reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

To jest nic... mi sie trzy dni tu snilo ze urodzilam czarne dziecko :D

Hahaha, wyszłam do sklepu i stoję akurat w kolejce do kasy i czytam wasze posty, ale po twoim parsknelam śmiechem na cala kolejkę :D aż się ludzie obrocili :D
U mnie w domu połowa rzeczy już rozłożonych, ogarnę co nie co na mieście i wracam robić dalej - aktualnie wygląda to tak :

Załączniki

• 1431592397199.jpg
    1431592397199.jpg
    20,6 KB · Wyświetleń: 90
  • 1431592412315.jpg
    1431592412315.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 89
  • 1431592427673.jpg
    1431592427673.jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 85
reklama
Łaaaaaaaaa
dziewczyny!!! Przerażacie mnie!!!!! Wy już wszystko gotowe macie, a u mnie nic!!!! W poniedziałek remont się zaczyna i dopiero w czerwcu będę przygotowywać rzeczy!!! Jezuuuu a jak nie zdążę???

Łaaaaaaaaa
dziewczyny!!! Przerażacie mnie!!!!! Wy już wszystko gotowe macie, a u mnie nic!!!! W poniedziałek remont się zaczyna i dopiero w czerwcu będę przygotowywać rzeczy!!! Jezuuuu a jak nie zdążę???

Nie jesteś sama... Ja mam zaledwie kilka komplecików dla małej wiszą sobie w szafie,wózek i łóżeczko w piwnicy iiii ogólnie wieeelki bałagan w domu

martyśka ale arsenał aż mnie zawstydziłaś ;-) a ten ból spojenia co o nim piszecie to jak konkretnie się objawia bo mnie też od kilku tygodni szczególnie z lewej tak na samym dole brzucha nad pachwiną boli jak się przewracam z boku na bok w nocy to o to chodzi ??? czy coś innego mi jest ..............

a ja jaki miałam koszmar mój bobas coraz bardziej się rozpychała w pewnym momencie aż poczułam jego rączkę jak moją rękę łapie a potem ta rączka coraz większa i większa aż z brzucha wyszła no normalnie koszmar jakiś :szok: no i zgaga nocna też byłą u mnie to już chyba norma niestety :no:

a propos ciśnienia jaki macie puls ??? bo ja ciśnienie mam dość niskie 100/60 a zdarza mi się ze czuje się jakoś słabo i jak wtedy zmierzę to przy niskim ciśnieniu puls mam 120/130 aż taki piorunek na ciśnieniomierzu się pojawia (od razu mówię że mierzę w stanie spoczynku nie po jakimś wysiłku.).............

Michalina zdążysz ze wszystkim tylko będzie troszkę ciężej, u mnie remont właśnie się się skończył i też zaczynam dopiero myśleć o praniu, układaniu itd:tak:

a propos ciśnienia jaki macie puls ??? bo ja ciśnienie mam dość niskie 100/60 a zdarza mi się ze czuje się jakoś słabo i jak wtedy zmierzę to przy niskim ciśnieniu puls mam 120/130 aż taki piorunek na ciśnieniomierzu się pojawia (od razu mówię że mierzę w stanie spoczynku nie po jakimś wysiłku.).............

wysoki puls przy niskim ciśnieniu jest normalny. Rozmawiałam o tym kiedyś z kardiologiem. Ciśnienie jest niskie wiec serce musi te krew częściej pompowac, żeby wszędzie doszła. A w ciazy tej krwi jest jeszcze więcej, więc większy wysiłek dla serca. Ja mam ciśnienie często niecałe 110 na 80 i puls przy tym 90. Poza tym jak, jak mierzysz i się tym przejmujesz to podświadomie ten puls ci skacze.

etam, pitolą z tym tyciem. ja przytyłam w sumie 12 kg i nie mam ze spojeniem problemów, a też mi lekarz jęczy, że za dużo tyję.
planowałam iść na pocztę, a tu deszcz zaczął lać /: no fantastycznie...

chora jestem - pierwszy raz od bardzo dawna cos mnie wzięło....pewnie mnie stare babska z autobusu przeklęły ,bo jak ostatnio jechałam i pan ustąpił mi miejsce to któraś wystartowała ,a pan stanowczo ją zatrzymał mówiąc,że to miejsce jest wolne dla tej pani w ciazy....babsko miało wzrok zabójczy.....
także śpię,smarlam i cierpie ,bo prawie niczego z mojego zestawu leków nie moge wziać....trudno samo przyszło ,samo pójdzie ;)

poza tym byłam na wizycie -mam zrobic badanie doplerowskie pępowiny -z racji wieku mego szacownego ...i jak będzie nie tak to ciąża szybciej dla mnie sie skończy ....mój Żabek jest strasznym łobuzem -bo kopał w głowicę usg i nie dało sie nóg pomierzyć ;)
poza tym jak u wielu z was wyniki na łeb na szyje zwłaszcze hemoglobina -więc i tym razem nie uniknęłam żelaza
mi na razie z dolegliwości to sie troche gorzej oddycha -ale to też związane poniekąd z moja wadą serca...poza tym w zasadzie wszystko super -nawet siku nie chodze w nocy ;)
miłego dalszego dnia :)

reklama
A ja wlasnie mam niskie cisnienie i puls tez bardzo niski. 100/60 i plus 70. Nie wiem dlaczego. Przed ciaza przewaznie cisnienie mialam podwyzszone.

Do góry