reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Dawno nie pisałam, ale jakoś jestem totalnie bez mocy. 2 tygodnie temu miałam szczepienie na krztusiec, tydzień później zaczęło mi się choróbsko a od wczoraj jest już dramatycznie. Myslałam, że to grypa, ale mam wszystkie objawy krztuśca! Czy to możliwe? Może któraś z was się orientuje, bo angielska służba zdrowia jest naprawdę tragiczna, dzisiaj nie udało mi się dostać do lekarza, a duszę się niesamowicie. Nie spałam całą noc, chodzę na rzęsach jak dostaje napadu kaszlu to popuszczam coraz więcej, bez podpaski ani rusz a i to momentami nie wystarcza. Boli mnie cały brzuch, gardło zdarte od kaszlu i jak nie prześpię kolejnej nocy to chyba wyląduje na psychiatryku... :(

a ja się melduję jako młoda żona ;-) no może nie taka młoda jutro stuknie mi 28 wiosen:-D

blacksilk powtórz badanie moczu ja maiłam ostatnio to samo leukocyty usiane i liczne bakterie a na drugi dzień badanie wyszło wzorowo po prostu próbka zanieczyszczona............
Gratulacje :) Zaraz obczaję sukienkę :)
Blacksilk - powtórz badanie koniecznie, ale co pisałam wielokrotnie, upewnij się, że to jałowy (sterylny) pojemnik na posiew, a nie zwykły na mocz. Bo mnie w zwykłych wychodziły też różne dziwne "kwiatki".

Madzia gratuluje ;) Pochwal się jakimś zdjęciem ze ślubu ;)

Dziewczyny macie jakiś hotel w kołobrzegu godny polecenia ? Najlepiej blisko plaży albo chociaż w centrum ;>
My byliśmy w Marine dwa lata temu: Marine Hotel***** Kołobrzeg - Pięciogwiazdkowy widok na morze - Hotel SPA nad morzem i polecam, chociaż, mimo 5* były niedociągnięcia.

Ja dziś posortowalam rzeczy dla młodej i poleciało pierwsze pranie ;-)

U mnie tez pierwsze pranie dzis zrobione i sie suszy :)
Że tak zapytam z głupa - to tych prań trzeba zrobić kilka? Bo wszystkie piszecie, że robicie już "pierwsze pranie"... Ale chyba jedno wystarczy + prasowanie?

My byliśmy dziś na usg III trymestru. Wszystko u nas dobrze, mała waży około 1600g. Siedzi dalej na pupie ze stopami przy twarzy (nie wiem jak ona to robi, ale cóż)... Potem pojeździliśmy po sklepach z wózkami (szczególy opiszę w odpowiednim wątku), a potem obiadek w pizza hut :> Byłam tak padnięta po tym wszystkim, że przespałam ponad godzinę :>

Thriade podejrzewam że z tymi praniami to chodzi o to że wszystkie rzeczy nie zmieszczą się na raz w pralce i dlatego trzeba wstawić kilka prań ;-)

Byłam dzisiaj na wizycie. Mała wazy 1800g, serce jak dzwon, z 10 minut je oglądał. 9-tego czerwca mam się zgłosić do szpitala na konsultacje anestezjologiczną, umówią mnie na cesarkę i dostanę sterydy na rozwój płuc małej.

Ja dziewczyny zaczelam puchnac. Dzis zauwazylam ze mam opuchniete kostki i okazalo sie przez ostatni tydzien przybralam 3 kg :(

Thriade podejrzewam że z tymi praniami to chodzi o to że wszystkie rzeczy nie zmieszczą się na raz w pralce i dlatego trzeba wstawić kilka prań Byłam dzisiaj na wizycie. Mała wazy 1800g, serce jak dzwon, z 10 minut je oglądał. 9-tego czerwca mam się zgłosić do szpitala na konsultacje anestezjologiczną, umówią mnie na cesarkę i dostanę sterydy na rozwój płuc małej.
Hehe dzięki za wyjaśnienie :D:D:D Blondynka ze mnie, farbowana, ale jednak :) Ale z drugiej strony ile wy macie tych ciuszków!!! :D Ja to bede ze 2 prania robić, ale to tylko dlatego, że mam kilka białych rzeczy do uprania :)
Dobrze, że z sercem wszystko ok, 1.8kg to spora sztuka :)

Ja mam duzo po synku i jeszcze oczywiscie dokupilam wiec na oko moze wyjsc z 7 prań :) a jak doliczyc kocyki itp to moze nawet wiecej :)

nie wiem jak dużo trzeba mieć ciuchów, żeby wyszło 7 prań @_@ u mnie to będą maksymalnie 2 - jedno na ciemne, drugie na jasne rzeczy...

reklama
Heh u mnie to nawet na pół pralki nie ma,ale jestem zła,że w Lidlu się nie załapałam

Do góry