reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowe mamy 2025

Też mam z tym problem + częste wizyty w toalecie nie pomagają się dobrze wyspać. A jak już wstanę zjem śniadanko to odechciewa mi się cokolwiek robić 🫢
Wczoraj sporo czytałam o kosmetykach dla noworodków macie juz jakieś wybrane? I te rodzaje butelek smoczków nie mam pojęcia co kupić coś polecacie? 😉
Ja chyba nie będę kupować żadnych żeli do mycia itp, najwyżej jakiś jeden olejek czy coś w tym stylu. Tych kremów pod pieluszkę też jest tyle i chyba kupię jakiś jeden rodzaj ale myślałam że bardziej będę używać zasypki a kremik tylko w jakiś wrażliwych miejscach. Tyle tych informacji jest że można zgłupieć 😅 Tymbardziej że u mnie to będzie pierwszy dzidziuś i nie wiem co i jak

reklama
Ja akurat sypiam normalnie, ale powoli już brzuch zaczyna przeszkadzać i robi się niewygodnie 🤣
Wczoraj sporo czytałam o kosmetykach dla noworodków macie juz jakieś wybrane? I te rodzaje butelek smoczków nie mam pojęcia co kupić coś polecacie? 😉
Nie wiem jak wy, ale przy takiej dostępności kosmetyków stwierdziłam, że nie będę kupować nic na zapas. Czytałam ostatnio, że dziewczyny polecały firmę babydream z rossmana i pewnie się tam przejdę w któryś dzień. Za dużo kosmetyków też nie ma sensu kupować

Ja akurat sypiam normalnie, ale powoli już brzuch zaczyna przeszkadzać i robi się niewygodnie 🤣

Nie wiem jak wy, ale przy takiej dostępności kosmetyków stwierdziłam, że nie będę kupować nic na zapas. Czytałam ostatnio, że dziewczyny polecały firmę babydream z rossmana i pewnie się tam przejdę w któryś dzień. Za dużo kosmetyków też nie ma sensu kupować
Ja jestem tego samego zdania. Ciesze sie ze nie zrobiłam zamówienia na gemini wcześniej, bo miałam chyba po 4 rodzaje kremów i żeli do mycia.
A robiłyście już jakieś zakupy apteczne? Ja się chyba w tym miesiącu do tego zabiorę

Ja chyba nie będę kupować żadnych żeli do mycia itp, najwyżej jakiś jeden olejek czy coś w tym stylu. Tych kremów pod pieluszkę też jest tyle i chyba kupię jakiś jeden rodzaj ale myślałam że bardziej będę używać zasypki a kremik tylko w jakiś wrażliwych miejscach. Tyle tych informacji jest że można zgłupieć 😅 Tymbardziej że u mnie to będzie pierwszy dzidziuś i nie wiem co i jak
U mnie też pierwszy ale nie będę nic kupowac

Ja mysle, ze najzwyklejsze mydelko dla dzieci+bepanthen beda moimi best friends w tej materii. Jestem minimalistka.
Chodzisz na szkole rodzenia?

Ja jestem tego samego zdania. Ciesze sie ze nie zrobiłam zamówienia na gemini wcześniej, bo miałam chyba po 4 rodzaje kremów i żeli do mycia.
A robiłyście już jakieś zakupy apteczne? Ja się chyba w tym miesiącu do tego zabiorę
Dobra liste wyprawkowa ze wszystkimi aptecznymi pierdolkami mozesz znalezc np na zaufaj poloznej. Ja zamawialam sobie wszystko z drMax na allegro, szast prast, jedno popoludnie i praktycznie cala wyprawka ready. Mowi sie, ze do 30-go tygodnia dobrze miec juz wiekszosc wyprawki szpitalnej ogarniete, ale w dobie internetu to serio zaden problem :)

Podlacze się, jest to obowiązkowe? Ja nie chcę chodzić do szkoły rodzenia tym bardziej że liczę na CC po cichu....
Nie jest obowiazkowe, ale calkiem przydatnych rzeczy sie mozna dowiedziec, m.in wlasnie jak przebiega porod, na jakie znaki “ostrzegawcze” miec oko, jak to wyglada sn vs cc. Na zaufaj poloznej jest tez szkola online, ze sobie ogladasz po prostu filmiki, dowiadujesz sie tylko tego, co wg ciebie przydatne, calkiem spoko jest

reklama
Nie jest obowiazkowe, ale calkiem przydatnych rzeczy sie mozna dowiedziec, m.in wlasnie jak przebiega porod, na jakie znaki “ostrzegawcze” miec oko, jak to wyglada sn vs cc. Na zaufaj poloznej jest tez szkola online, ze sobie ogladasz po prostu filmiki, dowiadujesz sie tylko tego, co wg ciebie przydatne, calkiem spoko jest
Super dzięki

Do góry