reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

Ja usłyszałam ostatnio, że najlepiej jak bym poszła na L4 dopiero od 1 lipca :). Dużo pewnie zależy od samopoczucia na razie nie jest źle.

no to jeśli na razie nie jest źle, to chyba tylko powód do radości? jeśli nadal będziesz się dobrze czuła i nic się nie będzie złego w ciąży działo, to czemu nie miałabyś pracować do 1 lipca? a patrząc na to z drugiej strony, to jeśli tylko będzie się coś działo złego i będzie wskazanie do L4, to nie widzę powodu żebym miała pracować chociaż jeden dzień dłużej niż to konieczne. najważniejsze jest teraz Twoje zdrowie i dzidzi. niestety mało który pracodawca doceni Twoją ciężką pracę w ciąży:-(

u mnie ok, ale jakoś tak sennie dzisiaj... ciekawa jestem co tam w piątek na wizycie usłyszę. już się nie mogę doczekać podglądania synka:-)

reklama
Witajcie poniedziałkowo :)!

Ja też mam wizytę w tym tygodniu, a mianowicie w czwartek 12.02,ok. godz. 15. Nie mogę się już doczekać :)!a 27.02 mam usg 4D w szpitalu na Żelaznej :)!ciekawe co to za astronauta siedzi w brzuchu....ciekawe czy Nat będzie miała siostrzyczkę...oby tak!!!!

Co do witamin, to ja też póki co nie biorę żadnych. Brałam kwas foliowy w I trymestrze,ale też tak nie do końca regularnie. Teraz mam dobre wyniki, więc się nie faszeruję póki co :).

Podobnie jak większość chyba też jeszcze pracuję i jako, że jestem urzędnikiem państwowym, to póki co nie zamierzam przestawać, bo praca fizycznie ciężka nie jest, czasem daje w kość nerwom ;),ale z tym sobie jakoś radzę :).Myślę, żeby do końca kwietnia popracować - w pierwszej ciąży pracowałam do 31 tc i było ok...oczywiście w sytuacji gdyby coś dziać TFU TFU by się zaczęło, to wtedy oczywiście stanę się z dnia na dzień 'couch-potato" jak ta lala, choć pewnie przy mojej szalonej dwulatce nie będzie to łatwe ;).

Fajnie, że już tyle z nas czuje ruchy :)! a w ogóle to z niecierpliwością czekam na wasze wieści z wizyt!lubię dobre wieści :)!

Dopatrzyłam się jeszcze kilku fanek NEXTa poza mną.....:)!i love it!!!!razem opróżnimy im magazyny :)

ooooooo, i jeszcze dla weekendowych jubilatek STÓWKA :)!!!w weekend nie czytałam Was i stąd spóźnienie w życzeniach....z zasady tylko w pracy w wolnych chwilach BB śledzę, więc wybaczcie, że te moje posty takie ogólne i chaotyczne :)

Pozdrawiam wszystkie ciężarówki!!

Do jutra :)

Ostatnia edycja:
Kiiiimnęłam się z Oliwką :) Tylko czemu ona na takim fochu wstała :/

Idę robić obiadek :)
Malf na Lista Lipcówek prowadzić będę listę z naszymi wizytami w danym tygodniu :) dopisałam że masz w czwartek wizytę :) dziś jeszcze czekamy na wieści od Ewci :))))

ja jestem na l4 od 17 grudnia :) pomimo ze dobrze sie czulam lekarza dal mi l4 z racji tego ze mam stresujaca prace pracuje w sprzedazy a wiadomo tam tylko na wynik patrza na nic wiecej, wiec po co mam sie stresowac :) zdrowie maluszka najwazniejsze :-)

ja dopiero mam wizyte za tydzien w poniedzialek...

dzis to mam leniwy dzionek nic nie robie odpoczywam po wekendzie

Ja wizytę w czwartek, więc jutro muszę się ogarnąć i wstać na 7 rano na pobranie krwi, znów będzie masakra, będę podziobana :szok: Dziś wróciła z Usa moja babcia, była pół roku, to cały dzień przegadany :) trochę się pochwalę, nawet prezent dostałam: ładny wisiorek ze srebra z kryształkami svarowski :) z napisem "My family My love " :) przyspieszony urodzinowy :)

Kiiiimnęłam się z Oliwką :) Tylko czemu ona na takim fochu wstała :/

Idę robić obiadek :)
Malf na Lista Lipcówek prowadzić będę listę z naszymi wizytami w danym tygodniu :) dopisałam że masz w czwartek wizytę :) dziś jeszcze czekamy na wieści od Ewci :))))

Angi-wawa1988 mnie też dopisz proszę na Połówkowe na 20 lutego :-)
Mam nadzieje ze w końcu się dowiem,jak mam się zwracać do mojego brzuszka :-)

reklama
Ja też używam Palmersa i jestem zadowolona. Natomiast poczytałam trochę na stronie Sroki: Sroka o.... i jednak są lepsze i tańsze w składzie - np. Rossmann, Babydream fur Mama, Emulsja dla kobiet w ciąży i chyba ten kupię jako następny.

Jeśli chodzi o ćwiczenia to jutro idę pierwszy raz na Pilates dla ciężarówek z elementami oddychania porodowego :) NIe mogę się doczekać. Na razie będę chodzić raz w tygodniu, bo w tym klubie reszta zajęć dla ciężarnych jest rano, a ja pracuję. Poza tym, kiedy pamiętam, to ćwiczę mięśnie dna miednicy.

Do góry