reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

reklama
Miq przy pierwszym dziecku boje kupic sie tanszej firmy bo jeszcze nie wiem na co dokladnie zwracac uwage i jak wozek przetestowac w sklepie a mam nadzieje, ze za cena idzie tez jakosc... No i co ja poradze jak mi sie takie dziwne wozki podobaja ;) I lubie jak do nich jest mega duzo roznych gadzetow ;) My mamy odlozone juz od dluzszego czasu pieniadze na dziecko, wiec jakos specjalnie naszego budzetu nie nadszarpniemy a znajac zycie to tesciowa cos wiekszego kupi ;) A po urodzeniu sie dziecka chcemy zalozyc subkonto i co miesiac przelawac tam pewna kwote i to wcale nie duza i na 25 urodziny dac dziecku, ale wczesniej nic o tym mu nie mowic.

Hej mamuśki
Ah z teściami to prawda,znam to...i bardzo żałuje,że odrazu nie poszliśmy na swoje...teraz za dużo kasy włożyliśmi i w sumie nie stać nas iść na swoje:( wiele sobie wywalczyłam,ale z przyzwyczajeniami starej baby nie da się wygrać grr
Noo ja jutro wchodzę w II trymestr:) ależ leci ten czas,nie zdąże na wózek odłożyć
Kobietki wszystkie kuoujecie "droższe" firmowe wózki?

NIe, ja mam po starszych córkach (w międzyczasie jeszcze jedna dziewczynka w nim jeździła). Wózek był tani ma 8 lat i nadal spełnia swoją funkcję. Jest solidny, dobrze sie prowadzi szczególnie w lesie (gdzie najczęściej na spacery chodziłam) .
A wózek to Adbor Baby Lux (nie wiem czy jeszcze produkują:-D).

Hej mamuśki
Ah z teściami to prawda,znam to...i bardzo żałuje,że odrazu nie poszliśmy na swoje...teraz za dużo kasy włożyliśmi i w sumie nie stać nas iść na swoje:( wiele sobie wywalczyłam,ale z przyzwyczajeniami starej baby nie da się wygrać grr
Noo ja jutro wchodzę w II trymestr:) ależ leci ten czas,nie zdąże na wózek odłożyć
Kobietki wszystkie kuoujecie "droższe" firmowe wózki?

My akurat mogliśmy być od razu na swoim, bo mąż mieszkał sam i się po prostu wprowadziłam po ślubie (teściowa się wyprowadziła parę lat wcześniej - po rozwodzie, a teść zmarł dwa lata wcześniej...). Więc okoliczności smutne... :-(

Co do wózka, to nie myślałam jeszcze jakiej firmy kupimy.

A co do trymestrów, to kiedy się kończy pierwszy? Bo myślałam, że właśnie weszłam w II trymestr (13 tydz. 0 dzień). A teraz widzę że Ty piszesz że wchodzisz (tydzień później) w II trymestr :cool2:

ja bym chciała dobry wózek, z atestami itd. który będzie dodatkowo ładnie wyglądał (; ale chcę takie 3 w 1, bo np. moja koleżanka kupiła gondolę za 2000 zł (z fotelikiem samochodowym w zestawie) i teraz musiała kupić kolejny, spacerówkę (wydała 900 zł), bo jej dziecko z tamtego wyrosło... jak dla mnie 3000 zł w pół roku to zdecydowanie za dużo.

Evo tez tego nie ogarniam ;) Jedno pewne :p I trymestr ku koncowi ;) ale sugerujac sie USG I trymestru to nalezy je wykonac do 13 tygodnia i 5 dnia, wiec moze rzeczywiscie od 14 tygodnia juz oficjalnie II trymestr?

cześć dziewczyny wróciłam do pracy a co za tym idzie mniej czasu na forum .........

ja wózki już trochę oglądałam na necie i planujemy przeznaczyć jakieś 2tys. na ten cel na pewno ma być wielofunkcyjny i porządny aby nie był do wyrzucenia po pierwszym maluszku nie ukrywam że na wygląd też zwracam uwagę ;-) jak na razie podoba mi się RIKO NANO i EXPANDER MONDO oczywiście jeszcze popatrzymy co w mieście mają do zaoferowania nie jestem zwolennikiem kupowania przez interent bo potem w sprawie reklamacji czy gwarancji trzeba to wysyłać do producenta ..... a kolor chciała bym neutralny coś w szarości lub granacie

Mili wspolczuje CI... Mi na mdlosci pomogly ogorki konserwowe po hurtowej ilosci przez kilka dni mdlosci przeszly.

Pani Olgo na dobry, firmowy wozek 3w1 z atestami i dobrym fotelikiem + jakies wyposazenie typu spiworek, parasolka, narzutka przeciwdeszczowa itp tez kolo 3000 trzeba liczyc.

reklama
Witam

to ja powiem ze mialam super teściów i oni zaraz jak zamieszkalam na stale ( po ślubie jeszcze rok bylam na dojazdach bo konczylam studia) to sie wyprowadzili bo malego domku takiej kawalerki a nam zostawili duzy domek:-)

ja na wozek nie zamierzam wydac duzo bo i tak wiem że z czasem zamienie na lzejsza spacerowke

Do góry