reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Witam się i ja :)
Angi wątek na Fb jest zrobiony teraz z tajnej na zamkniętą ...
I nie ma możliwości żeby ktoś z "zewnątrz" tam wszedł i czytał to co tam piszemy .. Tak było od początku ... Jeśli chcesz to załóż nową grupę lipcówek i zostaniesz tam adminem :) Chętne dziewczyny niech piszą na priv :)
No ja jestem prawie codziennie na Fb ... dużo dziewczyn z Bb tam widzę ;)

Ale mi chodziło o to by podac link dziewczyną. Aby wejść do grupy trzeba powiązać się znajomością z Tobą Karola jako adminem a w zamkniętej i tak nic nie widać co piszemy a i nie musimy być znajomych. Eee nie mam parcia być adminem ;) już to pisałam

Czyli jak ustalamy? Zamykamy wątek po porodzie ? :) To chyba dobry kompromis aby wszyscy byli zadowoleni. :)

reklama
Ja jestem na forum już prawie 6 lat i z dziewczynami z Majówek 2010 zamknęłyśmy sobie watek, ale dopiero jakies 2 lata temu, jak już sie dobrze poznałysmy, wiele z nas się spotkało, mamy swoje nazwiska, adresy, telefony, więc watek główny jest zamknięty, mają do niego dostep tylko osoby wybrane. Dla mnie wygląda to tak ze loguję się na BB i widzę tamten zamknięty wątek dokładne w taki sam sposób jak ten, osoby które nie zostały uprawnione przed admina wcale tego watku nie widzą.
Zamknięcie watku głownego to niezły pomysł, ale ja uwazam ze jest na to zbyt wczesnie. Niektóre dziewczyny z majówek dołączyły pod koniec ciąży albo już po porodzie i pisza do dziś, a wiele z tych co pisały od poczatku się wykruszyło. Jesli zamkniemy wątek już teraz to tym samym zablokujemy możliwość dołączenia do nas nowym dziewczynom , a moze się okazać że poznamy jeszcze kogos naprawde fajnego. Tak że ja jestem za tym żeby na razie zostało tak jak jest.

A wogóle to mamy kilka watków które sobie zamknęłysmy, oprócz watku głownego równiez mamy watek z naszymi zdjeciami, watek o chorobach i taki watek na notatki, wrzucamy do niego linki do ciekawych stron, przepisy i podobne rzeczy.
Bardzo dobra koncepcja :-) my na czerwcówkach 2011 mamy wątek zamknięty i mamy tam zaufane mamuśki, które tak samo jak piszesz znamy sie, swoje dane i kilka mamusiek dołączyło po porodzie kilka m-cy nawet a są do dzis :-)
Ja po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. :-) Było przyjemnie, prowadzi pani położna z jednego ze szpitali, bardzo wygadana i sympatyczna osoba. Pierwsze zajęcia były raczej wprowadzające, położna przekazała nam kilka przydatnych rzeczy nt. ruchów dziecka i -jako, że w grupie było kilka dziewczyn w samej końcówce ciąży- skurczy porodowych. Mnie się podobało, mąż, który akurat mógł ze mną pójść, stwierdził, że to "taka tam pogadanka, pani się rozwodziła bardzo, ja bym to w 10min. streścił" :-p

Co do naszego wątku, też dodam swoją opinię. Osobiście wolałabym zostać tutaj, nie chcę przenosić się na Fb, kwestia zamknięcia jest mi obojętna, choć jeśli miałybyśmy zamknąć wątek dla "obcych" zgodzę się, że lepiej to zrobić później i żeby przenieść czy tam włączyć do niego jakoś automatycznie wszystkie uczestniczki, niezależnie od częstotliwości udzielania się.

Dziewczyny, głupie pytanie, ale ILE -przynajmniej tak mniej więcej- sztuk ubranek z poszczególnych rozmiarów przygotowujecie na wyprawkę? Dostałam trochę ubranek od koleżanki, ale pewnie to za mało, zamierzam jeszcze wyłudzić od innych znajomych jakieś ciuszki, ale pewnie i tak będzie trzeba coś dokupić. A nie chcę wydać zbyt dużej sumy i kupować nadmiernych ilości, które potem będą zalegać w szafie, albo maluch założy je góra 1 raz.

Ja mam na ok 62 po 10 szt, z 56 po chyba ok 6 szt. musisz liczyć że maluch moze ci "zabrudzić po ok 5 kompletów ciuszków co 2 dni pralka pójdzie w ruch ;-)

A wiec tak dziewczyny co do zmian moderatora napisałam do admina ale na razie nie mam odpowiedzi, w najbliższym czasie zapytam jak to jest z tym i zamkniętymi wątkami tu na głównym i jak to zrobić. Mozemy np. w czerwcu zrobić zamkniety na fotki dzieciaczków naszych jak sie da a potem zdecydujemy powiedzmy do końca sierpnia co dalej ok?

nie umiem skopiować linka , wpiszcie "dzieci urodzone w worku owodniowym super mamy"
i to pierwszy link z artykułem

i jeszcze fajny
[h=1]Prawa kobiet na porodówce. Każda przyszła Mama powinna je znać![/h]

reklama
kati pisząc 10 sztuk rozmiaru 62 chodzi o to że masz np. 10 x body , 10 x śpioszki 10 x coś tam jeszcze czy 5 body i 5 śpioszki co w sumie daje 10 ? sorki za może głupie pytanie ale już się gubię z tą wyprawką tym bardziej ze wszystko kupuje nowe bo nie mam od kogo dostać ......

chyba nie ma co przesadzać z tymi małymi rozmiarami latem nie problem wyprać i wyschnie na dworze w godzinkę albo dwie .....a i dokupić coś już w trakcie też przecież można :-)

Do góry