reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

ja wczesniej kakaa to bym patykiem nie tknela a tak od dwoch tygodni mi zaczelo smakowac ze jak mam lepszy dzien to wypije dwa pelne takie pollitrowe kubki, wczesniej standardem byla kawka a teraz przerzucillam sie na kakao tylko ze musi byc obowiazkowo na mleku 2.0 bo takie tylko lubie, tlustsza sa dla mnie za tluste a chudsze smakuja mi poprostu jak woda

reklama
Z rożka nie korzystałam i nie wydaje mi się to sensowny zakup dla letnich dzieci,kupuje otulacze.Poza tym będę dziecia chustować przez pierwsze trzy miesiące tylko i wyłącznie wózek kupimy na jesień jak podrośnie taki plan:tak:

ja kupiłam rożek, ale go odesłałam, bo zobaczyłam jaki jest gruby. w zamian kupiłam otulacz motherhood. a z chustą bym uważała, moja koleżanka też miała taki plan i okazało się, że jej córcia nienawidzi noszenia w chuście i był problem (;

z rzeczy dla Gumisia to w sumie brakuje mi tylko łóżeczka z materacykiem i prześcieradłem, wózka, maty edukacyjnej i pieluch jednorazowych. resztę rzeczy mam skompletowane, pomijając takie drobiazgi jak smoczki, butelki itd.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Jestem wykonczona. Ja nie wiem co tutaj jest ale mozna caly czas sprzatac i caly czas kurz. Toc sie wykonczyc mozna!

Strasznie szybko sie mecze. Masakra! A obowiazkow nie widac konca... Padam na nos :(

Widze, ze nas przybylo wiec witam nowe mamy :)

Olga moj gin dokladnie tak samo mowi "ladna, dluga szyjka" i zawsze sie zastanawiam w czym tkwi jej piekno ;) hihihi

Olga mam to na uwadze,jednak na razie sugeruję się tylko moim pierwszym dzieckiem.Które było nie wózkowe,nie smoczkowe i nie butelkowe do tego kolki i chusta nas ratowała,włącznie z otulaniem.Jesli drugi bąbel okaże się całkowitym przeciwieństwem to też nic się nie stanie wózek można kupić już po porodzie, a i tak nie będę po cesarce od razu długodystansowcem:-D

Ja co wizyte mam mierzoną szyjkę i zawsze słyszę, że ' bardzo ładna szyjka ' cokolwiek to znaczy:-p
U mnie cały dzień w łóżku, teraz wyłoniłam się tylko po to, żeby odgrzać sobie zupke. Wiecie co zauważyłam, że ból tych nerek nasila się przy tym jak mocniej chce mi sie siku.. nie czuje nacisku na pęcherz jak zawsze tylko nerki szaleją. Może to mała się rozpycha, no ale juz 2 dzień ? :eek: Chyba jak nie przejdzie do jutra to trzeba będzię się wybrać do lekarza.. :-(

Martyska koniecznie zapytaj gina co z tymi nerkami bo to takie troche dziwne bole...

Oglada ktos na tlc porodowke?

Dla mamusiek, które nie orientują się w sprawach "szyjkowych";-) Im dłuższa szyjka tym lepiej- minimum to 3,5 cm. Ja w pierwszej ciąży miałam właśnie taką, ale w 30 tc na rutynowej kontroli okazało się, że ma 8 mm, a do tego mam 2 cm. rozwarcie.:szok: Od razu szpital, założenie pesara i leki na podtrzymanie. Niestety teraz mam już 2,5 cm:-( Liczę, że się skracać nie będzie... Co gorsza- na ostatnim USG, lekarz powiedział, że nie jest dobrze bo mam lekko rozwarte ujście szyjki(szyjka zaczyna się rozwierać jakby od góry- bliżej dzidziusia;-)). Zobaczymy jak będzie dzisiaj. Trzymajcie kciuki!!!
Także dziewczyny! Obyście dopiero od 38 tc słyszały, że szyjka się skróciła i można rodzić:-D

reklama
Do góry