powiedzcie jak wasze spojenia łonowe ? U mnie ból okropny najgorzej jak wstaje po dłuższym odpoczynku czy w nocy mam przewrócić się z boku na bok albo wstać wogole. Okropny ból, są na to jakieś sposoby ? I jaka jest przyczyna tego bólu ?
U mnie nic nie boli na szczęście. Natomiast mam jakieś dziwne bóle pleców jak leże na boku (czy na prawym czy lewym) bez kojca. Boli mnie w okolicy troche jakby powyżej zapięcia od stanika... Masakra. Czasem sobie z mężem coś leżymy i oglądamy TV czy gadamy i ja po max 1h muszę wstać, albo brać poduchę (a to już gorzej we dwójkę bo ciężej się przytulać:sorry:).

Z pęcherzem umnie jeszcze w miarę w pierwszej ciąży bylo gorzej :)
Mnie boli kość łonowa? Nie wiem czy dobrze myślę że to to. Jak wstaje i idę to ból jak nie wiem co. W pierwszej ciąży tego nie miałam nie wiem co to jest...

Mi też najwygodniej na plecach...Pytałam o to lekarza jak to jest z tym spaniem a on powiedział, że my w nocy o tak instynktownie obracamy się tak jak organizm potrzebuje i jak jest bezpiecznie

ja xamowilam taki lezaczek TINY LOVE LEŻACZEK BUJACZEK ŁÓŻECZKO 3w1 DO WYBORU (5316052863) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. tez zaczynam miec problem z pechezrzem w nocy wstaje 3 razy i jak sie obracam z boku na bok to tez czuje bol a najwygodniej to mi sie lezy na plecach a wiem ze nie powinnam :no:
Moja lekarka powiedziała, że można leżeć na plecach jeśli już na boku się nie daje rady. Tzn. starać się wybierać lewy bok, ale jak niewygodnie i przez to nie możemy spać, to lepiej już spać na plecach niż w ogóle. W miarę możliwości można sobie trochę wyższą poduszkę dać, wtedy łatwiej się oddycha (nie ma takiego ucisku na przeponę).

Thriade podejrzewam że z tymi praniami to chodzi o to że wszystkie rzeczy nie zmieszczą się na raz w pralce i dlatego trzeba wstawić kilka prań ;-)

Byłam dzisiaj na wizycie. Mała wazy 1800g, serce jak dzwon, z 10 minut je oglądał. 9-tego czerwca mam się zgłosić do szpitala na konsultacje anestezjologiczną, umówią mnie na cesarkę i dostanę sterydy na rozwój płuc małej.

A czemu na płuca dają ci steryd? Nie będziesz miała cc po 36 tc tylko wcześniej?

Ja dziewczyny zaczelam puchnac. Dzis zauwazylam ze mam opuchniete kostki i okazalo sie przez ostatni tydzien przybralam 3 kg :(

Klaudia zwróć proszę uwagę czy rano jesteś opuchnięta, jak tak to zmierz systematycznie ciśnienie (rano i wieczorem) i zrób ewentualnie mocz ogólny, w nim jesli będą to pojawią się białka wówczas najlepiej zadzwonić do gina i to zgłosić. Na opuchlizne chłodne kąpiele polecam i nogi w górze :)

Wiem, wiem, ale chwilowo tylko to jest pod ręką :/ Można jakieś tabletki na zgagę brać? Jakieś manti czy cuś?

Tak można Renni ja jadłam na umór z córką

Miałam straszną noc ale to raczej ze względu na nerwy jakie mi sprawiła moja mamunia :/ rano sobie skonfrontowałam kilka rzeczy ale z nią to jak ze ścianą cóż :/ ogólnie jestem padnięta że sie masz ale przynajmnije mam już po prane i po prasowane u mnie wyszły 3 pralki ;) białe, kolor i coś po między :D prałam w loveli w płynie do płukania i prasowałam ;) i styka :p

Przed

bajzel.jpg

Po :D

porządek.jpg

Co do zgagi odpukać odkąd siedzi na tyłku nie mam jej ;) ale za to pod żebrami lubi się układać ehh

Dostałam zaproszenie od córci na przedstawienie 21 maja na dzień mamy i taty :))) achhh jak miło :) już nie mogę się doczekać :)

Ja wyjątkowo śpię jak mi się chce w tej ciąży serio jest to mimo wolne mam nadzieję że nie zaszkodzi małemu ehhh

Załączniki

• bajzel.jpg
    bajzel.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 86
  • porządek.jpg
    porządek.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 93
reklama
Hej ho! Dostałam takiego powera, że szok. Wczoraj sprzątnęłam dwie wielkie szafy i zamontowałam drzwi do szafek w "nowym" pokoju. Dzisiaj będę kończyć, bo odbiorę z paczkomatu worki próżniowe i jakieś pudełka na graty. Już niedługo będę mieć 100% porządek w każdym kącie mieszkania:) no poza papierami męża i jego roboczą półką, chociaż mam w planach przycisnąć go na posprzątanie tam;) I coraz bliżej dzień zajęcia się ciuszkami malucha. Mi pewnie wyjdą dwa prania.

U mnie dolegliwości jako tako. Trochę boli spojenie, trochę biodro, czasem męczy zgaga. Siku jakoś nie latam na szczęście, nawet mniej niż jak jeszcze karmiłam młodszego kilka miesięcy temu.

My na pewno jeszcze będziemy wyjeżdżać, ale pewnie tylko na działkę pod Olsztyn, to jest od nas 200km. W poprzednich ciążach odstatni raz wyjechałam miesiąc przed terminem i teraz pewnie będzie podobnie, a z dzidziusiem 3 tygodnie po porodzie czyli ogólnie prawie całe wakacje w Wawie, ech.

Do góry