reklama
wichurka82
Fanka BB :)
Erzsebeth martyska ma racje karta ciazy plus grupa krwi zawsze ze soba.
martyska1223
u nas jeszcze dziś piękne słoneczko a ja zaczynam się niecierpliwić tak długo jeszcze do lipca ;-)
Ooo.. ja to się stresuje, że tak mało czasu zostało
P
pani.olga
Gość
mnie też to mówił lekarz i położna - karta ciąży i wyniki grupy krwi zawsze ze sobą w torebce.
co do ruchów dziecka - wiele rzeczy wpływa na to, że się ich nie czuje, np. łożysko na przedniej ścianie, nadwaga itd. ruchy powinno się w ogóle zacząć liczyć od ok. 25-28 tygodnia ciąży. a jak się maluch nie rusza, to dobrze jest coś zjeść albo wypić sok, położyć się na boku i czekać
co do ruchów dziecka - wiele rzeczy wpływa na to, że się ich nie czuje, np. łożysko na przedniej ścianie, nadwaga itd. ruchy powinno się w ogóle zacząć liczyć od ok. 25-28 tygodnia ciąży. a jak się maluch nie rusza, to dobrze jest coś zjeść albo wypić sok, położyć się na boku i czekać
ewelak
Zosinkowa Mama
Erzsebeth Ja bym pojechała na IP gdybym nie czuła ruchów małej- ale tez z tego względu, że od paru tygodni baaaaaardzo się rusza, więc gdyby nagle przestała, to nie zastanawiałabym się i pojechała ;-) Lepiej dmuchać na zimne...
Aneczka Gratuluję Córci!!!!!!
A u nas pogoda tak się popsuła...:-( Wczoraj piękne słońce, cieplutko, a dzisiaj szaro-buro, co chwilę kropi deszcz i zimno...
Aneczka Gratuluję Córci!!!!!!
A u nas pogoda tak się popsuła...:-( Wczoraj piękne słońce, cieplutko, a dzisiaj szaro-buro, co chwilę kropi deszcz i zimno...
aneczka771
Zaangażowana w BB
Dziękuję dziewczyny za gratulacje
ninex
Hej,Aneczka gratuluję córeczkiczyli jestem jedną(jak nie ostatnią) z ostatnich co nie znają płci...ale to mam nadzieję tylko do jutra do 16Takich pięknych rzeczy się naoglądałam,oczywiście dla dziewczynek że już muszę wiedzieć bo dość mam kupowania tych "bezbarwnych" rzeczy
erzebeth idz dla świętego spokoju,zawsze z kartą i grupą krwi jak dziewczyny napisały.
Wody kurka nie mam dziś do 14 ech przynajmniej byłam przygotowna choć i tak mnie to wkurza jak wszystko ostatnio nawet sąsiad pukający o 8 rano żeby mnie poinformować o tym że tej wody nie będzie dobrze że mi dziecka nie obudził bo bym dopiero pianę toczyła po jakiś czterech godzinach snu...też macie taki problem ze spaniem?? aż się martwię co będzie sie dziać pod koniec ciąży.
U mnie pogoda jeszcze fajna ale od jutra zmiana i dobrze bo nie będę czuła takiego musu na wyjście;P a u nas dalej remontowo..i końca nie widać,jeszcze.....ach lecę coś ogarniać bo mnie bałagan też wkurza....... hahahah;*
erzebeth idz dla świętego spokoju,zawsze z kartą i grupą krwi jak dziewczyny napisały.
Wody kurka nie mam dziś do 14 ech przynajmniej byłam przygotowna choć i tak mnie to wkurza jak wszystko ostatnio nawet sąsiad pukający o 8 rano żeby mnie poinformować o tym że tej wody nie będzie dobrze że mi dziecka nie obudził bo bym dopiero pianę toczyła po jakiś czterech godzinach snu...też macie taki problem ze spaniem?? aż się martwię co będzie sie dziać pod koniec ciąży.
U mnie pogoda jeszcze fajna ale od jutra zmiana i dobrze bo nie będę czuła takiego musu na wyjście;P a u nas dalej remontowo..i końca nie widać,jeszcze.....ach lecę coś ogarniać bo mnie bałagan też wkurza....... hahahah;*
reklama
P
pani.olga
Gość
czy któraś z was latała w ciąży samolotem? my planujemy weekend w Oslo (będę w 30. tygodniu), lot trwa tylko 1 godz., ale moja mama mnie nastraszyła i zaczęłam się trochę niepokoić /: