reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Kati, piszesz że nie umiesz leżeć wypoczywając. Na mnie z kolei najlepszym pomysłem na ból kręgosłupa (dokuczał mi w lędźwiach) było oparcie czy położenie sie na ciepłym termoforze.

idę jutro od znajomej wanienkę :) kolejna rzecz z głowy będzie :)

reklama
Thriade a widzisz tego o kocim grzbiecie nie wiedziałam - dzięki :-) a to też ćwiczę. Generalnie ćwiczenia rozciągające lekko czy kręcenie biodrami to pomaga a dziś nic...
Avalka muszę wypróbować termofor :-)

Wiecie co wciągnęłam właśnie niezłą porcję lodów czekoladowych z Grycana :zawstydzona/y:

No właśnie na tym pilatesie, na który chodzę cały czas nam instruktorka zwracała uwagę na to, żeby nie powiększać przy ćwiczeniach lordozy (czyli nie wypychać brzucha) - stąd wiem.

Ja zrobiłam i wypiłam właśnie soczek ananasowo marchewkowy, wciągnęłam wcześniej 3/4 milki z rodzynkami i koniec na dzisiaj, bo przeginam :)

A więc taak : ja po wizycie, malutka pokazała mi na usg buźke ale niestety Pani doktor jak cyknęła zdjęcie to pożal się boże.. wygląda jak by byla taka kluska że policzki przysłaniają jej oczy :D No ale co, ogólnie za dużo waże bo jak to powiedziała Pani doktor : była kobieta która zaczynała z moją wagą i przez całą ciąże przytyła tylko 2 kg więc się da.. ;/ i jeszcze do mnie mówi ze: " do następnej wizyty tyjemy tylko kilogram .. " wiadomo, nie była nie miła czy coś no ale przykro trochę. Malutka waży już 1204g i termin cofnął się na 7.07 :tak:

A więc taak : ja po wizycie, malutka pokazała mi na usg buźke ale niestety Pani doktor jak cyknęła zdjęcie to pożal się boże.. wygląda jak by byla taka kluska że policzki przysłaniają jej oczy :D No ale co, ogólnie za dużo waże bo jak to powiedziała Pani doktor : była kobieta która zaczynała z moją wagą i przez całą ciąże przytyła tylko 2 kg więc się da.. ;/ i jeszcze do mnie mówi ze: " do następnej wizyty tyjemy tylko kilogram .. " wiadomo, nie była nie miła czy coś no ale przykro trochę. Malutka waży już 1204g i termin cofnął się na 7.07 :tak:

nie słuchaj takiego gadania. beznadziejne jest dla mnie porównywanie "a bo takiej jednej to się udało". a taki jeden to poleciał na księżyc, co nie znaczy, że my też możemy. każdy organizm jest inny. ja nie jem praktycznie słodkiego, nie podjadam między posiłkami, mam dobrą dietę, a i tak przytyłam już 10 kg. oni naprawdę myślą, że my żremy jak opętane i nieważne co się im powie, bo i tak nie uwierzą...

nie słuchaj takiego gadania. beznadziejne jest dla mnie porównywanie "a bo takiej jednej to się udało". a taki jeden to poleciał na księżyc, co nie znaczy, że my też możemy. każdy organizm jest inny. ja nie jem praktycznie słodkiego, nie podjadam między posiłkami, mam dobrą dietę, a i tak przytyłam już 10 kg. oni naprawdę myślą, że my żremy jak opętane i nieważne co się im powie, bo i tak nie uwierzą...

Ja też przytyłam juz 10 kg. :/ pilnuje się z jedzeniem, napewno nie jem za dwóch itd a jednak kilogramy przybywaja. Sama pytałam lekarki czy to nie za dużo ale się zaśmiała i powiedziała ze będzie jeszcze więcej. Póki co mieszcze się w normach. Ale fakt ze czuje się już ciężko. Nigdy tyle nie ważyłam!

Hej Dziewczyny :)
A u mnie w sobotę zaatakowała rwa ale myślałam, że przejdzie jak zwykle w nocy w mojej poduszce i myliłam się bo w niedzielę było tylko gorzej :/// Mąż rozmasował i trochę rozchodziłam i niby była poprawa aż przyszła noc i o 3.30 zaczął się koszmar taki ból i do tego dziecko wskoczyło na lewy bok chyba bo przy oddychaniu nawet ból straszny...tyle było ze spania, noc do bani ale rano postanowiłam wstaję i będę funkcjonować jakoś...kolejna noc Mama mi rozmasowała i dziś przespałam ale kręgosłup przypomina znów o sobie brrr...zaczynam przybierać na wadze i jestem zaraz na pozycji wagi wyjściowej więc będę miała co zrzucać na pewno bo nagle mam plus 1 kg na tydzień - dużo :/// mam nadzieję, że u Was z samopoczuciem lepiej bo ja wczoraj miałam dzień smuta i rezygnacji :/
Buźki

Oj dziewczyny dziewczyny.... Te pare kilo za dużo to się zrzuci, a ja Wam zazdroszczę... Wolałabym miec teraz te 10 kilo na plusie i martwic się ich zrzuceniem, a nie własnym i dziecka zdrowiem, bo u mnie przez diete cukrzycowa chudnięcie się włączyło. Wcale nie jestem z tego zadowolona, morfologia leci w dół, włosy garściami wypadają, paznokcie się łamią, skóra szarawa w kolorowe plamy, zaczynam wyglądać jak Bella ze Zmierzchu:baffled: A chudzinką nie byłam, ważyłam prawie 70 kilo przy 169cm wzrostu. Tak ze nei martwcie się, nadprogramowe kilogramy sie zrzuci, wazne że dzidziusie zdrowo rosną i dostaja wszystko czego potrzebują :tak:

Hej :)!

Martyska,w ogóle się nie przejmuj takim głupim gadaniem o wadze - przyrost masy w ciąży jest naprawdę sprawą bardzo indywidualną i żadnych porównań stosować się tu nie powinno.

Wiecie co?mam takie wrażenie, że kobiety ginekolożki są mniej wyrozumiałe i empatyczne niż panowie ;|...wydawało się, że jako kobiety powinny lepiej rozumiec pacjentki, a bardzo często zdarza się, że tak nie jest....

u mnie dziś piękne słoneczko, co NIESTETY nie przekłada się na temperaturę...brrrrr zimno strasznie :(,ale grunt, że czuć już, że wiosna coraz bliżej :). w czwartek wizyta, a od piątku L4 - już nie mogę się doczekać :) :) :)!!!denerwuję się tylko trochę, bo od kilku dni częściej twardnieje mi brzuch i momentami jest to nawet bolesne.....mam nadzieję, że nie skróciło mi to szyjki :(....

reklama
heloł
ja po kawce już ale dzisiaj zimno u nas, po przyjściu z p-kola aż mi policzki zmarzły.
Martyska Olga ma rację, każda przybiera na wadze tyle ile organizm potrzebuje, koleżanka przytyła 30 kg a zrzuciła do roku po 35 kg :-)
A rodziła w wieku 37 lat więc lajtowo i lekko nie miała.
Mi waga też ostatnio podskoczyła mam 61 kg czyli +5 kg na razie mniej niż w 1 ciąży ale mam inną dietę no i stanowczo wiecej sie ruszam ;-)
muszę jechać na zakupy a tak mi się nie chce.... buuuuu

Do góry