reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Dobry wieczór :-) Jestem zdania by do lipca nie przeprowadzać rewolucji na forum/Facebooku. Grupa zamknięta będzie się sprawdzała, gdy będziemy zamieszczać zdjęcia naszych Szkrabów, będziemy pisały o połogu itp.

Po wczorajszej, krótkiej wizycie u gina wszystko ok. Hania bardzo ruchliwa, z ułożeniem pośladkowym. Za kilka tygodni wybiorę się do szpitala, by umówić się na termin cesarski, niestety.

Widzę, że dziś mamy dzień cięć u fryzjera :-)

reklama
Madziuula no 56 miałam kilka chyba ze 2 szt z każdego ale po urodzeniu dokupiłam bo te 62 dużo za duże były, Mam ok 10x body dł rękaw, 5 xpajac i 5 x śpioch zeby komplet zrobić plus krótki rękaw body. Jutro policzę to ci napisze konkretnie. Było na akurat dla mnie. Wiem że niby wyschnie ale weź pod uwagę (czego ja np. nie wiedziałam), że będzie brzydko na dworze, ze maluch będzie non stop chciał ssać pierś, że będziesz potrzebować czas na inne czynności niż pranie codziennie, suszenie, prasowanie tego. Mi to przez myśl by nie przeszło. Nie bedziemy miały tyle czasu co teraz baaa nawet połowy. Ja przy 2-ce to sobie w ogóle nie wyobrażam na początku wolnego czasu. O 23 jak pójdą wszyscy spać to nie będzie ci się chciało nawet iść pod prysznic bo to ogromny wysiłek ;-)
wiem może piszę ten najstraszniejszy scenariusz ale ja tak miałam przez ok miesiąc moze niecałe dwa - MASAKRA!!!
Życzę ci aby ci sie trafiło grzeczniutkie dziecko co pije i sie budzi co 3 godz :-)

Ja miałam sporo ubranek takich małych. Moja młoda mała była i 56 za duże były na początku wiec dosc długo używaliśmy. Poza tym tak jak Kati pisała, czasem dziecko trzeba i 5 razy przebrać bo uleje, nasiusia itp. a poza tym nikt o zdrowych zmysłach nie włącza pralki dla 3 czy 5 ciuszków, a wierzcie lub nie ręczne pranie jest ostatnia rzeczą na która sie ma ochotę przy nieprzespanych nockach ;) oprócz dziecka sa jeszcze inne codzienne czynności do ogarnięcia, ze nie wspomnę jeszcze o starszym dziecku/czy dzieciach. Ja nawet nie chce o tym myslec za bardzo zeby sie nie załamywać bo moja córka niecały tok ma teraz i wymaga jeszcze sporo uwagi.

Ja muszę ogarnąć co mam :D ale zrobię to na luzie jak mała wróci do przedszkola :)

Jutro idę z nią do pediatry ciekawe co mi powie ehhh a jeszcze dzisiaj dostałam maila że w przedszkolu w grupie 5-ciolatków u jednego z dzieci wykryto owsiki :(((

Dziewczyny w badaniu kału wyjdzie ? Czy muszę sama je lokalizować ?

Dziewczyny czy któraś z was jest akergikiem ? Jak jest z braniem leków takich jak np zyrtec ? Ja już mam dość oczy swędzi, lzawia i jeszcze z nosa zaczyna lecieć :(

dzień dobry
Jak dziś szaro buro i ponuro... ale chociaż powietrze jest lepsze takie jakby świeższe ;-)
na dziś obiad mam z wczoraj więc mogę sie wziąć za prasowanie, ale na razie kawka i relaks. Wczoraj w końcu nie zabrałam sie za okna bo mnie obiad pochłonął a raczej przygotowanie go. A potem juz nie miałam sił ale za to wzięłam się za wszystkie zaległe rzeczy do poszycia, podszycia itp i zrobiłam wszystko. No i posadziłam co zaplanowałam w ogrodzie :-)
Oczywiście synek zrobił bunt bo chciał sypać ziemia (piaskownica jeszcze nie wyciągnięta) i po 3 upomnieniach (a sypał na nas czyli na mnie i teściową) do domu miał iść ale płacz i krzyk... wzięłam go na bok już miał wytłumaczone no i oczywiście "pogotowie ratunkowe" czyli "babcia" musiała dodać swoje 3 grosze i znów się zaczęło:wściekła/y:Nikt tak nie rozwala mi wychowania jak dziadkowie:angry:
Ale poradziłam sobie i z nią, ona też dostała reprymendę Mati za karę do domu aż go dźwignąć musiałam brzuch mnie potem bolał, ale on zrozumiał. A ona dopiero jak gadała z M. to zrozumiała... brrrrrr... strzeżcie sie przed dziadkami i nie dajcie sobie wejść na głowę od początku. To są wasze dzieci i jak zrobicie błędy wychowawcze to Wy je zrobicie i macie do tego prawo a nie "najlepsze" metody babcine!!!!
to się wyżaliłam ;-):-D

Madziuula ide liczyć ciuszki :-)
Wichurka masz całkowitą rację
Angi na pewno wyjdzie w badaniu kału na obecność pasożytów, tylko z tego co sobie przypominam to musi to być kał oddany np do czystego suchego nocnika bez moczu i stamtąd pobrana próbka. Powodzenia

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny tak głupio pisać sama do siebie :-p:sorry2:gdzie jesteście?

Madziuula policzyłam te ciuszki ale mam razem rozm. 56 i 62, z tym, ze 62 jest więcej no i :
body kr rękaw ok 12 szt, body dł. rękaw ok 20 szt, pajac ok 15 szt, śpiochy ok 10 -12 szt, koszulki/kaftaniki ok 8 szt. rampersy kr rękaw ok 4 szt., grubszy dresik 2 szt, spodnie ok 6 szt. sweterki 4 szt. czapki ok 5 szt. tak na oko ;-)
tyle tego jest, to co na górnej półce :
zdjęcie0180.jpg

Załączniki

• zdjęcie0180.jpg
    zdjęcie0180.jpg
    23,9 KB · Wyświetleń: 85
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry