reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
my dziś na targach MamaVille byliśmy, trochę fajnych rzeczy, ale głównie to kocyki, przytulaczki i ubranka w kosmicznych cenach. zdecydowaliśmy się w końcu na apaszkę na zatrzaski, bo bardzo nam się spodobała :) i wyczailiśmy wydawnictwo Usborne, które książeczki po angielsku wydaje, już zamówiłam 3 dla małego :D ale ogólnie słabe te tergi...

Hej , ja już po śniadanku.. wiecie co mnie zastanawia ? W nocy jak budzę się na siku to jestem sztywna wszystko mnie boli ;/ Przecież nawet jeśli miała bym po czymś zakwasy ( a przeciez nie zawsze się tyle na robie ) to nie były by one codziennie i na całym ciele.. dziwne rzeczy.
Wczoraj cały dzień na dworze i dzisiaj mam tak czerwoną buzie, nie wiem o co chodzi czyżby już pierwsze promyki słonka opalały ? Jeśli tak to dobrze bo na tych chrzcinach ciągle się mnie ktoś pytał czy mam anemie bo jestem taka biała, normalnie przezroczysta.. ( a ja sobie myślę - super niema to jak dać tone tapety a oni wszyscy mówią ze jestem blada.. ) :-)
Tym czasem dzisiaj na dworze okropieństwo, dalej jest ciemno, wieje okropny wiatr i zaraz chyba zacznie coś padać. A ja muszę się zebrać i pojechać do sklepu elektrycznego i na zakupy bo w lodówce pingwiny się smieją :D . Później do domu i wieczorem wizyyyta !

Ps. Aha.. na moim brzuchu już są rozstępy ... :-:)no2:

U Mnie dziś dzień lenia, narazie nie mam pomysłu na siebie, mąż w pracy na całą dobę więc chyba jedynie w kuchni poeksperymentuje o codzienny spacer a reszta wyjdzie w ciągu dnia :p

Co do rozstępów u mnie już na całym brzuchu, mimo smarowania, geny zwyciężyły :-(

No i dziś wkraczamy w 3ci trymestr, mam nadzieję, że szybko zleci :-D

heloł
u mnie też ciężka noc budzę sie co chwila, łydki mnie bolą biorę magnez ale mimo to ból jest (skurcze minęły)
Mati sie budził w nocy śniło mu się coś i przytulać musiałam, potem jego siku (ledwo zasnęłam) potem ja siku - i tak mniej wiecej noc wyglądała...:baffled:
A w p=kolu płacz on nie chce iść i do mamy!
Nie wiem czemu i co sie stało...

A ja nie zmruzylam oka bo znowu mam jakas wysypke ale tym razem tak bardzo swedzaca ze nie dalo sie spac :what: przed chwila bylam zrobic badania i znowu bede musiala wybrac sie do lekarza ...

Hey sobota była piękna nawet małe zakupy zrobiłam dla siebie bo o dziwo mi się chciało;-) a w niedziele znów syndrom nic mi się nie chce...
Martyska mnie też sztywnieje w pachwinach pod brzuchem jak śpię ale rano jak się rozchodzi to jest ok :-)
Klaudia mam nadzieję że to tylko jakaś alergia trzymam &&&
Ja odpukac nie zauważyłam jeszcze rozstępów i mam nadzieję już się nie pojawia wystarczy że mam na tyłku i udach ale to dużo z przed ciąży...
Moja niunia coraz bardziej daje o sobie znać ach jak ja to lubię :-)

Moje maleństwo też ostatnio strasznie aktywne, a miało spać 20h na dobę :p a wczoraj jak mąż pelcy mi masował, a ona chyba gdzieś z tyłu schowana była to się wkurzała i takie mocne kopy, że szok :p a w nocy musiała się mi przekręcać bo czułam ją tak nisko, naciskała mi na pęcherz i spojenie, że miałam takie uczucie jakby mi za chwilę wszystko miało wypaść dołem :p i też łazienka często była w nocy :crazy:

reklama
witajcie :-)

mnie ostatnio też gorzej się śpi.., ogólnie :-)awsze robiłam sobie drzemkę w dzień to już nie muszę i w nocy śpię po 7godz.. maluszek kopie, plecy bolą.. a najgorzej jak się położe..
Ja dzisiaj o 12.00 mam wizytę, już nie mogę się doczekać.. może wkońcu da się potwierdzić czy to chłopak.. a jak nie to poczekam do porodu.. będziemy mieć niespodziankę.. :-)
Pogoda się zepsuła a już była taka piękna wiosna!:szok:

Do góry