reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

A no to w porządku, nie chciałam mieć takiego bałaganu w karcie bo pierwsze 3 wpisy od innego lekarza, później zmieniłam prowadzącą i tak jakoś pomyślałam, że głupio by było jak by zobaczyła, że znowu poszłam do kogo innego :D
Teraz pozostaje mieć nadzieje, że malutka nie nawali i da się ładnie sfotografować i nakręcić :)

Ja też jestem za Olgą :)
Tym czasem pędzę spac. Dobranoc :)

reklama
Ja powiem tak, sporo moich znajomych pisze na bb. W zasadzie to od części znajomych ja się dowiedziałam o bb i poleciłam innym. Dojść kto ja jestem itd nikt raczej nie miał by problemu ;) Nawet jak bym miała inny nick często podaje imię córci wychwycić to nie jest filozofią.

Na fb można zablokować wszystko-galerie zdjęć, informacje o osobach w znajomych, info o tym co wstawiamy na tablice. Ja tak zrobiłam, jedyne co zobaczysz na moim profilu to zdjęcie główne i w tle a i imię i nazwisko które i tak jakiś czas temu skróciłam od tak bez powodu mimo że już nic by w sieci o mnie nie znalazł. To taka wzmianka bo może nie każda o tym wie, że tak można a warto przemyśleć bo nigdy nie wiadomo kto przegląda nasz profil

Acha jak byście nie wiedziały kogo obchodzi co piszecie, to mogły byście się ostro zdziwić jak wiele osób nasz podczytuje, zresztą te osoby od początku same się nie raz ujawniały pisząc (mam nadzieję w dobrej wierze) że trzyma za nas kciuki

Mi się wydaje że najlepiej było by główny zamknąć w sensie sprywatyzować. Nie trzeba było by przenosić się na fb lub wchodzić na beznadziejnie skonstruowaną "grupę" w sensie bb kiepsko to stworzyło - bez powiadomień moim zdaniem to nie fika zbyt dobrze, a i dziewczyny, które nie mają fb nie czuły by się pokrzywdzone. O osoby z doskoku mi nie chodzi bo takich raczej już nie ma. Co do wujka google to prawda można zleźć wpisując frazę różne rzeczy nie tylko tu ale i na kafeterii czy na wizaz nie raz przenosi google.

Acha proponuje by wszystkie dziewczyny z listy wciągnąć na taki wybrany wątek a nie wybrane. Potem sukcesywnie jak nie będzie kontaktu usuwać a nie wg uznania bo dziś napisała 3 posty a tydzień była chora i mniej aktywna, ciężko to dobrze skojarzyć by nikogo nie pokrzywdzić.

Zrobicie jak uważacie, ja sama wiem ze nie rozpisuje się o wszystkim o czym bym chciała ze względu na świadomość że nie powołane osoby mogły by to zobaczyć.

Dzień dobry :-)
U nas dziś piękna pogoda :-) będę wykorzystywać na maa bo od jutra ma być gorzej. Dziś szanowny syn pozwolił sie babci odprowadzić do p-la więc mam wolne od rana :-) Idę sadzić dziś do mojej "szklarenki" te sadzonki co zakupiłam wczoraj.
A potem obiad zrobić muszę.
Jak by mi sie udało i siły dopisały to chce umyć te moje straszne okna - dzis choć jedno.

Angi ja nie wiedziałam, ze można "sprywatyzować" jakiś wątek, np. główny. Mogę napisać do admina aby to zrobić jeśli chcecie. W sumie byłoby to dobre wyjście. A jak by się wchodziło na ten wątek? Napisz coś więcej jeśli wiesz?

Na bb nie wiem czy i jak to dziala Na planujemy dziecko poprostu przestal byc widoczny dla odwiedzajacych tylko osoby z podanej adminowi listy go widzialy. Dla nas nic sie nie zmienilo. No oprocz swiadomosci ze nikt nas nie podglada

Hej, u mnie też by się przydało umyć okna, i wyczyścić 2 akwaria aa i autem na myjnie można by bylo pojechać no ale co jak mi sie nieechce.. :-)
Znając zycie skończy się to tak że pobuszuje po internecie, przyszykuje kotlety i pojade do szwagierki bo dzisiaj idzie na wizte sprawdzić co tam u jej maleństwa słychać to może wybiore się z nia ;)

Kati moim zdaniem warto napisać i zapytać czy można zrobić ten wąten prywatnym :)

Angi,ja bym bylam nawet za tym by wszystko przenieść do jednego wątku jeżeli ma on być zamknięty dla podczytujacych ....

Zgadzam się z Tobą,znajomi wyszukuja z czystej ciekawości,chcą wiedzieć wszystko,jedynie nieujawnianie miejscowości,imion,czy nadanie nierozpoznawalnego nicku itp.na jakiś czas utrudni odszyfrowanie kto kim jest.... Natomiast wydaje mi się,że skoro piszemy właśnie na takim forum to chcemy zachowac anonimowość, a gdy z biegiem czasu zaczynamy pisać więcej szczegółów,chcemy poznać się bliżej,wrzucić fotki,to może być właśnie ten moment,w którym warto "schować" wątek i udostępnić dla piszących tylko...

Ostatnia edycja:
Ja jestem na forum już prawie 6 lat i z dziewczynami z Majówek 2010 zamknęłyśmy sobie watek, ale dopiero jakies 2 lata temu, jak już sie dobrze poznałysmy, wiele z nas się spotkało, mamy swoje nazwiska, adresy, telefony, więc watek główny jest zamknięty, mają do niego dostep tylko osoby wybrane. Dla mnie wygląda to tak ze loguję się na BB i widzę tamten zamknięty wątek dokładne w taki sam sposób jak ten, osoby które nie zostały uprawnione przed admina wcale tego watku nie widzą.
Zamknięcie watku głownego to niezły pomysł, ale ja uwazam ze jest na to zbyt wczesnie. Niektóre dziewczyny z majówek dołączyły pod koniec ciąży albo już po porodzie i pisza do dziś, a wiele z tych co pisały od poczatku się wykruszyło. Jesli zamkniemy wątek już teraz to tym samym zablokujemy możliwość dołączenia do nas nowym dziewczynom , a moze się okazać że poznamy jeszcze kogos naprawde fajnego. Tak że ja jestem za tym żeby na razie zostało tak jak jest.

A wogóle to mamy kilka watków które sobie zamknęłysmy, oprócz watku głownego równiez mamy watek z naszymi zdjeciami, watek o chorobach i taki watek na notatki, wrzucamy do niego linki do ciekawych stron, przepisy i podobne rzeczy.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i ja :)
Angi wątek na Fb jest zrobiony teraz z tajnej na zamkniętą ...
I nie ma możliwości żeby ktoś z "zewnątrz" tam wszedł i czytał to co tam piszemy .. Tak było od początku ... Jeśli chcesz to załóż nową grupę lipcówek i zostaniesz tam adminem :) Chętne dziewczyny niech piszą na priv :)
No ja jestem prawie codziennie na Fb ... dużo dziewczyn z Bb tam widzę ;)

Do góry