reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Tylko mi generalnie zalezy na tym czy na nfz lekarz oddaje wyniki badan bo zaplacic to ja moge sobie sama ale nie chce pozniej zostac bez wynikow za ktore wkoncu place

Hej mam pytanie do dziewczyn ktore chodza do ginekologa na nfz, czy jak robicie badania ze skierowania od lekarza to wyniki (te na papierze) lekarz wam oddaje po wpisaniu w karte ciazy czy zostawia sobie a wy macie tylko karte ciazy? i czy badanha kaza wam robic na wlasna reke czy ze skierowaniem placic nie musicie?
Ja jak chodzę na NFZ to mam wszystko za darmo no i wyniki wracają do mnie, nawet te za które płacę[emoji4]

Witam dziewczęta . Mnie od wczoraj pobolewać zaczyna momentami ta lewa nerka .Będę to musiała zgłosić lekarzowi bo ból przechodzi tylko wtedy kiedy położę się na wznak .
Ale pamiętam że w dwóch poprzednich ciążach też miewałam takie bóle . Maluszek jest bardzo ruchliwy , kopie często i już w miarę mocno ;-)
chyba lubi moją dłoń bo jak ją tylko położę na brzuchu to kopie jak szalony :tak: zauważyłam że swoją ruchliwość uaktywnia po zjedzeniu mandarynek , brzoskwini , borówek amerykańskich , truskawek , słodyczy... Chyba to lubi tak jak mama :-):-)
Piersi mam na tyle duże że w stanik mi się przestały mieścić ale marzyłam o dużym biuście chociaż jest to momentami uciążliwe bo swoją wagę również mają . Na badanie połówkowe wybieramy się 26 luty będzie to początek 22 tygodnia :-D ależ jestem ciekawa czy uda się zrobić zdjęcie 3d/4d :-D:-D cera mi się popsuła , włosy zaczęły szybko się przetłuszczać... ochota na seks odeszła :wściekła/y:
Ja też chodzę na Nfz i badania mam za darmo , a wyniki zapisuje lekarz w karcie ciąży .

erzsebeth ja mam na NFZ badania za darmo i po rozpisaniu ich dostaję papierowy wydruk do domu. Nie zawsze od razu, bo czasami rozpisanie badań trwa np. 4 tyg, ale zawsze sumam sumarum wracają do mnie.

Angi zabawę odkurzaczem przerabiamy, ale niewiele to pomogło. Jest trochę lepiej odkąd był jego rówieśnik u nas przez tydzień (codziennie odkurzanie) i obserwował jego pełen spokój.

Tylko mi generalnie zalezy na tym czy na nfz lekarz oddaje wyniki badan bo zaplacic to ja moge sobie sama ale nie chce pozniej zostac bez wynikow za ktore wkoncu place

Wydaje mi się ze nawet gdyby chciał zabrać powinnaś zarządać ksero, no i kwestia za darmo... nie chodzisz za darmo, składka jest za ciebie płacona robisz to ucząc się, prowadząc firmę czy pracując u kogoś ;)

Hehe angi wawa wlasnie w tym momencie pomyslalam o tym samym, moge zawsze dac ksero hehe, chodzi o to ze generalnie chodze prywatnie ale jutro ide pierwszy raz na nfz do innego lekarza i jesli da mi skierowaniam na badania to ok bede sie cieszyc i o ile jesli zabierze mi wyniki to samo pobranie krwi moge powtorzyc to np glukozy nie chce drugi raz musiec pic, i nie chodzi o to ze nie chce placic tylko tak jak mowie, nie chce drugi raz po np tygodniu pic glukozy i nawet nie wiem czy powinnam :)

Gurek cieszę się że mam to za sobą, nie zazdroszczę tego etapu, mam nadzieje że szybko minie. Młoda to była taka że zasypiała pierw jak odkurzałam albo suszyłam głowę, potem mogliśmy zarosnąć w domu brudem bo były awantury a teraz jest ok. Nie na widzi gdy się ją czesze szczotką i suszy. Tylko Łukasz może to robić swoją drogą, to zabawne bo zawsze mu usypia podczas suszenia ;) śmieszne to. Kiedyś wstawię wam filmik ;)

reklama
A z tym lekarzem na nfz to sobie dzis tak pomyslalam ze nawet jesli chodze prywatnie to czemu nie skorzystac ze skladek ktore oplacam w miesiac w miesiac tak jak angi napisala wkoncu naleza mi sie tak jak kazdej z was

Do góry