reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Gracie w jakieś gry na imprezach :)

Ja właśnie kupiłam "taboo" i "Pan Tu nie stał" ale zastanawiam się nad tą drugą grą czy nie zwrócić. Macie coś do polecenia? Patrze teraz na jednej stronie i zastanawiam się jeszcze nad dokupieniem "czarne historie"

reklama
Erzsebeth...a co ja mam powiedzieć,wg tej wagi jestem o kilka tyg do przodu.....

Angi,tabu mamy-fajna,takie troche kalambury....

co do wagi ja starowalam z 54 teraz mam 59. wiec juz 5na plusie. Ale dla lekarki to nic ona nawet nie zwraca wiekszej uwagi na ta moja wage bo jestem szczupla i ona powiedziala ze dobrze ze tyje.. no ale mnie troche to przeraza bo zapewne przytyje sporo ponad 10kg no ale czego sie nie robi dla maluszka..:) Po porodzie sie zrzuci!

ale dziś pięknie... wróciliśmy z p-la a mam ochotę jeszcze pospacerować 6 stopni i zero wiaterku... wiosna!!! ja juz ją chcę :-)

co do wagi to naprawdę indywidualna sprawa, z Matim przytyłam 14 kg. Gin mówił ze powinnam od 12 do 16 no to miałam środek, tyle, ze Mati był 3 tyg szybciej a przez te 3 tyg mogłam sporo jeszcze przytyć.
Teraz chciałabym max 12 kg ze wzgledu na mój kręgosłup. Ale teraz też inaczej sie odżywiamy. Mało kalorycznie i bardziej warzywnie, a z tego za bardzo nie przytyję. Ale to też zależy od genów. Moja mama ma 55 lat a nosi rozmiar 38/40.

przepraszam za język, ale te kalkulatory i komentarze lekarzy to sobie można w d*** wsadzić. ja od początku ciąży przytyłam ok. 5 kg, no przecież kiedyś trzeba tej wagi nabrać, chyba że ta pani doktor sobie wyobraża, że w ostatnim miesiącu Ci strzeli nagle 15 kg. poza tym to jest kwestia mocno indywidualna i tu nie ma co tabelek średnich do siebie przymierzać. ja rozumiem, jakby ktoś przytył 20 kg w 5 miesięcy, no ale 4 kg? no bez kitu...

A ja sie tam kalkulatorami nie przejmuje ;) dzidzius zdrowy i to najwazniejsze a moj gin nie mowi co wizyte czy powinnam wiecej przytyc czy mniej... On starej daty jest ;)

ja w poprzednich ciążach przytyłam 13 i 11kg teraz startowałam z 55 i póki co mam 2 na plusie więc myśle że 10k powinno mi starczyć :-)
to u nas słoneczko ładnie świeci ale wieje zimny wiatr i o wiośnie można zapomnieć.. ale jak na luty i tak ciepło jest

reklama
Ja nic nie przytyłam praktycznie jeszcze. Startowałam z 70 kg przy 177 cm wzrostu. Na jednej z wizyt miałam 69, a tak to cały czas waham się raz w dół raz w górę między 70 i 71. Ja sobie to tak tłumacze, że jak ktoś ma troszkę tłuszczyku na starcie to może organizm tak nie magazynuje od początku intensywnie, jak u bardzo szczupłych osób. Diety jakiejś specjalnej nie stosuje. Staram się w miarę zdrowo jeść jak zazwyczaj. Fakt zaczęłam ćwiczyć, ale to tydzień temu więc nie schudłam nagle od tego raczej.

Do góry