reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Moja znajoma chodziła na NFZ ale była niezadowolona i poszła do innego prywatnie
Miała zrobione badania te najdroższe na nfz i słuchajcie wyobraźcie sobie ze jej nie chcieli wydać:szok: bo gin prywatnie chciał je mieć
Zrobiła na własny koszt

Mnie choróbski bierze coś gardło boli
Młody też smarcze kaszle i znów dostał antybiotyk ale tym razem nie byliśmy u swojej tylko innej w zastępstwie i dała zinnat
Najgorsze co może być bo młody ma wieliemi bykami na karcie WYMIOTY PO ZINNACIE
Nie dało się przetłumaczyć jej
Mam już dość każda wizyta i antybiotyk
Jutro zmieniam przychodnię :wściekła/y:

reklama
Mamuski ktore czuja regularne ruchy dzidzi czujecie je codziennie? Ja czuje codziennie od ponad dwoch tyg bardzi wyraznie, a dzis nic...nawet delikatnego musniecia. Zjadlam batonika I czekam..ale nie powiem lapie mnie delikatna schiza.

Pozniej Was nadrobie :*

Mili może Ci się tylko tak wydaje ;-)

Ja czuję jak leżę rano i wieczorem jak się kładę spać a tak marny albo śpi labo kopie ale podczas siedzenia nie czuję ruchów tylko jak leżę na plecach Ostatnio też tak miałam kilka dni temu 2 dni cisza a potem dał czadu :tak:

Moja znajoma chodziła na NFZ ale była niezadowolona i poszła do innego prywatnie
Miała zrobione badania te najdroższe na nfz i słuchajcie wyobraźcie sobie ze jej nie chcieli wydać:szok: bo gin prywatnie chciał je mieć
Zrobiła na własny koszt

Mnie choróbski bierze coś gardło boli
Młody też smarcze kaszle i znów dostał antybiotyk ale tym razem nie byliśmy u swojej tylko innej w zastępstwie i dała zinnat
Najgorsze co może być bo młody ma wieliemi bykami na karcie WYMIOTY PO ZINNACIE
Nie dało się przetłumaczyć jej
Mam już dość każda wizyta i antybiotyk
Jutro zmieniam przychodnię :wściekła/y:

Nie źle, ciekawe czy jak by się ich po straszyło rzecznikiem jakimś to czy otrzeźwieli :/

Mamuski ktore czuja regularne ruchy dzidzi czujecie je codziennie? Ja czuje codziennie od ponad dwoch tyg bardzi wyraznie, a dzis nic...nawet delikatnego musniecia. Zjadlam batonika I czekam..ale nie powiem lapie mnie delikatna schiza.

Nie ma się czym stresować pewnie się dzidzia przekręciła :) Ale jak już zjadłaś coś słodkiego to położ się na lewy bok na 10 min a potem po siedź w bezruchu Mi pomaga teraz taki system ;)

Nie ma się czym stresować pewnie się dzidzia przekręciła :) Ale jak już zjadłaś coś słodkiego to położ się na lewy bok na 10 min a potem po siedź w bezruchu Mi pomaga teraz taki system ;)

Ruszylo sie przed chwila ale musialam niezle brzuszek powgniatac chyba ma dzis dzien leniuszka ale nie powiem spanikowalam troche. A teraz mdli mnie od slodkiego :D

Thriade - znajdź sobie jakąś pracę, może rękodzieło? Ja w drugiej ciąży nauczyłam się na szydełku robić z tutoriali na youtubie:)
Ja na razie normalnie chodzę do pracy :) Nie potrzebne mi jakieś zajęcia. To były bardziej rozważania na temat co bym robiła gdybym już na L4 była :) Rękodzieło to nie dla mnie, mam do tego dwie lewe ręce i zero cierpliwośći, już bardziej to bym pewnie próbowała nadrobić zaległości literackie :)

dziewczyny dziękuję za kciuki ja wiem, że są magiczne
ale już nerwowo nie wytrzymuję... mam takiego doła, że nawet mi sie nic nie chce. Dziś z wielkim trudem gotowałam zupę a nawet nie wiem czy jest jadalna... nie kosztowałam.
Żołądek mnie boli, biegunkę już miałam dobrze, że chociaż musiałam iść do p-la po Mateusza bo zrobiłam makijaż i nie wyglądam jak zombie. Jedziemy dziś do mamy mojej posprawdzać, czy zabrałam wszystkie ciążowe ciuchy (bo mi 2 bluzek ciążowych brakuje). I oglądać mieszkanie, mój M. coś wyszukał i sie napalił.
M. nawet nie gadam że sie denerwuje, bo wczoraj usłyszałam, że najwyżej poczekamy jeszcze kilka dni...!!! nosz kur.. przynajmniej mógł sie zamknąć jak miał coś takiego powiedzieć. Matka matkę zrozumie ale ojciec niekoniecznie. On też to przeżywa ale inaczej podchodzi do tego - i mnie nie zrozumie.
to się wyżaliłam...
No faceci jednak inaczej przeżywają ciążę, ale to nie znaczy, że się nie martwią. Ale ja Cię rozumiem, ja odliczam dni do każdego usg, podczas gdy mój maż ma podejście "jeden tydzień w tą czy w tą - co za różnica"

Ja ostatnio czuję codziennie, ale bym nie panikowała gdybym jeden dzień nie czuła. Faktycznie to nie ten etap jeszcze, żeby brak ruchów jeden, czy dwa dni był niepokojący.

Jutro mam połówkowe rano, proszę o kciuki :):):) Nie mogę się doczekać. Bardzo się nastawiam na poznanie płci i jak nie poznam to będę baaaardzo rozczarowana!!

ja zawsze wszystkie wyniki od gina otrzymywalam dla siebie, lekarz tylko w karcie notowal, Jedynie co to zostawia zdjecia usg ktore robi u siebie

ja czuje ruchy kilka razy dziennie ale nie zeby były systematyczne

reklama
Dzisiaj malo smacznie u nas... Od 16 pies mi wymiotowal... Od pol godziny juz jest ok... Ale cale mieszksnie mi zawymiotowala... Pech chcial, ze ja na dole w pokoju prasowalam i gadalam przez telefon na glosniku a ona biegla po schodach z gory na dol caly czas wymiotujac... Biedna biegla do mnie po pomoc a ja na koncu mieszkania bylam... Oczywiscie moj maz byl w pracy wiec caly sajgon na mojej glowie... Wszystko w wymiocinach lacznie ze mna... Nioslam psa do wanny i pech chcial, ze zwymiotowal...
Dalam jej tabletke ale ja tes zwrocila cale szczescie, ze jak dalam jej druga to juz podzialala i w brzuszku zostala... Najgorsze jest to, ze domyslalamy sie przez co i przez kogo pies doe zatrul.., i jak dorwe babe (sasiadke) to udusze!

Do góry