reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2015

o widzę że poruszyłyście temat który ja chciałam właśnie poruszyć bo coś mnie zaniepokoiło :-(

zaczął mnie boleć brzuch tak ja czasem coś zaszkodzi i że tak się wyrażę "pogoni" i jak się podcierałam zobaczyłam krew na papierze i od razu spojrzałam do wc i rzeczywiście świeża krew nie dużo ale od razu aż mi gorąco się zrobiło od razu zaczęłam przeszukiwać neta i naczytałam się o hemoroidach tyle ze ja żadnych objawów wcześniej nie maiłam teraz mnie troszkę piecze mam nadzieję że to jednak hemoroidy bo od razu wiecie człowiek myśli o najgorszym ......

reklama
o widzę że poruszyłyście temat który ja chciałam właśnie poruszyć bo coś mnie zaniepokoiło :-(

zaczął mnie boleć brzuch tak ja czasem coś zaszkodzi i że tak się wyrażę "pogoni" i jak się podcierałam zobaczyłam krew na papierze i od razu spojrzałam do wc i rzeczywiście świeża krew nie dużo ale od razu aż mi gorąco się zrobiło od razu zaczęłam przeszukiwać neta i naczytałam się o hemoroidach tyle ze ja żadnych objawów wcześniej nie maiłam teraz mnie troszkę piecze mam nadzieję że to jednak hemoroidy bo od razu wiecie człowiek myśli o najgorszym ......
A moze sprobuj wsadzic sobie palca delikatnie do pochwy pod prysznicem i wtedy zobaczysz czy krew jest stamtad?

Wysłałam mego M do apteki po jakieś leki na gardło i gorączkę... To kobiety z apteki odesłany go z kwitkiem powiedziały ze tylko mleko z miodem Czostkiem lub sok z malin lub z cebuli z tego wszystkiego te ostatnie to najlepsze... Ale wątpię czy pomoże a ja się czuje coraz gorzej... I jutro od endokrynologa idę odrazu do swojej rodzinnej... Bo nie wyrobie...

A moze sprobuj wsadzic sobie palca delikatnie do pochwy pod prysznicem i wtedy zobaczysz czy krew jest stamtad?

nie akurat tego skąd ta krew to ja jestem pewna.........( z tym najgorszym to mi chodziło że naczytałam się nowotworze jelita grubego ) tego się właśnie przestraszyłam gdy to było z dróg rodnych to już bym była w drodze do szpitala

Spokojnie, za mloda jestes na raka jelita :-) zreszta rak jelita powstaje z polipow, wiec jesli juz to mozliwe ze to polipy ale najlepiej zrobic kolonoskopie jak bedziesz po porodzie i nic sie nie zmieni :-)
Moja babcia zmarla na powiklania po chorobie lesniowskiego i jest szansa ze mam to samo ale staram się do porodu nie denerwowac i nie nakręcac.

dzięki za pocieszenie;-) pierwszy raz takie coś mi się zdarzyło i mam nadzieję że się nie powtorzy

Ewczis jest syrop *spam*, taki naturalny z malin i czosnku - mi pomógł :p a na gardło to można tantum verde bodajże, a ja ssałam strepsils z miodem i cytryną, ale sporadycznie :p

Ostatnia edycja:
Witam nowe przyszłe Mamy i życzę zdrowia chorujacym. Odnośnie ruchów dziecka, to ja jeszcze tez ich nie czuję w 16tc. Łożysko mam z przodu, więc muszę się uzbroić w cierpliwość.
tez nie czuje ruchów i tez łożysko z przodu :( a już nie mogę się doczekać żeby je poczuć.

Spokojnie, za mloda jestes na raka jelita :-) zreszta rak jelita powstaje z polipow, wiec jesli juz to mozliwe ze to polipy ale najlepiej zrobic kolonoskopie jak bedziesz po porodzie i nic sie nie zmieni :-)
Moja babcia zmarla na powiklania po chorobie lesniowskiego i jest szansa ze mam to samo ale staram się do porodu nie denerwowac i nie nakręcac.
Niestety nikt nie jest za młody na raka jelita grubego. Taka jest brutalna prawda. Moja przyjaciółka na to zmarła w wieku 23 lat. Żadnych objawów. Potem bol jak na wyrostek i po 3 miesiącach jej nie było... nie chodzi i to żeby kogoś straszyć, bo fakt to się bardzo rzadko zdarza, ale trzeba sprawdzac wszelkie dziwne symptomy i nie bać się np badań typu kolonoskopia.

reklama
Wysłałam mego M do apteki po jakieś leki na gardło i gorączkę... To kobiety z apteki odesłany go z kwitkiem powiedziały ze tylko mleko z miodem Czostkiem lub sok z malin lub z cebuli z tego wszystkiego te ostatnie to najlepsze... Ale wątpię czy pomoże a ja się czuje coraz gorzej... I jutro od endokrynologa idę odrazu do swojej rodzinnej... Bo nie wyrobie...

Ewczis, ja byłam dzisiaj u rodzinnej. Na gorączkę APAP najlepiej nie więcej niż dwie tabletki na dobę. Na kaszel Flegamina. Pani dr było przykro ale bardziej w ciąży pomóc mi nie mogła. No i wyleżeć to mam.
Chyba, że u Ciebie stwierdzą infekcję bakteryjną to wtedy masz szansę na antybiotyk.

Ja dosłownie zdycham. Nawet mi się nie chce wstać po termometr.

Do góry