reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

hej
Witam niedzielnie :-)
Monia wiem że brud i bałagan Cię wkurza ale że tak powiem przyzwyczaj się. Jak byłam w ciaży z Matim to miałam wszystko na błysk. Teraz jest inaczej jak Mati jest w p-lu to super wszystko na swoim miejscu, czysciutko poodkurzane itd ale jak wróci wystarczy około pół godziny i jest sajgon :-D jak M. wraca to mógłby pomyśleć że cały dzień nic nie robiłam ale on zna jego mozliwości ;-) dzieci i psy to już mieszanka wybuchowa :-D
NP. wczoraj posprzątaliśmy z M. razem na błysk a dziś bałabym sie kogoś zaprosić;-)
a psiunia sie nauczy
dzis obiadek zrobie a potem planujemy dłuuuugi spacer, pogoda sie klaruje więc może będzie ładnie ;-)
MIŁEJ NIEDZIELI :-)

reklama
Cześć dziewczynki :tak: zaraz Was doczytam do końca bo wczoraj byliśmy na urodzinach i nie miałam jak wejść na kompa no i mega się przejadłam :tak: apetyt dopisuje , waga pokazuje już 11 kg na plusie suuuper :-D za to mój R coś chudnie w oczach ale to zapewne przez te choróbsko co go trzyma już któryś tydzień... :wściekła/y: Śpimy razem ale nie zaraziłam się od niego . Wczoraj super zakończyliśmy dzień mega przytulasami aż dzidziolek się zbuntował i wariował "po" he he :-D:-D zauważyłam że mój malec ma już czkawkę a ruchliwy jest szczególnie porankiem i wieczorem .
Czytam sobie teraz książkę "Ciąża tydzień po tygodniu.. " nie długo zaczniemy 6 miesiąc :tak::tak: typowe dolegliwości to bieganie siku co rusz , lekka zgaga , skurcze łydek ( póki co 2 dni spokój ) no i pobolewa mnie podbrzusze jak na okres ... codziennie na kilka chwil... pewno macica się rozciąga stąd ten ból ..

Witam się i ja :D
Ja na szczęście nie mam fioła na punkcie sprzątania i jak mi się nie chce czy źle się czuje to po prostu tego nie robię ;)
Wczoraj wieczór udany, deserek zjedzony, kolacyjka też i nawet zakupiłam w H&M spodnie ciążowe z panelem na brzuszek za 39.90 ;)
Dziś wstaliśmy, razem zrobiliśmy śniadanko i zaraz zbieramy się ' obadać ' nowe jeziorko na wakacje ( głównie na wyjazdy na ryby ;) )
U mnie samopoczucie w miarę ok tylko zaczynam się martwić bo nie czuje wyraźnych ruchów małej, nie wiem czy to normalne że na kilka dni dzidzia się buntuje czy o co chodzi .. poczekam kilka dni i jeśli dalej tak będzie to chyba będę musiała się zgłosić do lekarza.. :-(

Myślę że w czasie ciąży warto część obowiązków zlecac lubemu :) po prostu żeby się nie przemęczać :)
Nie jesteśmy w XIX w. że to kobieta wszystko w domu ma robic :-p

Cześć

Cieszę się, że Wasze maluszki rosną i mają się dobrze.

Ja Was nadrabiam i mam depresję po wyjeździe gości. Dzisiaj wyjechali po tygodniu i z jednym dzieckiem (a nie z 3) i 1 psem ( a nie 2) jest tak strasznie pusto, aż mi się płakać chce :(

Monia dobrze, że wróciłaś.

Myślę że w czasie ciąży warto część obowiązków zlecac lubemu :) po prostu żeby się nie przemęczać :)
Nie jesteśmy w XIX w. że to kobieta wszystko w domu ma robic :-p

Zgadzam sie z Toba :) moj odkurza I gotuje obiady ja to robie jak mam wolne w pracy :) reszte sprzatam wieczorami jak corcia juz spi.

Mam dzis woooolne!! Od biegania po tej restauracji boli mnie cale prawe udo biodro I posladek..
Na obiadek wymyslilam nalesniki z sosem bolognese I ogorkiem kiszonym mniam mniam :D

Ale tym czasem ogladam kobiete na krancu swiata pije kawke I realaksuje sie przy kopniaczkach, w tle corcia spiewa piosenke z alfabetem po agielsku na przemian z polskiem heh

Taaaa tylko moj luby jest tyle w pracy, ze jak juz jest w domu to wole, zeby sie psem zajal, zebym miala chwile dla sienie albo zwyczajnie w dwojke spedzic czas i to czesto na *******ach typu spacer, zakupy czy wsplne ogladanie filmu... Wczoraj do 2giej w nocy w lozku w statki gralismy...
Jakos na seks juz tez nie mam ochoty...

Dzisiaj ryczec mi sie chce, nie mam sie w co ubrac a tesciowa sie zapowiedziala, ze przyjezdza na kawe... Wiec musze wygladac jak czlowiek... :( papa dresiki... :(

Monia przy szczeniaczku jest tyle roboty co przy noworodku :) to masz dobry trening przed lipcem ;) :*
Ja dzis moich dresikow nie sciagam :D a najlepiej to pizamke bym ubrala hehe

reklama
Do góry