reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Aaa byłam dzis znowu na pilatesie i babka dzis się rozgadała i zaczęła dużo nam pokazywać fajnych ćwiczeń na piłce czy workach sako, krześle, barierkach, które albo:
- wzmagają skurcze i pomagają dziecku się ustawić w kanale (jeśli akcja wolno się rozkręca), albo
- zmniejszają skurcze - działają przeciwbólowo (jeśli chcemy sobie na chwilę ulżyć).
Muszę zgłębić ten temat jeszcze na SR i na youtubie. Mówiła też, że pozycja leżąca na łóżku, przy prawidłowo przebiegającym porodzie to najgorsza z możliwych, jest więcej pęknięć, bo dziecko naciska na mięśnie krocza w okolicy odbytu, a poza tym, kość krzyżowa, która musi się odgiąć do tyłu, żeby dziecko przeszło nie ma jak tego zrobić bo na niej leżymy. Ciekawe tylko czy położne będą chciały współpracować z mamą, która chce rodzić na czworakach np.

no niestety z tą dowolnością pozycji w punkcie kulminacyjnym porodu to bywa u nas nadal różnie ;/....wszystko tak naprawdę zależy od położnej i jej podejścia.ja osobiście - po pierwszym porodzie - uważam, że dobra położna to już 50% sukcesu :)

reklama
hej dziewczyny
byłam dziśu lekarza z kaszlem
okazało sie ze przeszło i na mnie od starszaka
mam zapalenie oskrzeli i zmiany na prawym płucu - mam skierowanie do szpitala bo boi sie ze mam tak mocny kaszel i nie wywoła to przedwczesnego porodu a brzuch mnie okropnie boli jak kicham czy kaszle

Współczuje mam nadzieję że szybko minie i nic więcej nie wyjdzie nie pokojącego :(

To jak dziewczyny, zamykamy watek na bb na prywatne pogaduchy? Kasia można tak zrobić ?

Jak dobrze wiedzieć że smak na piwo nie tylko za mną chodzi. Najsmieszniejsze jest to, że przed ciążą nawet na normalne piwo nie spojrzalam preferowalam tylko smakowe. A teraz wystarczy,że mój mąż otworzy sobie piwko, a ja poczuje zapach i z chęcią bym wzięła lyczka ale jestem twardą:-) Jednak to prawda, że zakazany owoc najbardziej kręci.

mama patryka zdrówka życzę .....

co moderatora no ta ja się na tym nie znam.......... trochę dziwne że monika nas olała w końcu dość intensywnie się udzielała no i sama chciała być moderatorem mam nadzieję że nic złego jej albo dziecku się nie stało ............

a co do fb ja mogę się przyłączyć jeśli właśnie była by to grupa tajna widoczna tylko dla nas nie dla znajomych itp. choć mi się tu dobrze pisze jest grono stałych bywalczyń na które zawsze można liczyć i nie zauważyłam by udzielał się ktoś z doskoku ..........no i mimo wszystko chyba tu jest jednak większa prywatność bo nie ma imion nazwisk do fb jakoś zaufania nie mam .....

piwa tak zwyczajnie mi się nie chce ale tak przy weekendzie człowiek by się napił browarka tylko mi nie chodzi o sam smak tylko taki przyjemny szumek w głowie:-D no ale może na przyszłą wiosnę coś już się wypije jak babcia wnuczki przypilnuje ;-)

a co do ruchów małej bolesnych jak do tej pory nie doświadczyłam czuje jak się tam kreci nieraz kopie ale żadnego bólu czy dyskomfortu mi nie sprawia zaczynam się zastanawiać czy to normalne jak większość z was pisze że tak wasze maluchy dają wam popalić......

Klaudia tam to jest ;-) na czerwono podkręciłam :-)
Bez nazwy-1.jpg

Olga LOL bez komentarza... choć wczoraj w kauflandzie to mnie jedna babka koło 60-siątki chciała na warzywach staranować ;-) ale nie byłam dłuzna i odpowiedziałam jej parę słów ;-)

Dziewczyny powiem tak zostawiła bym ten wątek a istnieje jeszcze jeden - tajny właśnie- choć kilka mam tam jest to nie piszemy na nim. Moderatorem jest tam tylko Monia, ale napiszę dzis wieczorem aby mnie tam też zrobili a ją znieśli bo nie jest aktywna i proponuje tam mówić o prywatnych sprawach. Zaproszenia trzeba wysłać, nie może go podpatrzeć nikt, kto nie jest tam zaproszony, tyle, ze nie ma powiadomień że jest tam wiadomość. Mozna tam zamieszczać osobiste zdjecia itd.
Piszę to teraz tu a w nocy skasuję, zeby "ludzie obcy" czytający forum nie wiedzieli.
Te aktywniejsze dziewczyny zaprosimy i napiszemy im pw.

Załączniki

• Bez nazwy-1.jpg
    Bez nazwy-1.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 60
oj dziewczyny kombinujecie chyba taka jest idea forum internetowego że rozmawiamy publicznie ale anonimowo przynajmniej ja tak to odbieram ...... a jak ktoś chce bardziej prywatnie choć to wydaje mi się logiczne w przypadku dziewczyn które znają się lub mają możliwość poznać się w realu to tu właśnie ma sens grupa na fb ..........

Noo nadrobiłam was..
Pierwsze co pamiętam to dzieki dziewczyny za słowa wsparcia. Na prawde waga nie jest dla mnie łatwym tematem a jeszcze docinki lekarki ze do nast wizyty tyjemy tylko kilo nie są miłe bo spale się ze wstydu jak bedzie więcej tym bardziej, że od ZAWSZE miałam tendencje do tycia. A nie dość, że się człowiek ogranicza - totalnie zrezygnowałam z fast foodów teraz już słodycze pomalu odstawiam, pieczywo też tylko ciemne to i tak dupa waga leci do przodu.

Co do moderatora jestem jak najbardziej za zmianą, już ostatnio o tym myślałam tylko głupio było mi napisać :-) mi sie tu dobrze pisze, ale fajnie by było jak by była możliwość założenia hasła na ten wątek bo było by po problemie. Tyle stron już naprodukowałyśmy, że szkoda to usuwać ;-)

Na poniedziałek umówiłam się do innej lekarki na samo usg 4d :) Może jej uda się zrobić ładne zdjęcie no i przede wszystkim nagrać mi fajny film ( bo moja niema takich udogodnień ). A orientujecie się czy tak i tak będzie musiała wykonać badanie ' ręczne ' i czy w takich przypadkach wpisuje coś do karty ciąży ??

Aaa no i temat piwka.. w niedziele jak byłam na rybach, przy grilu najbardziej brakowało mi piwka i zapalenia papieroska. No ale chęci minęły zamiast piwka wypiłam lecha free a zamiast papieroska powąchałam sobie zapachy grilowe :D

Jak usg to usg. Badania raczej Ci nie zrobi. Do karty ciąży też wątpię, żeby wpisała.. Mi nie chciała - powiedziała, że lekarz prowadzący wpisuje do karty ciązy na podstawie wyniku od niej.

reklama
no doczytalam

Wczoraj byłam na badaniach...kolejka ok 30 osób i co dwoch mlodych facetów mnie przepuściło abym nie stal...bardzo to bylo miłe, a potem mialam latanie z chlopakami bo dwa zajecia jeszcze mieli. Dzis za to bylam u okulisty i znowu po badaniach kategoryczny zakaz porodu nauralnego chyba ze na wlasne ryzyko.

Kati ja dostalam pare workow ciuszkow dlatego poproalam i posegregowalam je rozmiarami, kilka takich gorszych wyrzucilam...teraz w czerwcu jeszcze raz przepiore te najmniejsze

co do moderatora to jesli Monia sie nie pojawia to mozna ja pozbawic tej funkci, ale ja wole tytaj pisac niz na FB tam mi sie trudno odnależ

Do góry