Martyska koniecznie zapytaj gina co z tymi nerkami bo to takie troche dziwne bole...
Oglada ktos na tlc porodowke?
Ja ogladam angielska wersje
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Martyska koniecznie zapytaj gina co z tymi nerkami bo to takie troche dziwne bole...
Oglada ktos na tlc porodowke?
hej ja po wizycie i najprawdopodobniej bedzie dziewczynka, do konca mielismy nadzieje na chlopca a jednak nie udalo sie, dzidzia ulozona glowkowo, nie wiem ile cm ma szyjka ale pani doktor powiedziala ze ladna dluga
Dla mamusiek, które nie orientują się w sprawach "szyjkowych";-) Im dłuższa szyjka tym lepiej- minimum to 3,5 cm. Ja w pierwszej ciąży miałam właśnie taką, ale w 30 tc na rutynowej kontroli okazało się, że ma 8 mm, a do tego mam 2 cm. rozwarcie. Od razu szpital, założenie pesara i leki na podtrzymanie. Niestety teraz mam już 2,5 cm:-( Liczę, że się skracać nie będzie... Co gorsza- na ostatnim USG, lekarz powiedział, że nie jest dobrze bo mam lekko rozwarte ujście szyjki(szyjka zaczyna się rozwierać jakby od góry- bliżej dzidziusia;-)). Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Trzymajcie kciuki!!!
Także dziewczyny! Obyście dopiero od 38 tc słyszały, że szyjka się skróciła i można rodzić
hej ja po wizycie i najprawdopodobniej bedzie dziewczynka, do konca mielismy nadzieje na chlopca a jednak nie udalo sie, dzidzia ulozona glowkowo, nie wiem ile cm ma szyjka ale pani doktor powiedziala ze ladna dluga
dzidzi ma 363 g 163 uderzen serduszka i wszystko ladnie sie rozwija pozniej dodam zdjecie a ja przytylam az 3 kg w ciagu miesiaca i lekarka stwierdzila ze to za duzo