reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2015

Kornelia watrobki w ciazy nie powinno sie jesc ze wzgledu na toksyny i witamine A. PRODUKTY absolutnie ZAKAZANE w CIĄŻY! ZOBACZ, czego nie wolno ci jeść - MjakMama24.pl

Pani Olgo ciesze sie, ze ma Pani wieksze doswiadczenie i wiedze niz ceniony w Polsce i na Swiecie profesor medycyny.
No tak biorac pod uwage, ze to bliski przyjaciel moich rodzicow, prawie rodzina to na 100% probowal tak otruc mojego tate,... Po prostu nic nie pomagalo a ta metoda z jablkiem i gwozdziami okazala sie skuteczna.

powiedziałam, że ja bym się bała. jeśli tacie pomogło, to przecież dobrze. nie wszyscy musimy korzystać z tych samych metod, każdy wybiera to co dla niego najlepsze.

reklama
To o wątróbce nie wiedziałam akurat, ale i tak na szczęście mam dobre wyniki, więc nie jadłam jej zbytnio, za to pasztety jadłam ale raczej nie takie na wątróbkach :p

[QUOTE

Ewiczis boże co za babol,odbiera Ci całą radość cieszenia się ciążą... A co Twój men na to?

On powiedział.żebym się nie przyjmowała ze jak niechce przyjeżdżać tu przez takie gadanie to nie musze bo my jesteśmy najważniejsi i kocha nas najmocniej... Ale postawiłam mu warunek mieszkania tutaj... Ma piętro wyremontować odrazu jak centralne będzie robił w domu powiedziałqm ze ja nie zamierzam być na dole z dzieckiem żeby mi toś dziecko wygrywał z rąk...[/QUOTE]

Monia dokładnie chcemy.. Ale jest tak dużo do zrobienia tu ze aż się boje... Bo trzeba zrobić centralne... Bo tylko piece kaflowe są.. I muszę się dowiedzieć czy dotacja unijna tu jest na rozebranie tego i na nowe centralne bo słyszałam że jest a właśnie jest problem z teściowa bo po co szkoda pieniędzy itp... Okna powymieniac trzeba góra to do kompletnego remontu bo tam też chce mieć łazienkę a tam nie ma więc... Zobaczymy jak to będzie... Musi się udać...

Ewcia powiem Ci tak jeśli masz jakąkolwiek inną opcje to ją wybierz. Znam parę przypadków w których to prawdziwa udręka mieszkanie z teściowymi. Gdzie teściowa i tak wcina nochala mimo, iż mają nawet oddzielne wejście i jeszcze chodzi i dupe obrabia. Przemyśl dobrze czy tego będziesz chciała jeśli ma ona tendencje do chorych jazd, bo zainwestujecie a okaże się że 100 razy lepszy był kredyt lub "ciasne ale własne" małe mieszkanko.

ewczis szczerze nie polecam mieszkania z teściami - szczególnie jak masz taką "zołzę" my właśnie szukamy mieszkania żeby się wyprowadzić. Wieczne "wpiep*szanie" sie choć i tak ja sobie dużo nie daje, tak samo remont, a po co to, to jest jeszcze dobre itp. masakra wole na ok 50 m2 mieszkać w 4 niż tu dalej z nią!
karolina nie mam pojecia ale wy gnacie z tymi badaniami, ja pod koniec lipca - wiec o m-c za tobą, no chyba , że maluszek jak starszy brat wyjdzie szybciej ;-)
ja mam wizytę w środę, zobaczymy co mi powie na tę przezierność...

Znam ten ból mam to samo :( dopiero za mc może poznamy płeć ehhh

Nas nie było dziś cały dzień :). Pojechałyśmy na zwierzaki - nie opłacało się :/ słabe, a Oliwa była ekhmm... w ogóle nie zainteresowana :/ potem na sale zabaw i 2 godziny frajdy no i razem zjadłyśmy obiad na mieście taki dzień mamusi i córusi ;) Na koniec wpadłyśmy do tatusia prac i do babci ciśnienie sobie wyrównać :D Ogólnie fajny dzionek :)

A ja od samego poczatku ciazy mam problemy z zasypianiem... :( Wczesniej mialam dodatkowo czeste bole glowy, ale od kilku dni spokoj... Mdlosci mialam calodobowe i marzylam o porannych, ale przeszly tez dosc szybko...

Hej dziewczynki. musze się wyzalic bo tylko usiąść i beczec. Co mego M matka wymyśliła. Tragedia.
Zacznę od początku. Przywiozła wózek na wioskę bo tu jest bardzo dużo miejsca dla niego, po prałam wszystkie pokrowce materacyk z gondoli i futerał z fotelika bo wszystko smierdzialo kurzem jak stało...A ona do mnie że trzeba go wynieść na strych żeby tego wózka nikt nie zobaczył i najlepiej żebym nie mówiła ze jest jestem w ciąży... Jak i tak wszyscy znajomi wiedzą że jestem w ciąży.. Boże te ludzie starej daty... Tak mi podgotowala ciśnienie... I jeszcze żebym się ubierala luźno żeby nie było widać brzuszka.. Bo jeszcze tu w rodzinie jest wnuczka jej w ciazy i ma na maj i babka zmusiła ja do ślubu a mnie próbowali a nie dali rady.... He he.. I nie wiem co mam myśleć...

Kurcze, nieciekawa sytuacja, może jeszcze masz brzuch bandażować, żeby nie było widać? . Teraz masz ciążę ukrywać a później udawać ciążę z zaskoczenia? Ludzie też mieszkam na wsi ale tam już nikt nie zwraca uwagi czy ktoś ma ślub czy nie. Współczuję. Nie myśl nic i olej temat. Ubieraj sie tak jak lubisz i wózek trzymaj tam gdzie chcesz. To j est Twoje dziecko i ciesz się ciążą.

Cześć lipcóweczki :biggrin2:

Mam pytanie w którym tygodniu wybieracie się na Usg Połówkowe ??

Nie wiem. Ja następną wizytę mam w 18tc a kolejną w 22tc więc pewnie na jednej z nich lekarz zrobi to usg:-)

I co sie okazalo? Tesc sobie wypil i stwierdzil, ze nuda, ze nie jest w centrum uwagi, wiec mala zadyme skreci ;)

A ja już schizofrenię podejrzewałam ;-)

A ja dziś dziewczęta mam studniówkę :-D tzn moja dzidzia ma...Dziś skończyła sto dni:biggrin2:
Spokoju na następne 180 dni :-)

Dziewczyny odebrałam wyniki z moczu i jest tam napisane BLO MODERATE z gwiazdką co tzn?
Z tego co kojarzę to krew w moczu.

Hej :)
W ciążę zaszłam w okolicach 1.11 bo wtedy miałam akurat owulację :biggrin2: Mimo że święto smutne, to jednak owulacja okazała się szczęśliwa. Test ciążowy zrobiłam dopiero po 3-4 dniach spóźniającej się miesiączki, bo bałam się wcześniej (a nuż by jeszcze nie wyszedł).
Teraz jestem po badaniach prenatalnych, które wyszły pomyślnie. Zapomniałam zapytać lekarki o płec dziecka, ale w sumie nie wiem czy to jeszcze nie było za wcześnie (12 tydzień i 4 dzień) ;) Kolejne USG mam za około 3 tygodnie, więc może wtedy się dowiem czy chłopczyk czy dziewczynka :biggrin2:
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki

Ja o ciązy dowiedziałam się 1.11;-)

Hej ho dziewczynki.
Jakoś nie mam weny żeby pisać:) Dziś wielkie pakowanie i w góry, choć pogoda tam mało zachęcająca, ale i tak będzie super, o ile mi się chłopcy nie rozłożą, bo obaj pokasłują trochę i trzyma ich tak do gwiazdki, ech.

To niesamowite, że już 1/3 ciąży za mną:)

Miłego dnia!

reklama
Hej mamuśki
Ah z teściami to prawda,znam to...i bardzo żałuje,że odrazu nie poszliśmy na swoje...teraz za dużo kasy włożyliśmi i w sumie nie stać nas iść na swoje:( wiele sobie wywalczyłam,ale z przyzwyczajeniami starej baby nie da się wygrać grr
Noo ja jutro wchodzę w II trymestr:) ależ leci ten czas,nie zdąże na wózek odłożyć
Kobietki wszystkie kuoujecie "droższe" firmowe wózki?

Do góry