reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

Kati, sorry, ale to stek bzdur. nie kazał Ci brać np. kwasu foliowego? nawet jak masz dobrą dietę, to np. kwasu foliowego z jedzenia organizm przyswaja tylko 4%, a żelaza od 5 do 10%. to jest idiotyczne gadanie, że organizm POWINIEN czerpać z jedzenia... powinien, ale nie czerpie. a już kwas foliowy to jest mus dla kobiet w ciąży, bo jest niezbędny do prawidłowego rozwoju m.in kręgosłupa u dziecka. naprawdę ja bym się zastanowiła nad tym, że Ci nie każe brać witamin.

Ej to nie jest stek bzdur. Kwas foliowy to tylko na poczatku. Mi w pierszej ciazy od drugiego teymestru tez kazal przestac brac witaminy

reklama
Olga kwas foliowy takkkk! ale do 3 m-ca
kwas foliowy potrzebny jest w 28 dniu ciąży jak zamyka się cewa nerwowa. Potem już nie. Ala ja brałam go od lipca do końca grudnia czyli do końca 10 tyg.
Chodzi o witaminy w 2 trymestrze
no i zapomniałam, ze biore magnez bo miałam skurcze łydek i drganie powiek. Ale typowo ciążowych witamin nie biore

goosiaczek nie wiadomo, mi sie aż tak nie ruszał, Mati był ułożony w prawej części i wypychał sie czasem tak, ze miałam taki stożek z brzucha ;-) ale jak było ciemno w pokoju a jak właczyliśmy światło, zeby go kamerować to od razu cisza.
Moze też ma znaczenie czy łożysko z przodu czy z tyłu. Ja mam w obu ciążach z przodu, to mniej widać. No i miałam lekki tłuszczyk - oponkę przed ciążą ;-)

Avalka - jak mojemu mężowi wypadały urodziny w niedzielę to babki w diagnostyce powiedziały, żeby przyszedł w poniedziałek i dostanie zniżkę i tak też było.

reklama
Dziewczyny ten filmik jak i inne filmy mamy u siebie w grupie na FB :tak:
Też jestem za braniem witamin w ciąży.. kwasu co prawda nie brałam od początku bo ciąża nie była planowana ale odkąd wiem lekarz mówił że poza kwasem foliowym można łykać też witaminki i tego się trzymam;-)
Oprócz tego wiadomo zdrowe jedzenie.. mięso..warzywa...owoce...

Do góry