reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

Kati dzięki, dziś już ok ;-)
Ewczis ja mieszkałam w Olsztynie a i przelotnie często nocowalam w hotelu podgrodzie, warunki spoko, a ok 30zl za dobę placilam. Jest stamtąd kawałeczek może z 2-3km do szpitala wojewódzkiego ale mpk nr 22 podjedziesz pod sam szpital ;-)

Ja w końcu męża zmobilizowalam i oproznilismy pokoik dla małej, jutro może zaczniemy malować ;-) tylko stoi tam stara kanapa i zastanawiam się czy ja wyrzucić czy zostawić.... już ona jest zuzyta, wygnieciona i chyba wymienię ja na fotel jakiś do karmienia a jak będzie potrzeba to kupimy jakąś małą wersalke po porodzie najwyżej...

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie niema żadnej siarki ani żadnego mleka.. hm, to powód do niepokoju ??

Ja dzisiaj dzień na szpilkach. Wczoraj byliśmy u znajomych na grilu ( tych co, dziewczyna też jest w ciąży ) no i dzisiaj jest już na porodówce. I tak siedze i czekam na jakieś wieści, bo poszła do lekarza na 9 rano a tam rozwarcie 4cm i od razu skierowanie do szpitala.. nie chcę tarabanić i przeszkadzać ale najchętniej dzwoniła bym co 10 min i pytała czy są jakieś zmiany i jak idzie :-) Więc miejmy nadzieje, że dzisiaj już dawidek będzie na świecie ;)
Ja tymczasem ide się ogarniać bo na 18.30 ide na tą wizyte do innej Pani doktor na nagranie badania w 3d/4d :) Miejmy nadzieje, że malutka dobrze zapozuje :-(
Co do nocy to moja dzisiejsza też była kiepska - przerwe w spaniu miałam od 2 do 5 ehh.. a z sikaniem to już staram się od 18 nic nie pić zeby w nocy nie spacerować a i tak z 3 razy musze pójść. Najgorzej to w sumie bywa jak zjem jakieś owoce a winogron to już całkiem, mogłabym cała noc na kibelku spędzić bo chodze co równą godzine :-)

no, wyjazd udany :) pochodziliśmy po mieście, zobaczyliśmy wszystkie możliwe muzea i galerie, natrzaskaliśmy fotek, wypiliśmy najdroższą kawę w życiu i wróciliśmy do domu (; wiemy już, że do Oslo drugi raz pchać się nie będziemy!

ja w środę mam wizytę u okulisty, a w poniedziałek duże USG, nie mogę się doczekać :) szkoda, że A. nie może iść ze mną. mały w ogóle najwięcej daje czadu wieczorami, ale np. dziś to jest aktywny cały czas. mam nadzieję, że po urodzeniu nie będzie w nocy łobuzował :D

ubranek mam ze 3 razy mniej niż wy, ale nie chcę dokupować... się zobaczy (; w maju jakoś wózek i łóżeczko nabędziemy, będzie gdzie trzymać, bo brat się wyprowadza razem z dziewczyną, więc mieszkanie dla nas całe :D no i wszystko muszę poprać z tych ciuchów...

Olga a ten okulista to jakoś związany z ciążą, czy tak po prostu idziesz? Bo ja w sumie mam wadę, ale nie jakąś dużą i się zastanawiam czy powinnam iść do okulisty na jakąś kontrolę?

Olga a ten okulista to jakoś związany z ciążą, czy tak po prostu idziesz? Bo ja w sumie mam wadę, ale nie jakąś dużą i się zastanawiam czy powinnam iść do okulisty na jakąś kontrolę?

ja idę, żeby się dowiedzieć, czy mogę rodzić SN. bo mam w sumie sporą wadę wzroku i astygmatyzm do tego.

Moja koleżanka ma też dużą wadę, prawie -7 i jeden z okulistów jej powiedział, że to nie jest żadne wskazanie do cesarki. Inny z kolei powiedział, że powinna rodzić przez CC... W końcu zdecydowała się na CC, bo bała się jednak o ten wzrok i wolała ewentualne powikłania po cc z dwojga złego (na szczęście wszystko przebiegło bez komplikacji). Co lekarz to opinia :/ Ja sobie chyba odpuszczę w sumie tego okulistę, bo wada mała.

Ja mam astygmatyzm i wadę -4,5 na lewe i -2,5 na prawe i lekarz mi powiedział ze to nie jest wskazanie do cesarki. Wskazaniem jest odklejająca sie siatkówka itp. Chyba wiedział co mówi bo wydał mi zaświadczenie o braku przeciwwskazań do porodu sn. W sumie i tak sie cesarka skończyło.

ja mam +4 i +3,5, no i astygmatyzm. nie wiem czy jest jakaś różnica czy ma się plusy, czy minusy jeśli chodzi o te wskazania do CC.

reklama
Do góry