reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Cześć dziewczyny,
Długo mnie nie było, ale strasznie zajęte dni miałam, ale starałam się nadrobić zaległości forumowe, daję słowo:tak:
Kati straszna sprawa z tym wypadkiem! Dobrze, że nie odniosłaś żadnych poważniejszych obrażeń i nie zagroziło to ciąży..Co za baran, ciekawe czy się zorientował, że wjechał w kobietę w ciąży w ogóle..Życzę dużo zdrowia i spokoju teraz!

W długi weekend majowy zrobiliśmy rundkę po supermarketach, kupiliśmy farby i rzeczy do malowania, szanowny mąż będzie ruszał z malowaniem pokoiku i odnawianiem łóżeczka. Tak przy okazji rozmowy o naszych mężczyznach sprzed paru stron, ja swojego muszę tutaj wszem i wobec pochwalić: prawdziwa złota rączka, dość powiedzieć, że wykończenie naszego mieszkania (malowanie, panele, płytki na podłodze i ścianie, montaż kuchni) robił sam i naprawdę bardzo ładnie mu wszystko wyszło:tak: A wiele z tych rzeczy, np, płytki robił pierwszy raz! Tak, że teraz o wygląd pokoiku też jestem zupełnie spokojna, że będzie super.
Dla zaraportowania napiszę jeszcze, że wczoraj byliśmy na tym dużym USG III trymestru. Maluch waży ok. 2kg, taki pulpasek z niego:-p, ale najważniejsze, że zdrowiutki i obrócił się już głową w dół. Tym razem pooglądaliśmy go dokładnie, i wydaje mi się, że nosek to będzie miał po tatusiu.
kornelia1802 - bardzo fajna komódka i sprytne te półeczki obok łóżeczka :tak: I te naklejki-zwierzątka mi się podobają- skąd takie wzięłaś?

reklama
Dzień dobry dziewczyny

Martyśka śliczny ten pokrowiec, gdzie go kupiłaś?

Kati dużo zdrowia!

Ewczis przejdzie Ci, staraj się czymś zająć i stany depresyjne same miną :tak:

Olga, a kupujesz też może materacyk z ikei? Czy tylko samo łóżeczko? Też planuję zakup w ikei łóżeczka, a z materacykiem zastanawiałam się czy nie z traumelandu, ale zobaczyłam tamtejsze ceny :baffled:... W każdym razie produkty z traumelanda mają ten certyfikat oeko-tex, a te z ikei to nawet nie wiem, nic nie piszą o tym na stronie, ale może któraś z Was się orientowała?? Bo ja łykam tą oeko-textową propagandę ;)

ja materacyk już zamówiłam gryczano-kokosowy z Danpolu, on też ma ten certyfikat + wiele innych, kosztował 69 zł i wygląda bardzo ładnie i porządnie.

Hej kochane troche oddalilam sie od was Mam jakies stany depresyjne nic mi sie nie chce ... Musze jutro jechac do apteki gemini mysle ze chyba w miare te same beda ceny co na stronie ...dzis wyrwalam sudocrem 125g w lidlu za 18 zl a w drogerii 24 zl wiec ladnie mysle kupilam ...

ja sprzedawałam tu jakiś tydzień temu opakowanie 250 gramów za 15 zł (;

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej.. Ja dzisiaj pół przypomną jestem.. Źle spalam, śniło mi się że plamic zaczęłam i musiałam jechać na pogotowie. Do tego nic mi się nie chce, a mam do sprzątania po malowaniu..

e, u nas to nie o to chodzi. A. sprząta, ale jak mu się powie (; to mnie wkurza właśnie, że sam z siebie nie zrobi, tylko mu trzeba powiedzieć. bo jak już mu "przydzielę" zadanie, to nie kwęka. i nawet sam z siebie okna pomył ostatnio (; ale za to gotuje, to może nie powinnam marudzić q;

No u mnie cierpi na chorobę mąż zwaną "Za chwilę, zaraz, za moment" ;) choroba o tyle przewlekła bo ta chwila, zaraz i moment najczęściej nie przychodzą :D

ja dziś umyłam lustra w przedpokoju, ogarnęłam dwie szafki i odebrałam prawie wszystkie paczuchy :) przyszedł materac, książeczki, pieluchy i masa innych pierdółek. czekam jeszcze na jedną bluzę dla małego i zabieram się w poniedziałek do prania.

jutro na 14 pierwsze zajęcia szkoły rodzenia, a w niedzielę wycieczka do IKEI po łóżeczko i do mojej babci, powiedzieć o dziecku (; ona jest taka marudna, że zaraz zacznie wywody, jak to zostanę panną z dzieckiem, dlatego czekałam do ostatniej chwili, żeby jej powiedzieć q;

Miałam prać pod koniec maja wczoraj wstawiła pierwsza pralkę ;) he he

Musiałam w nowym poście, bo jakoś w apce mi nie idzie dobrze jeszcze :p zostawiliśmy starą kanapę, bo się przyda, a funduszy na nową trochę narazie szkoda, bo za rok-dwa już będzie niepotrzebna ;-)

Pięknie, my też zostawiliśmy kanapę jak młoda się rodziła :))) ja się wyprowadziłam do małej na 3 mc prawie ;)

Hej kochane troche oddalilam sie od was Mam jakies stany depresyjne nic mi sie nie chce ... Musze jutro jechac do apteki gemini mysle ze chyba w miare te same beda ceny co na stronie ...dzis wyrwalam sudocrem 125g w lidlu za 18 zl a w drogerii 24 zl wiec ladnie mysle kupilam ...

Ewciu chyba już taki etap ciązy że wszędzie ciężko już nam no i coraz bliżej do spotkania z maluchami :) głowa do góry będzie dobrze :*

Hej.. Ja dzisiaj pół przypomną jestem.. Źle spalam, śniło mi się że plamic zaczęłam i musiałam jechać na pogotowie. Do tego nic mi się nie chce, a mam do sprzątania po malowaniu..

Chyba mamy podobne sny ja miałam to samo że plamić zaczęła, a ostatnio że zaczęłam rodzić tak już fest w domu i bez szans na dojechanie do szpitala.

W ogóle ostatnio mam straszne przeczucia co do porodu i dotyczą one głównie mnie :/ ehh głupie schizy ciążowe :/

Czy to jest możliwę bym w zatokach czuła jak by wodę od kataru?

Ja dziś nie do życia....w trakcie sprzątania miałam odlot, ciemno w oczach, ból w klatce, w uszach szum i od razu położyłam się b o i tak bym upadła..... masakra..... okna wszystkie w domu miałam pootwierane a mi duszno, a mąż na szkoleniu..... ale odeszło, ale czuję się dziś wyjatkowo słabo....a mam w planach tort dla męża zrobić bo jutro urodziny ma..... :no:

reklama
Ja tak wczoraj normalnie sobie siedziałam i nagle mroczki przed oczami itd. Położyłam się na kanapie obok i przeszło.

Ostatnia edycja:
Do góry