reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
On uważa ze widocznie tak mam i tyle. W poprzedniej ciazy wymiotowalam aż do porodu. Cała ciąże glodna byłam, co zjadłam zwłaszcza niezdrowego to od razu wc. Lekarz chciał mnie położyć do szpitala pod kroplówki ale wyniki miałam ok. Chyba rzeczywiscie taki mój ciążowy urok.

Współczuję :( Ja w sumie teraz mogę jeść ile chcę, natomiast też mam coś takiego, że jak jestem głodna to mdli mnie 100-krotnie bardziej niż normalnie (przed ciążą). A jak zjem coś cięższego np. pizzę (taki mój grzeszek), to też mi siedzi na żołądku dłużej niż zazwyczaj.

Dziś byłam na spacerze i małych zakupach i załamka, normalnie tak się zasapałam, że na 2. piętro ledwo wyszłam jak wracałam. Chyba pora zacząć jeździć windą.

Thriade pizza to i mój grzech ;) mam jakaś ciążowa przypadłość pizzowa ;) i co dziwne słodycze mi ida, po nich nic mi nie jest ;) co jest dziwne bo przed ciążami obiema prawie słodyczy nie jadlam a w ciążach to jakaś masakra.

Współczuję :( Ja w sumie teraz mogę jeść ile chcę, natomiast też mam coś takiego, że jak jestem głodna to mdli mnie 100-krotnie bardziej niż normalnie (przed ciążą). A jak zjem coś cięższego np. pizzę (taki mój grzeszek), to też mi siedzi na żołądku dłużej niż zazwyczaj.

Dziś byłam na spacerze i małych zakupach i załamka, normalnie tak się zasapałam, że na 2. piętro ledwo wyszłam jak wracałam. Chyba pora zacząć jeździć windą.

z tym, ze Cię mdli to mnie też - mam identycznie
Enter wiesz, ze on w sprawie wag przesadza jak na początku mialam +1 kg to hasło, ze mam za dużo nie przybierać a potem nic nie przytyłam przez 2 wizyty to "za mało" a ja mu że ma się zdecydować co lepsze bo mój organizm nie tabelkowy i sam sobie bierze ile chce ;-)
A ile juz masz na plusie?
Wichurka współczuję Ci tego nic przyjemnego, moja koleżanka tak miała całą ciążę punkt 23.00 i "rzyganko" myślałam że to ciąża mnoga - bo urodziła bliźniaki- tak na organizm działa.
Termin u trzymam się z usg prenatalnego pierwszego (w sumie jest taki sam jak ja sobie wyliczyłam) bo gin mi napisał 3 dni późniejszy - policzył z cyklu 29-cio dniowego a ja miałam 26 dni

Zazdroszczę wam dziewczyny tych wizyt, ja mam swoją za tydzień i już się doczekać nie mogę bo od 6 tygodni nie wiem co tam u małego słychać.

ja jutro idę :) ale to przelotem tylko małego zobaczę, w sumie to mi najbardziej na zaświadczeniach na lot samolotem i do szkoły rodzenia zależy. w przyszłym tygodniu mam okulistę, a za dwa tygodnie duże USG :)

ja na szczęście mogę jeść normalnie - nie ma z tym problemów. z dolegliwości to jedynie bóle pleców, jak w złej pozycji siedzę.

ja też jak za dużo zjem np. 2 kawałki pizzy to mi ciężko aż oddychać .....dlatego lepiej częściej a mniej po za tym ostatnio zgaga mi dokucza chyba już wolałam mdłości I trymestru niż tą zgagę ostatnio w nocy mnie obudziło to normalnie ślinotok jakiś pieczenie i myślałam ze zwymiotuje ale posiedziałam trochę na łóżku napiłam się mleka z lodówki i jakoś minęło.......

ja na wizyty chodzę co miesiąc ostatnio miałam 31 więc i teraz jakoś na koniec kwietnia więc jeszcze w cierpliwość muszę się uzbroić .......kurcze to już będzie prawie 31 tc :szok::szok::szok:

reklama
Hej ale był dziś zakręcony dzień
w mieście światła nie było, sklepy pozamykane, wszystko prawie nieczynne :rofl2::szok:
na szczęście o 12 awarię usunęli i poszlo nie musiałam drugi raz jechać
Zgagi na razie nie mam ale pamietam ten koszmar z 1 ciąży... tylko syrop Gaviscon mnie ratował, a teraz staram sie jeść na kolacje coś zasadowego i na razie jest ok
Za to nie mogę sobie znaleźć dobrego ułożenia w nocy - jak chyba większość z nas:-(
Ja mam wizytę 20-stego ale pewnie jeszcze usg nie będzie potem 11 maja to moze zrobi jako prawie 30-sty tydzień. Mój gin generalnie mało usg robi, u niego na początku miałam tylko 2 razy robione potem 2 usg prenatalne no i podczas amniopunkcji ale nadprogram, a tak to wcale.

Do góry