reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

Hej dziewczyny

Byłam na glukozie iiii...... nie zrobiłam.
Panie mi odmówiły badania ;) Powiedziały ze nie ma co robić obciążenia jeśli lekarz nie zalecił i mam zagwostkę bo nie wiem w końcu czy nie będzie miało znaczenia jak zrobie po 27 czy 28 tc to badanie czy ono będzie miarodajne :baffled:

nie rozumiem jak to Ci odmówiły prywatnie byłaś? u mnie w lux med nikt się nie pyta nawet jak nie mam zalecenia od lekarza po co robię badania mówię co chcę płacę i robią bez gadania.........

ale pogoda buuuuuuu nic mi się nie chce szczerze to nawet świąt mi się nie chce mogło by być już po .......na szczęście przeziębienia chyba mija trochę lepiej się czuje a lokatorka mojego brzuszka rozpycha się coraz mocniej ;-)

reklama
Ja wczoraj wreszcie zakończyłam pisanie pracy inż, a od dzisiaj zakupy i przygotowania kulinarne i te mniejsze porządkowe do świąt, a wieczorem do kościoła :p

Ewcia piękne mazurki, i jak duuuuużo! Ja u rodziców robię z mamą jutro jeden mazurek czekoladowy, jedną babkę, sernik i 3bit :) a u siebie nie robię nic, bo zrobiłam w tygodniu blok czekoladowy, bo teściowa zamówiła u mnie, a teść nie kazał robić więcej ciast, bo mu szkoda kasy.... A w święta i tak będziemy więcej u moich rodziców, więc dla mnie jeszcze lepiej :-D:-D:-D

Madziulka moja brzuszkowa też ostatnio się wygina i wypycha, czasem aż nieprzyjemne to jest :tak: wszyscy mi mówią, że teraz dopiero mi brzuszek wyskoczył prawdziwy, bo już i kurtka odstaje, a do 6miesiąca nic nie było widać pod kurtką :p a teraz paniusia się wypięła to i brzuszek wypięło, mam go wysoko, cały czas czuję kopy nad pępkiem już dobre 5cm i zgaga mnie męczyła wczoraj straszna....

nie rozumiem jak to Ci odmówiły prywatnie byłaś? u mnie w lux med nikt się nie pyta nawet jak nie mam zalecenia od lekarza po co robię badania mówię co chcę płacę i robią bez gadania.........

ale pogoda buuuuuuu nic mi się nie chce szczerze to nawet świąt mi się nie chce mogło by być już po .......na szczęście przeziębienia chyba mija trochę lepiej się czuje a lokatorka mojego brzuszka rozpycha się coraz mocniej ;-)

Tak byłam prywatnie. Zaczęło się od pytania "Pomiar po godzinie i dwóch czy tylko po dwóch" No i mówie że nie wiem może zrobimy po 2-uch tak miałam w pierwszej ciązy i oo zaczęło się ale jak to to lekarz nic nie powiedział.... nom ;)

Jajka z ostatnich lat:
1. zwykłe barwniki + olej
2. barwniki naturalne
3. barwniki metaliczne
i trochę kiczowate wczorajsze mazurki.
Pionowe zdjęcia z telefonu mi się obracają za co przepraszam, wybaczcie, że tak już je zostawię.
Zobacz załącznik 679176Zobacz załącznik 679177Zobacz załącznik 679178Zobacz załącznik 679179Zobacz załącznik 679180
Ladne, apetyczne mazurki i jajka fajne :)

Hej dziewczyny

Byłam na glukozie iiii...... nie zrobiłam.
Panie mi odmówiły badania ;) Powiedziały ze nie ma co robić obciążenia jeśli lekarz nie zalecił i mam zagwostkę bo nie wiem w końcu czy nie będzie miało znaczenia jak zrobie po 27 czy 28 tc to badanie czy ono będzie miarodajne :baffled:

Odbilo babom :-/ Idz i zrob, ja zrobilam przed 20tym tygodniem i cukrzyca wyszla, czym wczesniej sie zrobi tym wieksza szansa na zdrowie dla malucha, przeciez nieleczona cukrzyca moze prowadzic do wad rozwojowych a im co, pracowac sie nie chce?! Zrob pomiar po godzinie i po dwoch, jest bardziej wiarygodny niz tylko po 2 godzinach.

hej, odebrałam dzis wynikii glukoza zdaje sie w porządku, za to morfologia mimo zażywania zelaza wciąż z tendencją spadkową i jakieś nieliczne szczawiany w moczu. Do gina we wtorek, ciekawe co powie.
Nie wiem jak u Was, ale u nas pada śnieg od rana i to takimi sporymi płatami sypie. Okropna pogoda.
Ja sie chyba przeźwigałam z zakupami wczoraj bo czuje ból w ramieniu.

Ta pogoda dodatkowo na mnie tak wplywa że kompletnie nic mi sie nie chce. Coprawda na świeta wyjeżdzamy wiec nie powiem że mam dużo na głowie ale nawet codzienne czynności mnie dzis odrzucają.

właśnie nikita ma rację ja bym po prostu poszła do innego labo przecież teraz jest ich mnóstwo i kompletnie nie rozumiem jak prywatnie ma być wymagane skierowanie przy tak podstawowych badaniach ........ja nwet w szpitalu za opłatą robiłam na różyczkę i toxo bez skierowania

Angi leć zrób jutro koniecznie glukozę. Powiedz, że skonsultowałaś z lekarzem i powiedział, że po godzinie i po dwóch;)

Kornenelia, Nikita dzięki za uznanie:) Robimy dużo, bo dużo rozdajemy, a sami uwielbiamy i objadamy się jeszcze przez tydzień po świętach:)))

Malf - mój starszy z warzyw: kalafior, brokuły, ogórki i marchewkę w rosole. Oprócz tego konserwowe ogórki, groszek i kukurydzę. Z owoców banany, jabłka i maliny, a więcej się okaże w sezonie. W wieku Twojej córy uwielbiał zupy, a teraz tylko rosół, ogórkowa i warzywna. A pamiętam jak mój młodszy brat też tak wybiórczo jadł, przeszło mu jakoś w podstawówce, teraz ma 16 lat i je już wszystko:)

Ostatnia edycja:
reklama
juz po wizycie i tak cukier w gornej granicy normy wiec teraz dieta cukrowa codzienny pomiar cukru i za dwa tyg kontrola i przed wizyta jeszcze w laboratorium badanie na cukier. Hemoglobina juz w normie tzn w dolnej granicy ale sie poprawila, wód nadal za duzo, za to cytologia super.
Teraz przez dwa tyg mam brac luteine codziennie badac cukier i dwa razy dziennie cisnienie...

Dziewczyny ale wam dobrze ze wasze dzie3ci jedza tak duzo róznych rzeczy
Ma;f twoje dziecko naprawde duzo je

Do góry