reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Hej mamusie
U mnie to z samopoczuciem różnie.Po majóweczce miałam dwa dni,że ruszyć mi się ano ręką ani nogą nie chciało,taka senna byłam,że gdzie bym usiadła to bym spała,ale wczoraj było już dużo lepiej.Dziś o dziwo punkt 7.00 obudziłam się wysłana.
Malutka bardzo ruchliwa,ale dzięki temu,że się obróciła nie latam co 5 min siu siu hehe
Majóweczka szybko zleciało,byliśmy pod namiotami.Miałam okazję poznać fotografkę,z którą z racji swojego hobby się zaprzyjaźniłam,więc i przy okazji powstała niesamowita sesja ciążowa :)
Wyprawkandalej lesie...w domu nic nie gotowe a chciałam trochę odświeżyć mieszkanie,z przebudową balkonu czekamy do lata,więc póki co muszę w naszej sypialni znaleźć miejsce na łóżeczko...
Z fotela bujanego nigdy nie korzystałam,ale za to zastanawiam się nad workiem samo
Alee jest i coś dobrego,zamówiłam wózek! Jeszcze w tym tyg lub początku następnego będzie u mnie :)

reklama
Ja wczoraj popołudniu bardzo kiepsko się czułam. Wszystko na raz mnie dopadło, ale na szczęście też trochę podziałałam, bo roboty różnej tyle, że szok. Zwłaszcza odkąd wymyśliłam, że odmalujemy całe mieszkanie, wszystkie drzwi, parapety i kredens. W poniedziałek kolejny pokój i korytarz przy łazience. Mąż ma tyle pracy, że nawet jeszcze tych szafek dla malucha nie skończyliśmy.

Blacksilk my przez długi czas mieliśmy w pokoju 9m2: łóżko 2x1,6, szafę 0,4x1,5, szafkę nocną i łóżeczko o zwykłych wymiarach, teraz się go pozbyliśmy, bo w zasadzie stało nie używane, za to kupiliśmy sobie nowe łóżko 2x1,8 :))

To całkiem niezła organizacja przestrzeni :-) U mnie niestety sprawę utrudnia dwuskrzydłowe okno od podłogi do sufitu, ale wygra chyba rozsądek i od razu kupimy łóżeczko.

Biorę się dziś za wystawienie kilku rzeczy na Allegro. M.in. maszyna do chleba, barek na kółkach z Ikei czekają na nowych właścicieli.

Olga a jakie książeczki kupilas ?

- pan pierdziołka spadł ze stołka
- wierszyki domowe. sześć i pół tuzinka wierszyków rusinka
- pierwsze urodziny prosiaczka (to nie jest o tym z Disneya (; )
- dzieci to koszmarne zwierzątka domowe
- książeczki kontrastowe (komplet, 4 tytuły)

A co do książek kochane to mam takie może głupie pytanie.. Ale czy takim noworodkom czyta się już książki ? Pytam, bo jestem za czytaniem dla maluchów ale np. u mojego brata widziałam że to był rytuał jak dziewczynki były większe, jak już ' rozumiały ' .. jak to u was wygląda, jakie macie plany ?

my już czytamy małemu bajki :) tzn. ja siedzę, a A. mu czyta, po polsku i po angielsku. u mnie w domu zawsze było dużo książek, ja sama płynnie czytałam jak miałam ze 4 lata i chcę, żeby mały też miał styczność z książkami od początku. dlatego na pewno mu będziemy czytać od urodzenia :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ale wam zazdroszczę dziewczyny,możecie dekorowowac,skladac mebelki,prac te cudne ubranka. A ja musze czekać na Czerwiec. Nawet nie wiem czego ile mam,bo rozkladanie tego teraz to strata czasu. No i zaczynaja mi sie ciężkie noce...Nic dziś nie spalam,tysiąc zmian pozycji,wycieczki do toalety...Nie wiem jak wytrzymam 8.5 Godzin w pracy. A jeszcze 3 tyg :-(
Sama chciałam :-S

Dziewczyny, a czy któraś z Was urządzała pokój dla dwójki? My musimy jakoś ogarnąć przestrzeń dla dwulatki i noworodka, ale nie mogę się do tego zabrać.

Ale wam zazdroszczę dziewczyny,możecie dekorowowac,skladac mebelki,prac te cudne ubranka. A ja musze czekać na Czerwiec. Nawet nie wiem czego ile mam,bo rozkladanie tego teraz to strata czasu. No i zaczynaja mi sie ciężkie noce...Nic dziś nie spalam,tysiąc zmian pozycji,wycieczki do toalety...Nie wiem jak wytrzymam 8.5 Godzin w pracy. A jeszcze 3 tyg :-(
Sama chciałam :-S

Michasia a dlaczego musisz tak długo czekać ze zwolnieniem?

Ola1212 bo ja nie mieszkam w Polsce i niestety nie mam czegoś takiego jak zwolnienie lekarskie jeśli z ciaza jest ok. Ide na macierzynskie od 1 czerwca. Mogłabym wcześniej ale sama rozumiesz ze troche szkoda mi tego macierzynskiego...No chyba ze juz nie bede dawala rady...
A poza tym w czerwcu czeka mnie przeprowadzka :-S

Hej jesli mozecie wytlumaczcie mi jak mam wejsc w lipcowe mamy2015 ale watek zamkniety? Dwa tyg temu dostalam zapro ale dopiero dzis rozczytalam te wiadomosc

.Z fotela bujanego nigdy nie korzystałam,ale za to zastanawiam się nad workiem samo
To ja się tutaj rozpiszę z moją opinią i doświadczeniem :D
Pewnie chodziło Ci o worek sako? Posiadam takowy i jeszcze przed ciążą miałam problemy, żeby z niego wstać, bo jest bardzo wygodny, każdy ruch powoduje, że dostosowywuje się do ciała, ale ma to swój minus, bo się zapada i ciężko z niego wstać bez używania rąk. Teraz w ciąży bałam się na nim siedzieć/leżeć, bo bałam się, że nie wstanę sama :D Ale zaryzykowałam i żyję, musiałam pomóc sobie przy wstawaniu podpierając się rękami. Nie umiem sobie wyobrazić, jak na tym worku karmić dziecko, owszem jak już się "usiądzie" to bardzo wygodnie, ale jak z niego wstać mając zajęte ręce? I w sumie jak z worka korzysta się podczas porodu? Czemu to takie popularne na porodówkach? Piszą na necie, że odciąża kręgosłup - zgadzam się, ale wstawanie z niego to jest jakiś dramat. Tymczasem ja mając worek sako zastanawiam się, czy nie kupić sobie zwyklego fotela.... bo wstawanie mnie wykończy. Zamawiałam jakieś 3 lata temu z tej strony taką sofę- http://pufoteka.pl/21-sofa-sako-xxxxxl. Przez 3 lata głównie służyła do oglądania filmów, czytania książek, głównie przez mojego męża i jego kolegów (jeden na nim spędził noc i potem nie chciał oddać ;) Może po prostu mi nie pasuje taki rodzaj wygody- zbyt wygodne, żeby było prawdziwe?;) A może jest po prostu na mnie jest za duża...

Ostatnia edycja:
reklama
hej melduję, ze miałam wypadek samochodowy, gościu wjechał mi w tył auta.
Wszystko ok przebadali mnie na wszelkie sposoby z dzieckiem ok, spał sobie słodko waży 1266 g i ma się dobrze, ja mam kołnierz na 2-3 tygodnie bo mam skręcenie i stłuczenie kręgów w 3 odcinkach kręgosłupa!
Muszę dużo leżeć i obserwować ruchy małego.
Resztę szczegółów napiszę jak sie lepiej poczuję

Do góry