reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
ja nigdy nie paliłam, nawet nie spróbowałam, a zapach mnie odrzuca. moja przyjaciółka w ciąży przestała palić z dnia na dzień. dziecko ważniejsze!

Dziewczynki,nie było mnie kilka dni bo miałam małą zawieeuchę w domu :)

Laseczki, czuje już któraś ruchy dziecka? Zwłaszcza tyczy to kobitek nie w pierwszej ciąży. Zastanawiam się kiedy poczuje. W pierwszej ciąży to był 20-21 tydzień....

michalina ja w 1 ciąży poczułam ok 17 tygodnia, teraz jeszcze nic nie czuję ale mam jeszcze czas. Łożysko mam nisko z przodu.

Ehhh...
ja byłam wczoraj na wizycie, ale USG bylo tylko z czynnością serca, a Mała spała....
teraz dopiero mam 16 lutego wiztytę.
Mam nadzieję, że do tego czasu ruchy zacznę czuć :) Fakt,że do chudzielców nie należę, o nie....

A mam jeszcze pytanie do dziewczyn z Warszawy - do kogo idziecie na badanie połówkowe?

A ja muszę pochwalić moją Wiki - zrobiła dziś pierwszą kupe do nocnika, ha ha ha!!!! Moja Gwiazda :)))))

A co do łagodzenia bólu porodowego, to ja się nie wypowiem, miałam mega szybką cesarkę i nie dane mi było mieć nawet jednego skurczu, natomiast olałam całą drogę z domu do sali porodowej :D Lało sie ze mnie jak ze szlaufa :D Lekarka się śmiała, że juz dawno ne widziała, żeby komuś tak wody leciały :D

Kati - o jakie pomysły Ci chodzi dokładnie? Bo tak bez szczegółów to za dużo możliwości:)

Ja już nie pamiętam, kiedy poczułam ruchy w poprzednich ciążach, ale teraz też jeszcze nie czuję. Za to w poprzednich ciążach miałam łożysko z przodu, a teraz jest z tyłu.

Muszę się Wam wyżalić. Wczoraj dowiedziałam się, że moja przyjaciółka poroniła, już w 8 tyg. na USG nie było pracy serduszka, ech. Już o poprzednie, jej drugie dziecko starała się 2 lata, miała kilka poronień. Była w ciąży w tym samym czasie, co ja w pierwszej. W końcu udało się i urodziła kilka dni przede mną w 2013 roku. Chciała trzecie i starali się odkąd wrócił jej okres, czyli już rok i znowu problemy:( Nasza wspólna przyjaciółka też rodziła w 2013 roku i też się chciała od razu starać i poroniła w lipcu. Byłyby trzy dzieciaczki w 2015, mój miał być najmłodszy, a tu samo życie, ech.

reklama
Szybkie pytanie do dziewczyn z wysokim TSH, tabletki może przepisać rodzinny czy tylko endo?Znajoma ma termin na sierpień i wysokie tsh jej wyszło, gin kazał iść do endo

Do góry