Pani. olga ja w poprzedniej ciąży około 25 tc leciałąm do Lizbony. Moja gin nie widziała przeciwwskazań. Tylko tak jak, któraś z dziewczyn pisała trzeba sprawdzić u przewoźnika czy Cię weźmie. Do 25tc nie ma problemu, potem zależy. Niektórzy wymagają zaświadczenia lekarskiego o braku przeciwwskazań ( ja w razie czego miałam, w j. angielskim, żeby w Lizbonie i w Berlinie nie było problemu z tłumaczeniem), inni po 30 tc nie chcą zabierać na pokład. Musisz posprawdzać, ew. zadzwonić. Nie trzeba przechodzić przez wykrywacze metalu, ale wtedy masz kontrolę tym ręcznym urządzonkiem. Tyle pamiętam.
reklama
erzsebeth
Fanka BB :)
Dziewczyny jaka jestem szczesliwa, moja mala gwiazdka w brzuszku zaczela szalec po 1,5 godzinie od wypicia glukozy, najwidoczniej jej rowniez smakowalo poczulam tak przeogromna ulge jak zaczela kopac ze chociaz moj w pracy siedzi to do niego dzwonilam puki nie odebral, teraz juz w brzuchu spokojnie ale jak wracalam do domu to myslalam ze mi wyskoczy z mieszkanka, tak szalala teraz tak sobie mysle ze to moze byc moja wina ze wczoraj w dzien i w nocy mala byla tak spokojna, rano zapomnialam zjesc sniadanie, wyszlam o 9 rano pozalatwiac sprawy na miescie i wrocilam dopiero o 17 zjadlam obiad i tak zle sie czulam ze to szok, obeszlam pol miasta a wszedzie pieszo wiec wieczorem mnie wszystko bolalo od nog przez pachwiny, brzuch, plecy po kark i glowe a jeszcze musialam walczyc z praniem
madziuuula87
no i super najpewniej tak było czasem przez zalatanie nie zauważamy ruchów a dzieciątko ukołysane w brzuszku sobie śpi :-)
martyska1223
Erzabeth i super ze malutka się odezwała ja juz na szczęście tez częściej czuje ruchy, może nie codziennie ale tak co dwa dni
A z tym nie jedzeniem to nie ładnie! Ja nigdy nie jadłam śniadan a teraz sobie myślę że jak ja nie jem to malutka jest głodna i boli ja brzuszek i burzy jej w nim i dlatego codziennie rano wstaje i coś szamam
Co do szamania to właśnie pochlonelam grochowke i odpoczywam. Później jak juz T wróci z pracy to będzie musiał mi pomóc powiesić firany bo sama nie dam rady, bo łapki mi odpada
A jutro zapowiada się super dzionek bo jadę ze szwagierka na zakupy
A z tym nie jedzeniem to nie ładnie! Ja nigdy nie jadłam śniadan a teraz sobie myślę że jak ja nie jem to malutka jest głodna i boli ja brzuszek i burzy jej w nim i dlatego codziennie rano wstaje i coś szamam
Co do szamania to właśnie pochlonelam grochowke i odpoczywam. Później jak juz T wróci z pracy to będzie musiał mi pomóc powiesić firany bo sama nie dam rady, bo łapki mi odpada
A jutro zapowiada się super dzionek bo jadę ze szwagierka na zakupy
witajcie dziewczyny! :-)
ja dzisiaj byłam na zakupach, kupiłam Krystianowi kurtkę i dla siebie leginsy i 2 koszulki :-)
mnie od kilku dni męczy zgaga.. okropność.. gratuluje udanych wizyt..u nas też pogoda kiepska a jeszcze wczoraj było tak ładnie..
lecę troche odpocząć bo dzisiaj wstałam o 5.30 i jestem zmęczona a gdzie tu jeszcze do lipca wytrzymać..
ja dzisiaj byłam na zakupach, kupiłam Krystianowi kurtkę i dla siebie leginsy i 2 koszulki :-)
mnie od kilku dni męczy zgaga.. okropność.. gratuluje udanych wizyt..u nas też pogoda kiepska a jeszcze wczoraj było tak ładnie..
lecę troche odpocząć bo dzisiaj wstałam o 5.30 i jestem zmęczona a gdzie tu jeszcze do lipca wytrzymać..
Ja tez juz po wizycie. Dziecko zdrowe tylko zacisnelo nogi i nie chciało pokazać co tam ma lekarz mówił ze może dziewczynka bo nic innego nie wystaje ale nie jest pewny
Trochę jestem zawiedziona z ta wizyta. Chyba za tydzień gdzie indziej pojade.
Gurek możesz mi jeszcze raz podać ta stronkę gdzie ty idziesz na polowkowe? Jak długo czekałas na wizytę i jaki koszt?
Trochę jestem zawiedziona z ta wizyta. Chyba za tydzień gdzie indziej pojade.
Gurek możesz mi jeszcze raz podać ta stronkę gdzie ty idziesz na polowkowe? Jak długo czekałas na wizytę i jaki koszt?
jeśli lekarz byłby z tym ok i przewoźnik tez to bym poleciała. Rozważ jednak zakup jakiegoś dobrego ubezpieczenia bo chyba ewentualna wizyta u lekarza czy w szpitalu w Oslo może Cię uderzyć po kieszeni.czy któraś z was latała w ciąży samolotem? my planujemy weekend w Oslo (będę w 30. tygodniu), lot trwa tylko 1 godz., ale moja mama mnie nastraszyła i zaczęłam się trochę niepokoić /:
kornelia1802
A mi się dziś i jutro spełniają kulinarne zachcianki ciążowe od parunastu dni chodziła za mną kiełbaska grillowana, a dziś moje marzenie się spełniło przypadkiem w sklepie mięsnym hahaha pan robił degustację i grillował, małe kawałki na jeden kęs ale dla zaspokojenia zachcianki wystarczyło, zwykłą kiełbaska, biała kiełbaska i kaszanka
A druga ochota to coś ziemniaczanego, chciałam placki dziś robić, ale babcia moja z mamą jutro robią babkę ziemniaczaną, więc obowiązkowo się wproszę na obiad i będzie następny mol z głowy
A druga ochota to coś ziemniaczanego, chciałam placki dziś robić, ale babcia moja z mamą jutro robią babkę ziemniaczaną, więc obowiązkowo się wproszę na obiad i będzie następny mol z głowy
ewelak
Zosinkowa Mama
Gratuluję udanych i tych mniej udanym wizyt- patka odnośnie Ciebie ;-)
A ja się wkurzyłam na pogodę i pojechałyśmy z Zosią do kina :-) Co prawda bajka była nudna i beznadziejna, ale przynajmniej nie siedziałyśmy w domu. Później herbatka u teściów i tak dzień zleciał. Zo pałaszuje kolację i idziemy się kąpać, bo już jest tak zmęczona, że zaraz padnie. Hania za to wygina się na prawo i lewo jak tylko usiądę
A ja się wkurzyłam na pogodę i pojechałyśmy z Zosią do kina :-) Co prawda bajka była nudna i beznadziejna, ale przynajmniej nie siedziałyśmy w domu. Później herbatka u teściów i tak dzień zleciał. Zo pałaszuje kolację i idziemy się kąpać, bo już jest tak zmęczona, że zaraz padnie. Hania za to wygina się na prawo i lewo jak tylko usiądę
reklama