Ja powiem tak, sporo moich znajomych pisze na bb. W zasadzie to od części znajomych ja się dowiedziałam o bb i poleciłam innym. Dojść kto ja jestem itd nikt raczej nie miał by problemu
Nawet jak bym miała inny nick często podaje imię córci wychwycić to nie jest filozofią.
Na fb można zablokować wszystko-galerie zdjęć, informacje o osobach w znajomych, info o tym co wstawiamy na tablice. Ja tak zrobiłam, jedyne co zobaczysz na moim profilu to zdjęcie główne i w tle a i imię i nazwisko które i tak jakiś czas temu skróciłam od tak bez powodu mimo że już nic by w sieci o mnie nie znalazł. To taka wzmianka bo może nie każda o tym wie, że tak można a warto przemyśleć bo nigdy nie wiadomo kto przegląda nasz profil
Acha jak byście nie wiedziały kogo obchodzi co piszecie, to mogły byście się ostro zdziwić jak wiele osób nasz podczytuje, zresztą te osoby od początku same się nie raz ujawniały pisząc (mam nadzieję w dobrej wierze) że trzyma za nas kciuki
Mi się wydaje że najlepiej było by główny zamknąć w sensie sprywatyzować. Nie trzeba było by przenosić się na fb lub wchodzić na beznadziejnie skonstruowaną "grupę" w sensie bb kiepsko to stworzyło - bez powiadomień moim zdaniem to nie fika zbyt dobrze, a i dziewczyny, które nie mają fb nie czuły by się pokrzywdzone. O osoby z doskoku mi nie chodzi bo takich raczej już nie ma. Co do wujka google to prawda można zleźć wpisując frazę różne rzeczy nie tylko tu ale i na kafeterii czy na wizaz nie raz przenosi google.
Acha proponuje by wszystkie dziewczyny z listy wciągnąć na taki wybrany wątek a nie wybrane. Potem sukcesywnie jak nie będzie kontaktu usuwać a nie wg uznania bo dziś napisała 3 posty a tydzień była chora i mniej aktywna, ciężko to dobrze skojarzyć by nikogo nie pokrzywdzić.
Zrobicie jak uważacie, ja sama wiem ze nie rozpisuje się o wszystkim o czym bym chciała ze względu na świadomość że nie powołane osoby mogły by to zobaczyć.