reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

o widzę że poruszyłyście temat który ja chciałam właśnie poruszyć bo coś mnie zaniepokoiło :-(

zaczął mnie boleć brzuch tak ja czasem coś zaszkodzi i że tak się wyrażę "pogoni" i jak się podcierałam zobaczyłam krew na papierze i od razu spojrzałam do wc i rzeczywiście świeża krew nie dużo ale od razu aż mi gorąco się zrobiło od razu zaczęłam przeszukiwać neta i naczytałam się o hemoroidach tyle ze ja żadnych objawów wcześniej nie maiłam teraz mnie troszkę piecze mam nadzieję że to jednak hemoroidy bo od razu wiecie człowiek myśli o najgorszym ......

reklama
o widzę że poruszyłyście temat który ja chciałam właśnie poruszyć bo coś mnie zaniepokoiło :-(

zaczął mnie boleć brzuch tak ja czasem coś zaszkodzi i że tak się wyrażę "pogoni" i jak się podcierałam zobaczyłam krew na papierze i od razu spojrzałam do wc i rzeczywiście świeża krew nie dużo ale od razu aż mi gorąco się zrobiło od razu zaczęłam przeszukiwać neta i naczytałam się o hemoroidach tyle ze ja żadnych objawów wcześniej nie maiłam teraz mnie troszkę piecze mam nadzieję że to jednak hemoroidy bo od razu wiecie człowiek myśli o najgorszym ......
A moze sprobuj wsadzic sobie palca delikatnie do pochwy pod prysznicem i wtedy zobaczysz czy krew jest stamtad?

Wysłałam mego M do apteki po jakieś leki na gardło i gorączkę... To kobiety z apteki odesłany go z kwitkiem powiedziały ze tylko mleko z miodem Czostkiem lub sok z malin lub z cebuli z tego wszystkiego te ostatnie to najlepsze... Ale wątpię czy pomoże a ja się czuje coraz gorzej... I jutro od endokrynologa idę odrazu do swojej rodzinnej... Bo nie wyrobie...

A moze sprobuj wsadzic sobie palca delikatnie do pochwy pod prysznicem i wtedy zobaczysz czy krew jest stamtad?

nie akurat tego skąd ta krew to ja jestem pewna.........( z tym najgorszym to mi chodziło że naczytałam się nowotworze jelita grubego ) tego się właśnie przestraszyłam gdy to było z dróg rodnych to już bym była w drodze do szpitala

Spokojnie, za mloda jestes na raka jelita :-) zreszta rak jelita powstaje z polipow, wiec jesli juz to mozliwe ze to polipy ale najlepiej zrobic kolonoskopie jak bedziesz po porodzie i nic sie nie zmieni :-)
Moja babcia zmarla na powiklania po chorobie lesniowskiego i jest szansa ze mam to samo ale staram się do porodu nie denerwowac i nie nakręcac.

dzięki za pocieszenie;-) pierwszy raz takie coś mi się zdarzyło i mam nadzieję że się nie powtorzy

Ewczis jest syrop *spam*, taki naturalny z malin i czosnku - mi pomógł :p a na gardło to można tantum verde bodajże, a ja ssałam strepsils z miodem i cytryną, ale sporadycznie :p

Ostatnia edycja:
Witam nowe przyszłe Mamy i życzę zdrowia chorujacym. Odnośnie ruchów dziecka, to ja jeszcze tez ich nie czuję w 16tc. Łożysko mam z przodu, więc muszę się uzbroić w cierpliwość.
tez nie czuje ruchów i tez łożysko z przodu :( a już nie mogę się doczekać żeby je poczuć.

Spokojnie, za mloda jestes na raka jelita :-) zreszta rak jelita powstaje z polipow, wiec jesli juz to mozliwe ze to polipy ale najlepiej zrobic kolonoskopie jak bedziesz po porodzie i nic sie nie zmieni :-)
Moja babcia zmarla na powiklania po chorobie lesniowskiego i jest szansa ze mam to samo ale staram się do porodu nie denerwowac i nie nakręcac.
Niestety nikt nie jest za młody na raka jelita grubego. Taka jest brutalna prawda. Moja przyjaciółka na to zmarła w wieku 23 lat. Żadnych objawów. Potem bol jak na wyrostek i po 3 miesiącach jej nie było... nie chodzi i to żeby kogoś straszyć, bo fakt to się bardzo rzadko zdarza, ale trzeba sprawdzac wszelkie dziwne symptomy i nie bać się np badań typu kolonoskopia.

reklama
Wysłałam mego M do apteki po jakieś leki na gardło i gorączkę... To kobiety z apteki odesłany go z kwitkiem powiedziały ze tylko mleko z miodem Czostkiem lub sok z malin lub z cebuli z tego wszystkiego te ostatnie to najlepsze... Ale wątpię czy pomoże a ja się czuje coraz gorzej... I jutro od endokrynologa idę odrazu do swojej rodzinnej... Bo nie wyrobie...

Ewczis, ja byłam dzisiaj u rodzinnej. Na gorączkę APAP najlepiej nie więcej niż dwie tabletki na dobę. Na kaszel Flegamina. Pani dr było przykro ale bardziej w ciąży pomóc mi nie mogła. No i wyleżeć to mam.
Chyba, że u Ciebie stwierdzą infekcję bakteryjną to wtedy masz szansę na antybiotyk.

Ja dosłownie zdycham. Nawet mi się nie chce wstać po termometr.

Do góry