reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Mnie wkurza jak moj maz podlogi myje... Wole sama. Ale ostatnio przegielam chyba bo dojsc do siebie nie moge a jeszcze z psem ciagle cos...

reklama
Jestem wykonczona. Ja nie wiem co tutaj jest ale mozna caly czas sprzatac i caly czas kurz. Toc sie wykonczyc mozna!

Strasznie szybko sie mecze. Masakra! A obowiazkow nie widac konca... Padam na nos :(

Widze, ze nas przybylo wiec witam nowe mamy :)
Monia znam ten bol! My mamy wykladzony z psa leci masakrycznie codziennie trzeba odkurzac dwa pietra plus Alcia jak je flipsiki tez sie sypie hehe

Dla mamusiek, które nie orientują się w sprawach "szyjkowych";-) Im dłuższa szyjka tym lepiej- minimum to 3,5 cm. Ja w pierwszej ciąży miałam właśnie taką, ale w 30 tc na rutynowej kontroli okazało się, że ma 8 mm, a do tego mam 2 cm. rozwarcie.:szok: Od razu szpital, założenie pesara i leki na podtrzymanie. Niestety teraz mam już 2,5 cm:-( Liczę, że się skracać nie będzie... Co gorsza- na ostatnim USG, lekarz powiedział, że nie jest dobrze bo mam lekko rozwarte ujście szyjki(szyjka zaczyna się rozwierać jakby od góry- bliżej dzidziusia;-)). Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Trzymajcie kciuki!!!
Także dziewczyny! Obyście dopiero od 38 tc słyszały, że szyjka się skróciła i można rodzić:-D
Ewelak kciuki za Twoja szyjke by byla piekna I dluga :)

Wrocilam z pracy padam na cycki heh a tu jeszcze odkurzanie I lazienka na mnie czeka.
Mialam dzis taka.sytuacje w pracy:
stolik nr30 mamusia mowi: Amelka powiedz Pani jakie chcesz lody (mowie piekne masz imie)
Stolik nr 32 mamusia mowi: Amelka uwazaj na pania nie machaj balonikiem (tylko sie usmiechnelam)
Kolejny stolik mamusia mowi: Amelka powiedz pani dziekuje ( walnelam szneka)
I tak oto nasza Amelka stala sie Marysia :D

Geatuluje udanych wizyty I pieknych zdrowych dzieciaczkow :)

Ostatnia edycja:
hej dzis cały dzień w rozjazdach padam na pyszczek...
klaudia dzwoniłam ale najszybciej wyniki w poniedziałek...
dziewczyny gratuluję udanych wizyt :-)
erzsebeth gratuluje córci :-)
więcej grzechów nie pamietam ;-)

Hej dziewczyny . Gratuluję udanych wizyt :tak: Mój maluszek w 17 tc ważył ponad 200 gram ciekawa jestem ile waży teraz :-)
brzuch mam coraz większy a apetyt jakby zerowy .. dzisiaj znowu przespałam całe popołudnie i chyba mam niestrawność po zjedzeniu 3 parówek :wściekła/y: czekam na R ma mi przywiezć coca colę .
Szyjkę mam w porządku ale ile ma to nie wiem... wiem tylko tyle że ładnie zamknięta...
Dzidziulek kopie coraz mocniej .. za 2 dni zaczynamy 21 tydzień .. ;-);-)
Ale bym chciała wiedzieć jakiej jest płci , zazdroszczę że już wszystkie praktycznie wiecie , Angi tylko my we dwie zostałyśmy pod znakiem zapytania he he ... :-p
Dziewczyny a jak wasze piersi ? Moje są ciemne , ciężkie i ogromne... chyba pora kupić nowy stanik :tak:

Hej dziewczyny . Gratuluję udanych wizyt :tak: Mój maluszek w 17 tc ważył ponad 200 gram ciekawa jestem ile waży teraz :-)
brzuch mam coraz większy a apetyt jakby zerowy .. dzisiaj znowu przespałam całe popołudnie i chyba mam niestrawność po zjedzeniu 3 parówek :wściekła/y: czekam na R ma mi przywiezć coca colę .
Szyjkę mam w porządku ale ile ma to nie wiem... wiem tylko tyle że ładnie zamknięta...
Dzidziulek kopie coraz mocniej .. za 2 dni zaczynamy 21 tydzień .. ;-);-)
Ale bym chciała wiedzieć jakiej jest płci , zazdroszczę że już wszystkie praktycznie wiecie , Angi tylko my we dwie zostałyśmy pod znakiem zapytania he he ... :-p
Dziewczyny a jak wasze piersi ? Moje są ciemne , ciężkie i ogromne... chyba pora kupić nowy stanik :tak:

Ja tez jeszcze nie wiem...

karolina ja też nie wiem i wiele innych mam też
piersi duże i ciemne brodawki są od jakiegoś czasu, mi sie zwiekszył rozmiar z 70 C do 75 F wiec ja juz wymieniłam garderobę bieliźnianą. A muszę po wypłacie dokupic jeszcze ze 2

reklama
karolina ja też nie mam potwierdzonej płci na 100procent tylko z 15tc.. więc liczę że się nie pomylił i będzie chłopak zobaczę 16marca:)

Do góry