Co do szpinaku to ja się przekonałam do niego w miarę niedawno i to w każdej postaci - na ciepło jako dodatek do np. mięs, czy też w postaci surowych liści w sałatce (zamiast sałaty). Szpinak taki na ciepło to musi być faktycznie dobrze zrobiony, żeby nie była to szara, bezsmakowa breja. Buraczki uwielbiam, fasolkę szparagową mogłabym jeść cały czas a marchewki też nie lubię, jedynie jako sok, albo zrobioną na parze, bo jest wtedy słodka i smaczna, a miękka.
reklama
angi-wawa1988
Fanka BB :)
Mam w d... jutrzejsza praktykę jak mnie nie z lewej nery to teraz z prawej ciągnie :/ leże do poniedziałku do wizyty Nie ma ze boli ((( dziś mnie tak za kuło jak wstawalam że się aż cofnelam Młody fikoły sieka ale te nerki to mnie kurde martwia :/
Wypróbowałam jednak ten Imbifem i powiem Wam, że całkiem ok. Nudności ustąpiły. Także nie jest źle, no ale może to od osoby zależy - na każdego działa co innego przecież. Tak, on jest na bazie imbiru, którego nie znoszę, ale jakoś "strawny" w tej formie dla mnie . Teraz jeszcze na innym forum dziewczyny pokierowały mnie na wątek o mdłościach w ciąży, to tam jeszcze może coś ciekawego wyszperam .
enter, mówisz, że biały jeleń łagodny, nie uczula? Dziecko kuzynki ma AZS... :/ kiepsko z jego skórą, a ona już nie wie, co stosować...
enter, mówisz, że biały jeleń łagodny, nie uczula? Dziecko kuzynki ma AZS... :/ kiepsko z jego skórą, a ona już nie wie, co stosować...
enter
Agnesik,moje dzieci tez maja AZS.....u syna stosowalam emoluim,ale córka źle reagowala,bo tam była parafina i balnueum do kąpieli lagodzacy sprawdził się idealnie....natomiast teraz biały jeleń,ale też nie każdy,u nas rokitnik super,a z kozim mlekiem nie,ale warto poprobowac....
Dziewczyny ja nie pisałam o zachciankach,tylko o świadomości i znajomości swego organizmu....same wiecie czego mu dostarczacie...i jasne jest to,że jezeli organizm nie produkuje czegoś to musimy dostarczyć.... w naszym obecnym środowisku i szybkim życiu trudno o taką umiejętność.....Hunzowie byli w tym idealni,my nie jesteśmy perfekcyjni. Także suplementacja w takich okolicznościach wskazana....
Dziewczyny ja nie pisałam o zachciankach,tylko o świadomości i znajomości swego organizmu....same wiecie czego mu dostarczacie...i jasne jest to,że jezeli organizm nie produkuje czegoś to musimy dostarczyć.... w naszym obecnym środowisku i szybkim życiu trudno o taką umiejętność.....Hunzowie byli w tym idealni,my nie jesteśmy perfekcyjni. Także suplementacja w takich okolicznościach wskazana....
Ostatnia edycja:
P
pani.olga
Gość
no tak, tylko że przyswajalność witamin z jedzenia jest zazwyczaj bardzo niska, także nie jesteś w stanie określić, ile faktycznie organizm dostał. poza tym mówisz, że nie chodzi Ci o zachcianki, ale jednocześnie, że czujesz, kiedy Twój organizm czegoś potrzebuje. ja osobiście nie wierzę w założenie, że jak mi zabraknie magnezu, to ja to "poczuję" moim 6. zmysłem. co najwyżej zacznie mi drgać powieka i wtedy się zorientuję. a w ogóle to ja nie jestem na tyle ekspertem, że jak lekarze mówią "proszę nie używać kosmetyków z wit. A" albo "proszę brać kwas foliowy", to ja stwierdzę, że mam to w du***, bo wiem lepiej.
enter
Pani.Olga wyraziłam własną opinię na podstawie doświadczeń,a Ty ciągle próbujesz mnie kontrargumentowac niepotrzebnie.... może zwyczajnie nasza świadomość własnego ciała sie różni..... i nie chodzi o niebranie kwasu,czy ograniczenie pewnych Wit, ziół w ciąży czy palenie papierosów,bo jeżeli to wiesz to też świadomość,która nabylas w swoim życiowym doświadczeniu i wiesz jak połączyć jedno z drugim,po prostu.
Ostatnia edycja:
michasia30
Dzień dobry dziewczyny :-)
Może dziś mi zadziała ta aplikacja.
Angie ja na 99% dziewczynka
michasia30
Ja się zamorduje... Czemu ta aplikacja wrzuca mi tylko pierwsze zdania?!!!!! :-( :-o :-(
reklama
michasia30
Dzień dobry dziewczyny :-)
No i termin mam jednak na 15lipca ;-)