reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Moja przyjaciółka poszła do pracy jak mała miała 10 miesięcy i też żałuje. Przy drugiej córci poszła, jak miała mała 15 miesięcy i jest zadowolona:) ale ona typ co w domu nie usiedzi:)

W ogóle artykuł bardzo dobry. Mnie ciary przechodzą, jak ludzie oddają maluszki na dużo godzin do żłobka:( Do przedszkola nie chciałam posyłać w ogóle, ale mały w domu nie usiedział, przedszkole kocha z tym, że to bardzo nietypowe miejsce, bo to szkoła demokratyczna.

Rodzice naszych małych podopiecznych zawsze mówią, że najpiękniejszy czas to tak do 7-8 lat, także warto o tym pamiętać i na ten czas chociaż trochę zwolnić tempo.

Przy tam maluteńkim maluszku to praca nie powinna być problemem, bo on dużo śpi, ja sporo pracowałam puki nie urodził się drugi synek, w zasadzie to nawet jeszcze, jak drugi synek był malutki.

Ale z jednym się nie zgodzę. Ja można powiedzieć, jestem trochę przeciwnikiem zabawy z dziećmi, uważam, że ona muszą umieć zająć się sobą i moi to robią od 3 miesiąca życia;) Oczywiście czytam im bardzo dużo książek, starszego uczę czytać, no i czasem razem porysujemy, pobawimy się w chowanie rzeczy czy budowanie klocków, ale to nie codziennie. Wspólny czas, w którym w 100% jestem dla dzieci to wspólne posiłki, wspólne sprzątanie, które często zamienia się w świetną zabawę, chodzenie po zakupy, gotowanie, mycie, kładzenie spać itp. Tego czasu jest na prawdę bardzo dużo, wtedy nie ma pośpiechu, nerwów i uwielbiamy takie chwile:) Na przykład jak idziemy na zakupy to sprawdzamy wszystkie marki samochodów, poznajemy nazwy części samochodów, drzew, ptaków, albo bawimy się zabawy wirtualne czyli np. kończenie nazw marek czy instrumentów muzycznych, zaczynam od pierwszej litery potem jak synek nie zgadnie mówię dwie itd. Gdy ich przebieram to trwa to 5 razy dłużej, bo ich gilgoczę, albo mi uciekają, albo nogawki spodni zamieniają się w wygłodniałe smoki;) Uważam, że najważniejsze jest angażowanie dzieci w to co się robi i uwaga nawet w pracę! Oczywiście na miarę możliwości dzieci:)

reklama
Witam i ja.
Noc okropna, przerwa w spaniu od 1 do 4 :[ a teraz wstaje i znowu wszystko jest białe! Jeszcze wczoraj piękne wiosenne słoneczko a dziś co, niech ucieka ta zima bo się zaraz przestanę w kurtkę dopinac :D
Ja zbyt wiele nie mam do powiedzenia co czasu z dziećmi, uważam że powinny umieć bawić się same ale i my powinniśmy im dawać dużo z siebie i być z nimi. Wszystko wyjdzie w praniu ;)
Miałam jechać na zakupy ale przez ta pogode nigdzie się nie ruszam. :(

Załączniki

• 1422603279527.jpg
    1422603279527.jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 31
Olga brałaś jakieś leki że wyniki ci się poprawiły z moczu bo ja też mam słabe, ale lekarka nic mi nie przepisywała?

ogólnie to chyba była próbka zanieczyszczona, a co do bakterii, to zaczęłam pić codziennie małą szklankę soku żurawinowego i moim zdaniem to pomogło. leków żadnych nie przyjmowałam i nie przyjmuję.

nie no, pewnie fajnie by było z dzieckiem dłużej w domu posiedzieć, ale nie każdy może sobie pozwolić na dłuższy urlop niż ten opłacany przez ZUS albo w ogóle na jakikolwiek urlop. ludzi na to po prostu nie stać. fajnie sobie pogadać, jak się ma męża, co zarabia 10k i może wziąć całe utrzymanie na głowę, ale to się raczej rzadko przytrafia...

Martyska - ale ślicznie, u nas jeszcze nie było takiego śniegu:( A wiosna przyjdzie w swoim czasie czyli już za niecałe dwa miesiące;)

hej ja też dzisiaj miałam przerwe w spaniu od 4 do 6.30 a o 7 musiałam wstać.. boli mnie przez to głowa ale położe sie z małym jak będę go usypiać.. u nas chłodno ale sniegu nie ma..
ostatni dość często pobolewa mnie podbrzusze, a szczególnie jak coś dłużej porobię..

Hej dziewczyny :) ja też dzisiaj kiepsko spałam , chyba bezsenność mnie dopada...
Pytanie do tych dziewczyn co mają facebooka co powiecie na stworzenie tajnej grupy tam , miałyśmy taką z dziewczynami ze staraczek i było sympatycznie :)

reklama
Do góry