Biorę dwa razy dziennie magne-b6 i żadnej poprawy nie widzę ... ale w dwóch poprzednich ciążach też dokuczał mi taki sam objaw...
Cieszę się że bardzo rzadko mam za to zgagę .. aż dziwne ...
Bież więcej magnezu. Już pisałam, magne B6 nawet do 6 tbl dziennie, ja biorę 4. Potem te braki ciężko uzupełnić.
w św. Zofii. a teraz przecież nie ma już dowodów ubezpieczenia, wystarczy PESEL, jest ten centralny system czy jak to się tam zowie.
Ewuś się zowie i nie trzeba żadnych dokumentów (oprócz dowodu z peselem). Jak Ewuś nei działa, albo ktoś twierdzi, że wyświetla błędnie to z tego co wiem powinni wziąć oświadczenie od pacjenta, że jest ubezpieczony
ja zaraz właśnie wychodzę do lekarza, ale te wizyty co miesiąc są takie standardowe, małego przelotem lekarz ogląda, a ja to jak mi się uda szyję wygiąć q; a tak to sprawdza pH pochwy, obmacuje szyjkę i macicę, daje skierowania i narzeka, że tyję za dużo (;
dlatego się nie mogę USG dużego doczekać
a ostatnio jakaś kobieta mnie opieprzyła, że jej nie pomagam do autobusu wózka z zakupami wstawić, mimo że byłam tylko w spodniach od dresu i bluzce, więc brzuch było widać z kilometra... jakiś facet tylko głową pokręcił, uśmiechnął się do mnie i jej ten *******niczek wstawił do środka.
No u mnie w medicover też takie usg pobieżne (wymiary, łożysko, bez żadnych wydruków) jest, też tak ustawione, że ledwo co tam widzę. Ale ja na duże idę dopiero 12 maja.
Co do babki z wózkiem to LOL
Musieliście z facetem mieć ubaw hehe.
Aaa byłam dzis znowu na pilatesie i babka dzis się rozgadała i zaczęła dużo nam pokazywać fajnych ćwiczeń na piłce czy workach sako, krześle, barierkach, które albo:
- wzmagają skurcze i pomagają dziecku się ustawić w kanale (jeśli akcja wolno się rozkręca), albo
- zmniejszają skurcze - działają przeciwbólowo (jeśli chcemy sobie na chwilę ulżyć).
Muszę zgłębić ten temat jeszcze na SR i na youtubie. Mówiła też, że pozycja leżąca na łóżku, przy prawidłowo przebiegającym porodzie to najgorsza z możliwych, jest więcej pęknięć, bo dziecko naciska na mięśnie krocza w okolicy odbytu, a poza tym, kość krzyżowa, która musi się odgiąć do tyłu, żeby dziecko przeszło nie ma jak tego zrobić bo na niej leżymy. Ciekawe tylko czy położne będą chciały współpracować z mamą, która chce rodzić na czworakach np.