reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

Proszę powiedzcie mi jaki rozmiar ciuszków kupować dla chłopczyka jak się urodzi? Jedni mi mówią ze 68cm,drudzy że 54cm. Juz sama nie wiem :)

reklama
Są też rozmiary 0-3 miesięcy i narazie takie kupuję. No właśnie uważam ze 68 to za duże a dużo osób mi mówi że na poczatek właśnie takie mam kupować

Ewczis gratuluję synusia! I powodzenia w wacle z pęcherzem!

Ja dziś musiałam rano wstać też, zrobiłam wyniki hiv, toxo i rozyczke, w 3 miejscach pokłuta znów :p jak z wojny wracałam pozaklejana :p wyniki po 14 sobie odbiorę :p i teraz oby do czwartku do wizyty :p

Ewczis gratuluje synka :*
Miq gratuluje corci :* piekne imie :) ja mam je po mojej babci :)

O tetnie tez slyszalam, ze wysokie na dziewczynke Alusia miala zawsze okolo 170 a teraz ktosiek ma w granicach 145-155 nie wiecej wiec moze bedzie Franek? ;)
Nie jestescie same z bezsennoscia zasypiam bez problemu ale jak w nocy wstane do toalety to wtedy zanim zasne miajaja 2h
Mi rozstepy nie znikly wyskoczyly mi po 2 takie bordowe kreski na kazdym biodrze dzien po porodzie.. smarowalam maslem palmersa na rostepy I sa teraz niewidoczne ale nadal sa

Woka ja kupuje od 56 (new baby) mysle , ze lepiej miec kilka mniejszych niz pozniej mial by nam sie dzidzius topic 68 na poczatek to zdecydowanie za duze

Zmykam do pracy buziaki

cześć dziewczyny.. :-)

ja coś ostatnio gorzej się czuje zmęczona, obolała, nic mi się nie chce.. Mam nadzieje że wkońcu to minie bo teraz niby jest najlepszy okres ciąży..
Gratuluje udanych wizyt i poznania płci:)

cześć dziewczyny,
potwierdzam, ja w poprzedniej ciązy też bralam furouragine na polecenie lekarza. Trzymam kciuki za szybkie dojscie do siebie bo wiem jak zapalenie pecherze i dróg moczowych może być nieprzyjemne...
Byłam dziś w sklepie i tak mi sie słabo zrobiło ze musiałam wszystko zostawić i wyjść, nie wiem kiedy mi to minie. Ktoś też tak ma, że galerie i markety mu nie służą? Mi bardzo... Jedyne z czego sie ciesze to już wiem czym to sie może skończyć (omdleniem) wiec choćby sie waliło i paliło wychodze w takich momentach.
Co do rozstepów to ja z 1. ciąży praktycznie nie mam, jedynie na piersiach ale takie cieniuteńkie prawie niewidoczne. Mam nadzieje że teraz też tak będzie. W ogromnej większości ta ciąza jest podobna do tamtej wiec czuje sie zapoznana z sytuacją.
Ubranka ja kupuje od rozmiaru 56. Myślę że taka wielkość jest dobra na start. Poza tym zobaczcie może jakie wy i tutusiowie mieliście wymiary przy narodzeniu. Oczywiście nie ma pewności że sie sprawdzi, ale jeśli obydwoje byliście większymi bobasami to jest duże prawdopodobieństwo że i dzidzia będzie spora. Moja starsza córka (urodzona w 39tc) mimo, że ważyła 3700 prawie to mierzyła 51cm i rozmiar 68 zakładałam jej dopiero ok pół roczku :)
A powiedzcie macie jakieś swoje typy w ubrankach? Glównie pytam o to czy raczej pajace, czy spioszki + kaftaniki, a może bodziak i półśpiochy?

Angi a w jakiej postaci miałaś ten kolagen ? i czemu dopiero po porodzie, w naszym stanie nie wolno go używać ?

Wiesz co w sumie to nawet się nie interesowałam tym jakoś intensywnie ;) Pytałam kiedyś tutaj o to, to dziewczyny mówiły że nie ma przeciwwskazań ale ja postanowiłam poczekać do porodu :) Chyba już żadna z tamtego okresu nie piszę więc ciężko mi skojarzyć od kogo konkretnie mam te info... miałam zapytać cioci Ł. czy coś o tym wie. Na ulotce nie ma z tego co pamiętam zakazu ;) ale to można ściągnąć sobie z netu i poczytać nawet

reklama
Avalka - mój typ body z krótkim + pajacyk lub sam pajacyk lub samo body zależnie od temperatury.

Byłam dziś pierwszy raz na pobraniu w szpitalu na Madalińskiego (zmieniłam przychodnię), ale tam luksusy kanapy, przytulnie:)

Ja mam trochę małych rozstępów na brzuchu po drugiej ciąży i w sumie były niewidoczne i teraz trochę bardziej je widać. Mam też małe i prawie niewidoczne rozstępy na boczkach, ale to z czasów przed ciążami. W zasadzie mi nie przeszkadzają:)

Do góry