reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Ewczis - na gardło możesz brać tantum verde, jest też *spam* gardło

co do ruchów, to ja podobnie jak w ciąży z córką dosyć wcześnie poczułam pierwsze łaskotki bo około 14/15tc. teraz już byłam pewna że to dzidzia ale pamiętam że w poprzedniej ciąży nie miałam od razu takiej pewności, a wręcz na początku miałam wrażenie że mnie brzuch swędzi i owszem tak było tylko że dopiero po jakimś czasie się zorientowałam że nie swędzi mnie od zewnątrz tylko od środka mnie ktoś łaskocze. teraz już od kilku dni wieczorem jak leżę po kolacji to czuję delikatne puk puk, a w sobotę udało się takiego kopniaczka wyczuć mojemu mężowi i w sumie oboje byliśmy zdziwieni że już są wyczuwalne przez skórę bo w ciąży z córką dużo później udało mu się coś poczuć

Wysłałam mego M do apteki po jakieś leki na gardło i gorączkę... To kobiety z apteki odesłany go z kwitkiem powiedziały ze tylko mleko z miodem Czostkiem lub sok z malin lub z cebuli z tego wszystkiego te ostatnie to najlepsze... Ale wątpię czy pomoże a ja się czuje coraz gorzej... I jutro od endokrynologa idę odrazu do swojej rodzinnej... Bo nie wyrobie...

Ewcia poczytaj o syropie z czosnku co pisałam na wątku z przeziebieniami, kup sobie w zielarskim sok z aceroli dodaj troche wody przegotowanej i miodu i pij
Zdrówka dziewczyny!!!
Ja po urodzinach przyjaciółki:-)

Ewczis, ja byłam dzisiaj u rodzinnej. Na gorączkę APAP najlepiej nie więcej niż dwie tabletki na dobę. Na kaszel Flegamina. Pani dr było przykro ale bardziej w ciąży pomóc mi nie mogła. No i wyleżeć to mam.
Chyba, że u Ciebie stwierdzą infekcję bakteryjną to wtedy masz szansę na antybiotyk.

Ja dosłownie zdycham. Nawet mi się nie chce wstać po termometr.
Kurujcie się dziewczyny... Mnie lekarka przy bólu głowy pozwoliła 2x2 tbl APAPu / Panadolu. Ale powiedziała wyraźnie max. 4 na dobę... Na gorączkę też dobre są chłodne okłady, ale nie lodowate. I trzeba bardzo dużo pić.
Mnie coś znowu głowa na migrene pobolewa.. załamka... zapomniałam przez te lata jak to jest mieć migrenę i nie móc brać leków.

Siemanko :)
Wizyta u poloznej ok dzidziusiowe serduszko pieknie bije, a ja przytylam 3 kg :D
Co sadzicie o paleniu papierosow w ciazy?!
Chodze wsciekla caly dzien. Gdy czekalam na autobus z Alusia stala z nami kobieta w dosc zaawansowanej ciazy..patrze, a ta z fajka w gebie! Tak mi cisnienie skoczylo, ze do teraz glowa mnie boli!!!!!!
Witam nowe mamusie :)
Mamuski duzo zdrowka dla Was :* buziaczek dla kazdej :*

Mili sa papierosy elektryczne z 0 stezeniem nikotyny, inaczej mowiac beznikotynowe. Mysle, ze to dobre rozwiazanie dla kobiet w ciazy silnie uzaleznionych od palenia.

Mili super, ze z malenstwem wszystko dobrze :)

reklama
Do góry