reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Dla mamusiek, które nie orientują się w sprawach "szyjkowych";-) Im dłuższa szyjka tym lepiej- minimum to 3,5 cm. Ja w pierwszej ciąży miałam właśnie taką, ale w 30 tc na rutynowej kontroli okazało się, że ma 8 mm, a do tego mam 2 cm. rozwarcie.:szok: Od razu szpital, założenie pesara i leki na podtrzymanie. Niestety teraz mam już 2,5 cm:-( Liczę, że się skracać nie będzie... Co gorsza- na ostatnim USG, lekarz powiedział, że nie jest dobrze bo mam lekko rozwarte ujście szyjki(szyjka zaczyna się rozwierać jakby od góry- bliżej dzidziusia;-)). Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Trzymajcie kciuki!!!
Także dziewczyny! Obyście dopiero od 38 tc słyszały, że szyjka się skróciła i można rodzić:-D

Trzymam &&&&& moooocno... daj koniecznie znać co tam jak tam po wizycie :*

hej ja po wizycie i najprawdopodobniej bedzie dziewczynka, do konca mielismy nadzieje na chlopca a jednak nie udalo sie, dzidzia ulozona glowkowo, nie wiem ile cm ma szyjka ale pani doktor powiedziala ze ladna dluga

dzidzi ma 363 g 163 uderzen serduszka i wszystko ladnie sie rozwija pozniej dodam zdjecie a ja przytylam az 3 kg w ciagu miesiaca i lekarka stwierdzila ze to za duzo :(

Gratulacje córuni :)))))))) Ciekawe co by powiedziała Twoja dr na moją wagę ;) pewnie by się załamała

Tak w ogóle od 2 dni pochłaniam wszystko w zasięgu wzroku :/ aż mnie to przeraża :(((((( :wściekła/y:

Angi,możemy podać sobie rękę...Ja jestem chodzacym odkurzaczem ostatnio,cały czas mnie ssie od srodka.....

Widzę, że to nie tylko ja jestem pochlaniaczem wszystkiego.. masakra, zjem śniadanie mijają dwie godziny a ja głodna jak bym nic nie jadła. Dzionek zleciał, i zakończenie okropne.. juz mam rozliczony pit i musze dopłacić 600zl.. Do tej pory siedzę i płacze.. ;(

Zulugulka mam identycznie z boli kregoslupa... Z podlogomi masakra, co dwa dni myje a jest co bo 158m2 podlogi...

ojej chwile mnie nie było a tu tyle stron .........ale jak miło czytać że maluszki rosną i wszystko ok:-) gratuluje udanych wizyt i &&& za następne .................

co do szyjki to mi tez gin zawsze mówi że długa i ładna więc nie wnikam co do cm..........

ostatnio czuję się ociężała kurka wodna co to będzie dalej strach się bać :-D

a monia mnie kurz też dobija zwłaszcza że mam bardzo ciemne meble i co powycieram to na drugie dzień znów zakurzone masakra trzeba na okrągło ze ścierą latać a efektów brak;-)

a mój facet mnie rozbraja jak wspomniałam o wózku żeby się rozejrzeć to on wielce zdziwiony bo myślał że to po porodzie zreztą tak jak i reszta wyprawki no ręce i cycki opadają:szok::-)

Monia861 ja z podłogami przystopowałam po ostatnim myciu tak mnie podbrzusze bolało aż się przeraziłam. Na męża przerzuciłam ten obowiązek. No my mamy 3 razy mniejszy metraż do umycia.

reklama
Do góry