reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Kati83 faceci to faceci zawsze strzelą jakąś gafe :/ na pewno nie chciał Cię urazić tylko mu nie wyszlo
wiem ale byłam tak rozdrażniona, że sie mu oberwało...
Moja znajoma chodziła na NFZ ale była niezadowolona i poszła do innego prywatnie
Miała zrobione badania te najdroższe na nfz i słuchajcie wyobraźcie sobie ze jej nie chcieli wydać:szok: bo gin prywatnie chciał je mieć
Zrobiła na własny koszt

Mnie choróbski bierze coś gardło boli
Młody też smarcze kaszle i znów dostał antybiotyk ale tym razem nie byliśmy u swojej tylko innej w zastępstwie i dała zinnat
Najgorsze co może być bo młody ma wieliemi bykami na karcie WYMIOTY PO ZINNACIE
Nie dało się przetłumaczyć jej
Mam już dość każda wizyta i antybiotyk
Jutro zmieniam przychodnię :wściekła/y:
ja zmieniłam Mateusza przychodnie i teraz mamy super lekarza pediatrę, fakt że tu miałam ok 1 km a tam muszę dojechać 16 km ale sie opłaca dziecko dostaje mało antybiotyków w ostatecznosci.
Ja na razie normalnie chodzę do pracy :) Nie potrzebne mi jakieś zajęcia. To były bardziej rozważania na temat co bym robiła gdybym już na L4 była :) Rękodzieło to nie dla mnie, mam do tego dwie lewe ręce i zero cierpliwośći, już bardziej to bym pewnie próbowała nadrobić zaległości literackie :)
No faceci jednak inaczej przeżywają ciążę, ale to nie znaczy, że się nie martwią. Ale ja Cię rozumiem, ja odliczam dni do każdego usg, podczas gdy mój maż ma podejście "jeden tydzień w tą czy w tą - co za różnica"
Ja ostatnio czuję codziennie, ale bym nie panikowała gdybym jeden dzień nie czuła. Faktycznie to nie ten etap jeszcze, żeby brak ruchów jeden, czy dwa dni był niepokojący.
Jutro mam połówkowe rano, proszę o kciuki :):):) Nie mogę się doczekać. Bardzo się nastawiam na poznanie płci i jak nie poznam to będę baaaardzo rozczarowana!!
&&&&&&&&&&&&& za wizytę :-)

byliśmy ogladać mieszkanie - mam mętlik w głowie, bo super metraż 80 m2 3 pokoje i ogromna kuchnia z jadalnia ale do remontu. Choć cena atrakcyjna 1560 zł za m2 i bezczynszowe z własnym ogródkiem i altaną i wiatą... chyba sie zdecydujemy.

reklama
wiem ale byłam tak rozdrażniona, że sie mu oberwało...

ja zmieniłam Mateusza przychodnie i teraz mamy super lekarza pediatrę, fakt że tu miałam ok 1 km a tam muszę dojechać 16 km ale sie opłaca dziecko dostaje mało antybiotyków w ostatecznosci.

&&&&&&&&&&&&& za wizytę :-)

byliśmy ogladać mieszkanie - mam mętlik w głowie, bo super metraż 80 m2 3 pokoje i ogromna kuchnia z jadalnia ale do remontu. Choć cena atrakcyjna 1560 zł za m2 i bezczynszowe z własnym ogródkiem i altaną i wiatą... chyba sie zdecydujemy.

Łooo cena rewelacja chyba nie ma sie nad czym zastanawiac :thumbup:

klaudia jedyny minus to to, ze w sumie jest to osiedle oddalone od centrum miasta o ok 6km, w sumie to byłe kopalniane osiedle (kopalnie zlikwidowali ok 10 lat temu) a nawet w tym mieszkaniu co chcemy kupić mieszkał na początku lat 80 - siątych sam dyrektor kopalni ;-)
no i będę oddalona od wszystkich znajomych z 2-ką małych dzieci:sorry2:ale coś za coś
mieszka tam też blisko moja kuzynka może odnowię z nią kontakt,
decyzja jest - M. dzwoni jutro i rezerwuje a my staramy sie o kredyt

No ja się denerwuje tymi ruchami bo dalej nic nie czuje. Wczoraj poczułam tylko jedno pukniecie (1 pukniecie na tydzień ? :( ) ale jak czytam jak to u was wygląda to na prawdę się dziwie, bo u mnie nawet niema opcji poczucia tych ruchów pod ręką :( i jeszcze jak na złość moja lekarka wyjechała na urlop, i teraz nie wiem kiedy powinnam zacząć panikować i szukać jakiegoś lekarza ..
Wtorek się zaczął, słonko gdzieś tam próbuje się przebić przez chmurki.. miłego dnia kochane

No ja się denerwuje tymi ruchami bo dalej nic nie czuje. Wczoraj poczułam tylko jedno pukniecie (1 pukniecie na tydzień ? :( ) ale jak czytam jak to u was wygląda to na prawdę się dziwie, bo u mnie nawet niema opcji poczucia tych ruchów pod ręką :( i jeszcze jak na złość moja lekarka wyjechała na urlop, i teraz nie wiem kiedy powinnam zacząć panikować i szukać jakiegoś lekarza ..
Wtorek się zaczął, słonko gdzieś tam próbuje się przebić przez chmurki.. miłego dnia kochane

Martyska bez paniki regularne ruchy powinnaś czuć po skończonym 22 tygodniu ciąży, teraz to dzidziuś ma tam jeszcze sporo miejsca i czasem moze cie kopać do wewnątrz. Ja przeważnie czuję wieczorem ruchy ale malutkie a pod ręką niewyczuwalne. Ale ja mam 2 dziecko wiec czuje intensywniej itd. Wczoraj np nie czułam wcale. No i nic sie nie działo. Nie panikuj daj sobie spokój i dzidzia sie odwróci i zacznie kopać.
Pamiętajcie dziewczyny im bardziej Wy jesteście zdenerwowane tym dzidzia to odczuwa i sie nie rusza. Miałam tak w 1 ciąży a i teraz też mi sie czasem tak wydaje.

U mnie słonko też próbuje sie przebić przez chmurki moze sie uda. Dziś lepiej sie czuję, 6 stopni i spacerek do p-la też dla zdrowia.
Wiecie co zdecydowaliśmy sie na to mieszkanie i mamy zarezerwowane. Aż się obawiam już tego remontu...

Mam to samo :(

Kati dziękuję, trochę mnie uspokoiłas. Ale szczerze wam zazdroszczę tego, że codziennie możecie mieć kontakt ze swoimi dzidziami :)
Klaudia chociaz jak będziemy w kolejnej ciąży to będziemy spokojniejsze bo będziemy wiedzieć jak to wszystko wygląda ;)

reklama
Kati dziękuję, trochę mnie uspokoiłas. Ale szczerze wam zazdroszczę tego, że codziennie możecie mieć kontakt ze swoimi dzidziami :)
Klaudia chociaz jak będziemy w kolejnej ciąży to będziemy spokojniejsze bo będziemy wiedzieć jak to wszystko wygląda ;)

Ja jestem w drugiej ciazy a czasem i tak panikuje jak dziecko :)

Do góry