reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Ewcia bo to zalezy z jakiego powodu jest cc i wtedy lekarze decyduja czy czekaja do pierwszych skurczy czy nie moga sobie pozwolic na wysilek rodzacej

Nikita współczuje akcji z psem

reklama
Nikita współczuję, też bym się wsciekla, też mam uraz do psów.... a moja sunia zjada kwiatki, wczoraj posadzilam bratki i zostały same badylki... nie wiem co robić, cały czas na uwięzi nie będę jej trzymać, a jak wypuszczona na zamknięte podwórko to nie będę pilnować non stop :-( :-(

Hej,ja już w domu na szczęście!! Dziękuję tym,które wsparly mnie &&& i pamiętaly tutaj o mnie!!!!!

Mnie spojenie tez bardzo bolało,a gdy teraz w szpitalu wylezalam się to poprawiło się......wiec chyba najlepszy na to jest odpoczynek....

Wichurka,babcie są przewrazliwione,lepiej olac to,nie stresować się i robić swoje...

Kati,jak się nazywają te jednorazowe nakładki na sedes,bo chciałam kupić i nic mi nie wyskakuje....

Nikita,współczuję....masakra,też bym zatlukla....właściciela!!!!

Enter - nakładki są w Rossmanie, pewnie też tym online.

Kunda - ale pierwsze skurcze, nie wiążą się z wysiłkiem, tylko pewnie w takim wypadku trzeba być wcześniej na patologii, żeby się przypadkiem za bardzo nie rozkręciło.

Ewcia mozliwe...mi profesor kazal sie umowic na 37 tc bo woli mnie na spokojnie do 3 cc przygotować a nie na szybko z płukaniem zoladka...a płukania zołądka nikomu nie zyczę
Kolezance z powazna wada serca też zalecili cc na spokojnie bez nerów i zaczetej akcji porodowej

Hej. Ja po pogrzebie i stypie. Bardzo zmęczona jestem.. Spotkałam kuzynka co na dziś ma termin porodu i ma mieć córeczkę. Trochę pogadaliśmy.. Córka pojechała do dziadków więc mogę trochę odpocząć a synek bajkę ogląda.
Widzę że ciąża tu dzisiaj.

Nikita, też współczuje sytuacji...
Enter, dobrze że już w domu
Kagusia, odpoczywaj, to był ciężki dzień dla Ciebie i psychicznie i fizycznie

Ja dzis miałam dzien jak dzień dziecka. Najpierw kino, potem Mc Donald, potem wypad nad wode sie pobawić i wyleżeć na kocyku. A na koniec zaszlismy do marketu z wyprzedażą zabawek i nie wyszliśmy z pustymi rękami :)

Chciałabym takie dni częściej... Mam nadzieje że zakończy sie też jakoś przyjemnie :)

A mnie od wczoraj zaczęło boleć spojenie, albo coś innego w samiutkim dole :-( może wczoraj się przesiliłam, bo dużo miałam zajęcia, dziś trochę posprzątałam, a potem miałam u rodziców ogarnąć, ale nie dałam rady zbyt wiele zdziałać, bo juz mnie ciągnęło we wszystkie strony tam u dołu :( a dziś taty imieniny, dałam du... :szok: na szczęście chyba goście na jutro, więc z mamą może jeszcze coś ogarniemy jak wróci z pracy o 20.....

my dziś rano na kawie i ciastku w kawiarni Roślina, potem w Fotoplastikonie (akurat wystawa zdjęć z getta warszawskiego), a na koniec obiad w Bobby Burgerze i zakupy w Carrefourze, kupiłam "na zaś" książeczkę do kolorowania z naklejkami dla małego za 9 zł :) i białego bodziaka, bo A. chce go pomalować jakoś. i jeszcze teraz A. pojechał odebrać auto od mechanika, miejmy nadzieję, że już będzie śmigać...

reklama
Enter dobrze, że już w domu. Możesz normalnie funkcjonować, czy kazali Ci leżeć?

Kunda a Ty miałaś cc w znieczuleniu ogólnym? Bo inaczej nie trzeba płukać żołądka. Ja miałam cc w ogólnym, ale było już 10h od jedzenia, a poza tym i tak to było nagłe cięcie (zagrożenie życa dziecka), więc by się nie bawili w płukanie.

Teraz pewnie będę miałą cc, ale już znieczulenie w kręgosłup i będę czekała do pierwszych skurczy właśnie po to żeby z mlekiem nie było problemów, żeby dziecko było donoszone, bo wtedy rzadziej kolki występują itd.

Patka, tak lek.wet.

Do góry