reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Gracie w jakieś gry na imprezach :)

Ja właśnie kupiłam "taboo" i "Pan Tu nie stał" ale zastanawiam się nad tą drugą grą czy nie zwrócić. Macie coś do polecenia? Patrze teraz na jednej stronie i zastanawiam się jeszcze nad dokupieniem "czarne historie"

reklama
Erzsebeth...a co ja mam powiedzieć,wg tej wagi jestem o kilka tyg do przodu.....

Angi,tabu mamy-fajna,takie troche kalambury....

co do wagi ja starowalam z 54 teraz mam 59. wiec juz 5na plusie. Ale dla lekarki to nic ona nawet nie zwraca wiekszej uwagi na ta moja wage bo jestem szczupla i ona powiedziala ze dobrze ze tyje.. no ale mnie troche to przeraza bo zapewne przytyje sporo ponad 10kg no ale czego sie nie robi dla maluszka..:) Po porodzie sie zrzuci!

ale dziś pięknie... wróciliśmy z p-la a mam ochotę jeszcze pospacerować 6 stopni i zero wiaterku... wiosna!!! ja juz ją chcę :-)

co do wagi to naprawdę indywidualna sprawa, z Matim przytyłam 14 kg. Gin mówił ze powinnam od 12 do 16 no to miałam środek, tyle, ze Mati był 3 tyg szybciej a przez te 3 tyg mogłam sporo jeszcze przytyć.
Teraz chciałabym max 12 kg ze wzgledu na mój kręgosłup. Ale teraz też inaczej sie odżywiamy. Mało kalorycznie i bardziej warzywnie, a z tego za bardzo nie przytyję. Ale to też zależy od genów. Moja mama ma 55 lat a nosi rozmiar 38/40.

przepraszam za język, ale te kalkulatory i komentarze lekarzy to sobie można w d*** wsadzić. ja od początku ciąży przytyłam ok. 5 kg, no przecież kiedyś trzeba tej wagi nabrać, chyba że ta pani doktor sobie wyobraża, że w ostatnim miesiącu Ci strzeli nagle 15 kg. poza tym to jest kwestia mocno indywidualna i tu nie ma co tabelek średnich do siebie przymierzać. ja rozumiem, jakby ktoś przytył 20 kg w 5 miesięcy, no ale 4 kg? no bez kitu...

A ja sie tam kalkulatorami nie przejmuje ;) dzidzius zdrowy i to najwazniejsze a moj gin nie mowi co wizyte czy powinnam wiecej przytyc czy mniej... On starej daty jest ;)

ja w poprzednich ciążach przytyłam 13 i 11kg teraz startowałam z 55 i póki co mam 2 na plusie więc myśle że 10k powinno mi starczyć :-)
to u nas słoneczko ładnie świeci ale wieje zimny wiatr i o wiośnie można zapomnieć.. ale jak na luty i tak ciepło jest

reklama
Ja nic nie przytyłam praktycznie jeszcze. Startowałam z 70 kg przy 177 cm wzrostu. Na jednej z wizyt miałam 69, a tak to cały czas waham się raz w dół raz w górę między 70 i 71. Ja sobie to tak tłumacze, że jak ktoś ma troszkę tłuszczyku na starcie to może organizm tak nie magazynuje od początku intensywnie, jak u bardzo szczupłych osób. Diety jakiejś specjalnej nie stosuje. Staram się w miarę zdrowo jeść jak zazwyczaj. Fakt zaczęłam ćwiczyć, ale to tydzień temu więc nie schudłam nagle od tego raczej.

Do góry