reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
ja tez chodze prywatnie i place.. toxo mialam robione na poczatku ciazy i teraz na nastepna wizyte znowu mam zrobic bo nie mialam toxo i trzeba sprawdzic czy sie jej nie nabawilam i tak o..

no ja już po badaniach, z Gumisiem wszystko w porządku, tętno dobre, wiele sobie nie popatrzyłam no i zdjęć nie było. badaniami moczu mam się bardzo nie przejmować, bo to prawdopodobnie była zanieczyszczona próbka, ale na wszelki wypadek zlecił mi posiew moczu.

ja prowadzę ciążę prywatnie, bo w pracy mamy pakiety Medicoveru i one to obejmują. ale rodzić będę oczywiście w zwykłym szpitalu, bo 6000 zł za poród to moim zdaniem gruuuba przesada.

a toxo miałam robione zanim zaszłam w ciążę (jak się staraliśmy) i teraz na początku ciąży jeszcze raz, ale mam przeciwciała.

Ja chodzę prywatnie, i też nie wszystkie badania mi zleca lekarz... w pierwszym trymestrze miałam tylko morfologie, mocz, glukozę z krwi i VDRL, ale to miałam refundowane, a teraz dostałąm skierowanie na toxo, różyczkę i hiv, ale musze za te już sama zapłacić....

Olga a ja sie zastanawiam nad rodzeniem prywatnie w medicoverze... Albo na Madelinskiego albo Medicover, nic innego nie wchodzi w gre.

dziewczyny dzwonili z przychodni gdzie robiłam prenatalne, test PaPPA wyszedł tak jak z usg - nie bardzo mam ryzyko skorygowane 1:110 i proponują mi amniopunkcję!!!
jestem załamana.........
och jest oczywiście nieinwazyjny test NIFTY czy jakoś tak ale odpłatnie 2900 zł!!!!!!!!!!!!!!
nie wiem co robić
jutro idę do mojego gina - zobaczmy
czy któraś miała robioną juz kiedyś amnio?

Kati a moze sa jakies fundacje, ktore oplacaja to badanie NIFTY?

Poszukam w necie jakis informacji.

Bedzie dobrze Kati! Trzymam mocno za Was kciuki :*

kati, moja mama miała amniopunkcję kilka lat temu (ze względu na wiek). Trwało chwilę, nie bolało, przebiegła bez powikłań. Na wyniki czekaliśmy ze 3 tygodnie. Plusem było to, że się uspokoiliśmy o zdrowie dziecka i na dodatek wiedzieliśmy, że na 100% będzie dziewczynka. Będzie dobrze. ;-)

reklama
Kati mi wyszly zle wyniki Pappa i tez mialam zalecona aminopunkcje ale sie nie zdecydowalam bo po pierwsze nawet jakby wyniki wyszly zle to nic by to nie zminilo a po drugie ja jestem po dwoch poronieniach i sie balam...
Tydzien temu robila jeszcze usg u gina ktory jest specjalista od usg i tez robi prenatalne i wszystko pomierzył i w sumie wykluczyl dwie wady genetyczne

Do góry