reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Mili ja sie przyznaje bez bicia, ze raz na tydzien zapale sobie zerowego elektryka... Bo luuuubie :) ale obawiam sie, ze niepalacy palacego nie zrozumie ;) co wcale nie oznacza, ze jestem zwolenniczka palenia w ciazy czy przy dzieciach.
Zerowego mozesz palic nie bede krzyczec :p ale nie rozumie kobiet ktore pala te zwykle papierosy..mnie ten zapach dusi, a co dopiero dziecko ktore jest w brzuchu...

Mili super ze waga idzie do gory :)
a jak twoja siostra dzisiaj miała wizytę?
miala juz w sobote bo dostala plamien w nocy ale juz jest wszystko ok. Serduszko pieknie bije :) jest dobrej mysli :)

reklama
też mam zawroty głowy przy nagłym wstaniu z łóżka czy krzesła. To raczej normalne. W piątek siedzę sobie na spotkaniu a tu nagle mroczki przed oczami.. na szczęście same szybko przeszly i potem już nie wróciły.

A z ciekawostek: Najstarsza matka na świecie - Foto - Ciekawe.onet.pl Jak to możliwe? :)

OMG no nie źle, tylko ile jeszcze potrwa nacieszenia się dzieckiem :/

Witam lipcowe mamy. Czy mogę się dołączyć? Od wczoraj mam straszną biegunke, pojawilo sie dosc sporo krwi ale juz dzisiaj jej nie ma ale bol brzucha i rozwolnienie jak bylo tak jest. Czy ktos tez tak mial? Do lekarza ide pojutrze, narazie nie jade do szpitala bo ostatnio mi i tak nie pomogli w takiej sytuacji a tylko sie meczylam pare godzin na izbie ...

Hej Spokojna witamy :) Napisała byś coś więcej :) Kiedy termin, czy znasz płeć czy to pierwsza ciąża? Skąd jesteś ile masz lat :)??
Współczuje sytuacji mam nadzieję że to nic poważnego i faktycznie podziwiam Twojego męża za stoicki spokój odnośnie doktoroa kretyna :/ jeśli ten kiepski "żart" miał rozluźnić sytuacje to seryjnie mu to się nie udało :/

Wysłałam mego M do apteki po jakieś leki na gardło i gorączkę... To kobiety z apteki odesłany go z kwitkiem powiedziały ze tylko mleko z miodem Czostkiem lub sok z malin lub z cebuli z tego wszystkiego te ostatnie to najlepsze... Ale wątpię czy pomoże a ja się czuje coraz gorzej... I jutro od endokrynologa idę odrazu do swojej rodzinnej... Bo nie wyrobie...

Jak dziewczyny pisały tantum verde, syrop z cebuli i coś jeszcze. Przecież nie jesteśmy totalnie wykluczone z lekarstw :/ mogły chociaż tantum verde dać, strepisl odpada ma składnik nie wskazany w ciąży..

Siemanko :)
Wizyta u poloznej ok dzidziusiowe serduszko pieknie bije, a ja przytylam 3 kg :D
Co sadzicie o paleniu papierosow w ciazy?!
Chodze wsciekla caly dzien. Gdy czekalam na autobus z Alusia stala z nami kobieta w dosc zaawansowanej ciazy..patrze, a ta z fajka w gebie! Tak mi cisnienie skoczylo, ze do teraz glowa mnie boli!!!!!!
Witam nowe mamusie :)
Mamuski duzo zdrowka dla Was :* buziaczek dla kazdej :*

Wiesz Mili ja w pierwszej ciąży paliłam, nie jestem z tego dumna i niestety nałóg wygrał. Ograniczyłam do 3-4 szt ale nie przestałam. Po porodzie po nie udanym kp wróciłam do normalnego fajkowania a że mało z mężem nie paliliśmy to tak paczka dziennie więc dużo.
Teraz jak zaszłam w ciąże totalnie inny rozum, inne podejście. Fajki rzuciłam z dnia na dzień dokładnie 1 grudnia zeszłego roku z dniem pierwszej wizyty. Może dziewczyna jeszcze nie zdaje sobie sprawy co nosi pod sercem. :/ może jeszcze zmądrzeje albo może miała tak stresujący dzień że nie widziała innego sposobu jak zapalić?
Nie palący, palącego nie zrozumie.
Mimo to jest mi obojętne czy inne dziewczyny palą w ciąży czy nie, powinny wiedzieć dokładnie co robią więc moja krytyka wiele nie da. Nie krytykuje więc tez ich bo sama paliłam ok 12-13 lat :/ liczę tylko że wcześniej czy później same dojdą do wniosków takich jak ja doszłam :tak:

Ja nie rozumiem dziewczyn które pala w ciąży gdyby chciały to by rzuzuciły. ją sama paliła 10 lat i 4 lata rzuciłam z dnia na dzień bez żadnych wspomagaczy dla chcącego nic trudnego, a przez te 9 miesięcy mogły by się powstrzymać przed truciem maleństwa

A ja wiem ze się da,po 10 latach,przestałam palić na dwa miesiące przed zajściem w ciążę i całkowicie odstawiłam alkohol. Wszystko dla dziecka :-D starałam się przygotować jak najlepiej :-)

Ja tez przestałam palić po zrobieniu testu ciążowego, zapalilam wtedy ostatnie dwa papierosy. Do tej pory kiedy mam atak nerwów to jest mi cholernie ciężko wytrzymać ale zaraz sobie tłumacze ze nie mogę bo dzidzia mi się udusi. Prawda czy nie wole się tego trzymać. A tak po za tym w dni normalne jest ok, zamiast nikotyny pochłaniam słodycze :D

Hej
Kurujcie się dziewczyny... Mnie lekarka przy bólu głowy pozwoliła 2x2 tbl APAPu / Panadolu. Ale powiedziała wyraźnie max. 4 na dobę... Na gorączkę też dobre są chłodne okłady, ale nie lodowate. I trzeba bardzo dużo pić.
Mnie coś znowu głowa na migrene pobolewa.. załamka... zapomniałam przez te lata jak to jest mieć migrenę i nie móc brać leków.
A mi pozwoliła max 2 na dobę czyli 1000g. Najlepiej niech każda słucha swego lekarza.

reklama
Ja też paliłam 10 lat i jak zaszłam w pierwszą ciężę ponad 4 lata temu to przestałam z dnia na dzień. Wśród moich znajomych żadna nie paliła w ciąży mimo że wcześniej kopciły, da się:)

U nas też nadal chorobowo, na szczęście z moim brzuchem już dobrze i już odzyskałam 200 gram:) Dziewczyny jak wy żyjecie bez wagi w domach?;)
Niestety zaraziłam się od chłopców, na razie tylko gardło, także już cała nasza czwórka przeziębiona. Chłopaki w sumie bez zmian: gorączka, katar, kaszel. Był u nas wczoraj lekarz i niestety skończyło się na antybiotyku, ale tego się spodziewałam. To drugi raz jak starszy dostaje antybiotyk i pierwszy młodszego.

Kunda nawet zniszczona sosnowa podłoga lepsza od plastiku udającego drewno, lepsza też stonowana wykładzina. Wiem co mówię, bo to moja dziedzina;) Z wykształcenia jestem co prawda architektem krajobrazu, ale z pasji architektem wnętrz:)) Stare dechy można też pomalować na jakiś ładny kolor:)

Do góry