reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Hej, po wizycie wszystko ok. Szyjka 45 mm, dzidzia 380g, serduszka nie chciała dać zbadać ale jakoś się udałoi z serduszkiem tez ok, kończyny wszystkie są. Wymiary odpowiednie jak na wiek ciąży
Niestety dla mnie łożysko na przedniej ścianie ale jakoś wytrzymam. Tego położenia łożyska to się wczoraj sama domyśliłam.

ale o co chodzi z tym lozyskiem ze niestety dla Ciebie? Ja tez mam na przedniej scianie i nie mam w zwiazku z tym zadnych dolegliwosci ani nic. bo to jest normalne zjawisko gdy lozysko jest albo na przedniej albo na tylniej scianie. Jedynie ruchy mozna odczuwac troche pozniej ale u mnie sie to nie sprawdzilo bo poczulam juz ok16/17tc ale moze dlatego ze prawie zero tluszczyku na brzuchu mialam. Ale tak czy siak to nie jest zadna niedogodnosc:)

reklama
Trzymam kciuki,podobno warto na godzinę przed wypić puszkę coli i zjeść coś słodkiego,cukier go pobudzi i będzie chętny do sesji fotograficznej :-)
Ja wypiłam za późno :-(

o dzięki za dobrą radę to dlatego pewnie mój maluszek ostatnio niezbyt chciał się pokazywać bo ja ze stresu przed wizytą prawie cały dzień nic nie jadłam no to teraz na godzinę przed oszamie pączka:-D bo już parę razy mi się zdarzyło że po słodkim po jakiś 30 minutach czułam fikołki:-)

angi ja płci jeszcze nie znam mam nadzieję że niedługo się dowiem a co do wizyty to mam 26 lutego ale jeszcze rozważam przełożenie na 2 marca w poniedziałek napiszę już ostatecznie......

a co do wagi to mieszczę się w wadze średniej według tych śmiesznych kalkulatorów;-) i jeszcze się mieszczę w swoje ubrania z tym że zapinane bluzy już ledwo zasuwam bo to S a brzuszek już znacząco wystaje.............kiedyś się bałam że w ciąży zmienię się w wielkiego tłustego potwora:-D ale skoro już połowa i nie jest tak źle to myślę że będzie w miarę ok także dziewczyny nie przejmujcie się przecież zawsze można a nawet trzeba schudnąć damy radę i na następną wiosnę czy lato będziemy sexy mamuśki ;-)

Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i dopiero od 2-3 dni czuję prawdziwe kopniaki i wiercenie się bąbla, a tak to może dopiero za 1,5 tyg czułam te smyranie :p

Aaa. Dzień dobry dziewczyny!
Ostatnio mocno zaniedbałam forum. Wreszcie wszystko doczytałam (z tego wątku, bo jeszcze pozostałe czekają). Piszecie dużo i dobrze:)

U mnie dobrze, tylko zmęczenie męczy, budzę się zmęczona i tak cały dzień. Ale chłopcy zdrowi i bardzo fajnie mija czas.

Mi ostatnio bardzo szybko doszły 2 kg (razem 2,5kg). Dziś na śniadanko kawałek domowej pizzy (niestety nie z razowej mąki;)), a do tego sałatka z jarmużu z pomidorem, pieczoną papryką, awokado i oliwą, a do picia napój z imbiru, cytryny i miodu, mniam.

A jutro jedziemy do Ikei i nie mogę się doczekać;) Kupujemy głównie wyposażenie do wolnego pokoju, który obecnie zamieszkuje nasz współlokator, a mój kolega, ale już niedługo się wyprowadza. Mam bardzo silną potrzebę wicia gniazda, a w pozostałych pokojach tak naćkane, że nie da się nic dodać:)

Angi - ja nadal nie znam płci, liczę na usg połówkowe 5 marca.

Ewczis - gratuluję zaręczyn!

eh ze mna cos od wczoraj nie tak, wczoraj plakalam cala noc a dzis mialo miedzy nami do czegos dojsc, juz nawet zaczelismy ale ja sie nie moglam przemoc :( tragedia moj chcial mowi mi ze mu sie podobam calowal mnie i wgl a ja czuje sie taka brzydka i gruba i odrzuca mnie mysl ze on na mnie musi patrzec :(
hej nie, nie i nie mysleć w ten sposób!!! masz sie czuć dobrze w ciaży! Erzsebeth Ty nie jesteś gruba Ty jesteś w CIĄŻY!!! Ty nosisz w sobie najcenniejszy skarb i jesteś piękna :-) a najlepiej kupić sobie jakiś ciuszek łóżkowy - zwiewna haleczka i wio na mężulka, światełko z świec, makijażyk leciutki i mąż zobaczy napis na twoim czole: jestem gorąca!!! :-D:-D:-D DO DZIEŁA!!!
Moja biedna, pewnie okropnie sie czujesz :( Współczuje Ci szczerze, ale jednoczesnie daje pozytywnego kopa na tzw.rozpęd ;-) My w ciąży podobamy sie naszym facetom, już pomijając milosc to tak ich natura zaprojektowała żebyśmy sie im podobaly. Uwierz w mądrośc Matki Natury, a jak nie to uwierz moim kolegom - facetom z żonami w ciązy. Oni kochają nasze krąglosci i nas. A Ty kochasz swojego faceta? A jak bedzie stary i pomarszczony to przestaniesz go kochac? No. To teraz bierzemy sie w garsc, bierzemy kąpiel z pachnidlami, ubieramy ladny ciuszek i bierzemy sie za meza. A jak znowu w trakcie cos Ci sie wymysli to zgas swiatlo ;-)

DOKŁADNIE ;-)

hej ale dzis piekne słoneczko :-) ja w trakcie porządków :-)
miłej soboty :-)

reklama
Erzsebeth, Bidulko przytulam i witam jednocześnie w klubie. Oczywiscie wiem, ze ciąża to piękny czas i że skarb mam pod sercem... Przyznam jednak ze ciężko mi jak nie wiem :( W pierwszej ciąży do 25 tc nic po mnie nie było widać a teraz czuje sie taaaaka wielka. Przytyłam coprawda jakieś 2kg ale to i tak mnie wkurza. Teraz pogoda piekna, mój szanowny narzeczony zaczął jeździc na motorze. Czekał na to całą zime i cieszy sie jak dziecko a ja siedze w domu i popłakuje. Kurtke trzeba sobie jakąs na wiosne sprawić bo przecież w tą niedługo sie dopnę.

Do góry