reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Ja też jestem za tym,by pisać tutaj...

Ja tez ale widze ze wiekszosc woli uciekac :(

no to kto chce to niech pisze do karoliny i będzie na fb a te co chcą zostać to będą tu pisać.
A moze klaudia by mogła być moderatorem? Klaudia co Ty na to? to nic strasznego ;-)

Enter tak mam dla ciężarnych ten magnez ;-) póki co 3 x dziennie po 3 tyg mam zejść do 2x na dzień zobaczymy :-)
Mama Patryka o masakra zdrówka kochana...

reklama
Kati ja czas mam ale czarno to widze ... jak widac nawet nie potrafie sobie avatara dodac czy suwaczka a co dopiero moderator :) nawet nie pamietam hasla zeby na kompie sie zalogowac :)

Klaudia no nie mów żeś taka noga z komputera ;-):szok::-D już ci wysyłam opis jak dodać suwaczek, a moderowania Cię nauczę to nie jest takie straszne ;-)

ja zaraz właśnie wychodzę do lekarza, ale te wizyty co miesiąc są takie standardowe, małego przelotem lekarz ogląda, a ja to jak mi się uda szyję wygiąć q; a tak to sprawdza pH pochwy, obmacuje szyjkę i macicę, daje skierowania i narzeka, że tyję za dużo (;

dlatego się nie mogę USG dużego doczekać :D

a ostatnio jakaś kobieta mnie opieprzyła, że jej nie pomagam do autobusu wózka z zakupami wstawić, mimo że byłam tylko w spodniach od dresu i bluzce, więc brzuch było widać z kilometra... jakiś facet tylko głową pokręcił, uśmiechnął się do mnie i jej ten *******niczek wstawił do środka.

Ja sie nie udzielam tu jakos bardzo często ale co do fb to nie lubie ujawniać pewnnych rzeczy. Sprawe rozwiazuje grupa tajna, nikt nie widzi że do niej dołączyłes, że należysz, ze coś napisałeś. takie rozwiązanie mi pasuje, nie wiem co inne dziewczyny na to?

Ładna pogoda dziś nawet, jutro znów ma sie zkiepścić. chodzi za mną........ zimne piwo i lody na patyku :p chyba letni cykl mi się załączył...

Wymagać pomocy od kobiety w ciaży i jeszcze ja ochrzaniać to jest i tragiczne i zabawne jednocześnie. Mam wrażenie że właśnie starsze babki takie są, bo jednak faceci bardziej wyrozumiali dla odmiennego stanu.

Biorę dwa razy dziennie magne-b6 i żadnej poprawy nie widzę ... ale w dwóch poprzednich ciążach też dokuczał mi taki sam objaw...
Cieszę się że bardzo rzadko mam za to zgagę .. aż dziwne ...
Bież więcej magnezu. Już pisałam, magne B6 nawet do 6 tbl dziennie, ja biorę 4. Potem te braki ciężko uzupełnić.

w św. Zofii. a teraz przecież nie ma już dowodów ubezpieczenia, wystarczy PESEL, jest ten centralny system czy jak to się tam zowie.
Ewuś się zowie i nie trzeba żadnych dokumentów (oprócz dowodu z peselem). Jak Ewuś nei działa, albo ktoś twierdzi, że wyświetla błędnie to z tego co wiem powinni wziąć oświadczenie od pacjenta, że jest ubezpieczony :)

ja zaraz właśnie wychodzę do lekarza, ale te wizyty co miesiąc są takie standardowe, małego przelotem lekarz ogląda, a ja to jak mi się uda szyję wygiąć q; a tak to sprawdza pH pochwy, obmacuje szyjkę i macicę, daje skierowania i narzeka, że tyję za dużo (;

dlatego się nie mogę USG dużego doczekać :D

a ostatnio jakaś kobieta mnie opieprzyła, że jej nie pomagam do autobusu wózka z zakupami wstawić, mimo że byłam tylko w spodniach od dresu i bluzce, więc brzuch było widać z kilometra... jakiś facet tylko głową pokręcił, uśmiechnął się do mnie i jej ten *******niczek wstawił do środka.
No u mnie w medicover też takie usg pobieżne (wymiary, łożysko, bez żadnych wydruków) jest, też tak ustawione, że ledwo co tam widzę. Ale ja na duże idę dopiero 12 maja.
Co do babki z wózkiem to LOL :D:D Musieliście z facetem mieć ubaw hehe.

Aaa byłam dzis znowu na pilatesie i babka dzis się rozgadała i zaczęła dużo nam pokazywać fajnych ćwiczeń na piłce czy workach sako, krześle, barierkach, które albo:
- wzmagają skurcze i pomagają dziecku się ustawić w kanale (jeśli akcja wolno się rozkręca), albo
- zmniejszają skurcze - działają przeciwbólowo (jeśli chcemy sobie na chwilę ulżyć).
Muszę zgłębić ten temat jeszcze na SR i na youtubie. Mówiła też, że pozycja leżąca na łóżku, przy prawidłowo przebiegającym porodzie to najgorsza z możliwych, jest więcej pęknięć, bo dziecko naciska na mięśnie krocza w okolicy odbytu, a poza tym, kość krzyżowa, która musi się odgiąć do tyłu, żeby dziecko przeszło nie ma jak tego zrobić bo na niej leżymy. Ciekawe tylko czy położne będą chciały współpracować z mamą, która chce rodzić na czworakach np.

Ostatnia edycja:
No niektóre starsze panie zachowują się tak jakby nie było kobietami nigdy w życiu, a najczęściej są to matki i babki :p
Mi się zdarzyło raz tylko, że kasjerka mnie z kolejki zawołała, ale już byłam i tak druga w kolejności więc poczekałam :p a tak to jestem niewidzialna prawdopodobnie :-D:-D

Avalka - ooo tak piwo i mi się marzy, ostatnio wypiłam lecha free, ale to nie to samo, za mną chodzi sommersby jeżynowe, moje ulubione sprzed ciąży, i tylko czekam do porodu, żeby chociaż z szklaneczkę wypić bez szkody dla malucha :)

no to milej mi, że nie sama mam smaka na piwo :) dobrze ze chociaż lody można pojeść :)

Ja póki co chodzę w kurtce (ledwo zapietej ale zawsze) i mam wrażenie że dla kogos kto nie wie to moja ciaża może nie być widoczna. Co innego w samej bluzce, już sam pępek mnie wydaje :) Swoją drogą wszyscy sie z niego nabijają, z moją córką na czele :p

reklama
Na piwo to i ja mam ochotę czasami co jest dziwne bo nie będąc w ciazy piwa nie pije. Czasem pozwolę sobie na Lecha free ale macie racje to nie to samo...

Do góry