reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Dziewczynki,nie było mnie kilka dni bo miałam małą zawieeuchę w domu :)

Laseczki, czuje już któraś ruchy dziecka? Zwłaszcza tyczy to kobitek nie w pierwszej ciąży. Zastanawiam się kiedy poczuje. W pierwszej ciąży to był 20-21 tydzień....

a
hej ja już czuję ruchy dziecka ponad tydzień i robią się coraz intensywniejsze.. szczególnie wieczorem.. ale to moja trzecia ciąża.. A z Krystianem koło 18tygodnia czułam.. Więc jeszcze trochę i ty poczujesz:)

reklama
Szybkie pytanie do dziewczyn z wysokim TSH, tabletki może przepisać rodzinny czy tylko endo?Znajoma ma termin na sierpień i wysokie tsh jej wyszło, gin kazał iść do endo

Może iść po receptę do rodzinnego, z tym ze rodzinny niekoniecznie będzie potrafił ustawić dobra dawkę leku. Oprócz TSH, Twoja znajoma powinna również sprawdzić FT3 i FT4. Od stycznia skierowanie na trójce może również wystawić lekarz rodzinny.

miq dziwne, bo gin też może euthyrox wypisać, tylko jak nie ma udokumentowanej niedoczynności to na 100% płatne, ale ten lek jest tani. U nas tak robią. Ustalają jaąś dawkę, żeby już zbijać i równocześnie dają skierowanie do endo. Mi gin po złym TSH dała skier. na fT3 i fT4.

Blacksilk - cóż za wspaniała wiadomość z tym skierowaniem na trójcę od rodzinnego:) Szkoda że jak byłam dziś po receptę to o tym nie wiedziałam:)

Myślę, że lekarz rodzinny powinien umieć dopasować wstępną dawkę leków, w końcu do specjalisty się trochę czeka, a sprawa jest pilna.

asienka ja w tensy nie wierzę. Są super w rehabilitacji, jak się robi je cyklicznie ileś tam razy, ale w trakcie porodu. Wydaje mi się, że przy skurczach, które ja miałam to by mi nie pomogły. Warto zapytać kogoś kto stosował i urodził sn.

Ale brzuch mnie w nocy bolał taki silny jak na okres wzięłam nospe i trochę przeszło Zara zadzwonię do gin bo dzisiaj popołudniu przyjmuje czy mnie zbada. Wizytę mam jutro ale lepiej sprawdzić czy wszystko jest ok. I brzuch mam twardy.
Zawsze coś

miq dziwne, bo gin też może euthyrox wypisać, tylko jak nie ma udokumentowanej niedoczynności to na 100% płatne, ale ten lek jest tani. U nas tak robią. Ustalają jaąś dawkę, żeby już zbijać i równocześnie dają skierowanie do endo. Mi gin po złym TSH dała skier. na fT3 i fT4.
no nie wiem czemu nie przepisał, kazał powtórzyć TSH i jeszcze jakieś hormony i iść do rodzinnego po skierowanie, miała wysoko 8,12;/

Właśnie wrucilam od endokrynologa.. Miła.pani stwierdziła że mam zapalenie tarczycy obustronne przepisał mi LETROX 50 i mam brać po 75 przez dwa tyg potem sama 50 i jod 100... Badania to TSH ATPO ft4...

reklama
No ja na szczęście miałam zdrową dużą bubę :) 3710g 56 cm i 10 pkt ale ja to zaliczam do kwestii "głupi to ma farta" i właśnie dlatego w tą ciążę z innym rozumiem już weszłam ;) Jednych nauczy właśnie takie przeżycie jak Ty napisała Nika, mam nadzieję że dziecko wyszło z tego :/, inni dorosną a inni w ogóle będą mieli to gdzieś. Mi się wydaję że tutaj to głównie brakuje edukacji i tyle.

Własnie słucham na tvn24 o tej parze nastolatków co zabiła rodziców, masakra wychowywać całe życie i to własnego kata :/ szok

Do góry