reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
też mam takie odczucie co do ginekologów jak chodziłam do kobiety to już na pierwszej wizycie powiedziała żeby uważać na słodkie itd i nie przytyć dużo a obecny mój lekarz ani razu nic nie wspomniał na temat wagi ..........

ja też za dwoje nie jem moje główne posiłki nie odbiegają wielkościowa porcji od tych z przed ciąży na śniadanie 2 kanapki i tak było zawsze a do obiadu 1 kotlet a nie 3:-D tylko muszę się przyznać bez bicia że ze słodkim sobie folguje no i z owocami które wiadomo też mają sporo cukru :-) no ale kurcze całe życie na diecie mam być przed ciążą też wiecznie się odchudzałam bo zawsze te 3-4 kg mi przeszkadzało ....do póki mieszczę się w spodnie rozmiar M/L to luzik S nigdy nie nosiłam bo mam szerokie biodra i masywne uda.......

a i jak już siędzę w domu to zaczełam te ćw. https://www.youtube.com/watch?v=uf46sssAuXQ może coś pomogą bo pod koniec dnia to nie mogę sobie miejsca znaleźć tak mnie kuje z tyłu po łopatką ........

ja też mam na plusie już 9 kg a lekarz cały czas się mnie pyta czy mam apetyt i co jem tak jak bym za mało dla niego tyła wizytę mam w piątek już się doczekać nie mogę jak tam mój maluszek urósł.
Martysia mi też termin się przesunął na 7.07 ciekawe czy w tym terminie rzeczywiście urodzimy

U mnie 4 kg na plusie.

co do terminów to mnie tez niby się zmienił, ale lekarka powiedziała ze należy się trzymać tego z pierwszego usg, bo potem im później tym dzieci bardziej indywidualnie się rozwijają i dziecko może być po prostu mniejsze a być starsze niż inne które jest większe.

Kati,a ja to boje sie wizyty,że znów mnie ochrzani, prowadzę rozsądną kuchnię,czasami sobie pozwolę na zachcianek,głównie to bym sałatki i surówki jadła....i co mi gin powiedział "a wie Pani ile kalorii mają 2 łyżki oliwy?" Waga pnie się w górę,a ja mega sie ruszam przy 2dzieci,więc ja już nie wiem co robić....

Enter skoro uważasz ze zdrowo sie odżywiasz, ruszasz itp to sie nie przejmuj. Ja z kolei mam problem z jedzeniem. Najchętniej bym nie jadła, nie gotowała tyle ze słabo mi sie robi jak nie jem a pozniej zle mi jak sie najem i tak w kółko...

reklama
Wichurka,to może malutenkie porcje przyjmuj i dużo dobrej porządnej wody pij....jak ja się przeglodze,bo nie mam czasu zjeść,to też mi źle,ale gdy zacznę jeść to bym wtedy wszystko zjadła....

Do góry