reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2015

Kornelia watrobki w ciazy nie powinno sie jesc ze wzgledu na toksyny i witamine A. PRODUKTY absolutnie ZAKAZANE w CIĄŻY! ZOBACZ, czego nie wolno ci jeść - MjakMama24.pl

Pani Olgo ciesze sie, ze ma Pani wieksze doswiadczenie i wiedze niz ceniony w Polsce i na Swiecie profesor medycyny.
No tak biorac pod uwage, ze to bliski przyjaciel moich rodzicow, prawie rodzina to na 100% probowal tak otruc mojego tate,... Po prostu nic nie pomagalo a ta metoda z jablkiem i gwozdziami okazala sie skuteczna.

powiedziałam, że ja bym się bała. jeśli tacie pomogło, to przecież dobrze. nie wszyscy musimy korzystać z tych samych metod, każdy wybiera to co dla niego najlepsze.

reklama
To o wątróbce nie wiedziałam akurat, ale i tak na szczęście mam dobre wyniki, więc nie jadłam jej zbytnio, za to pasztety jadłam ale raczej nie takie na wątróbkach :p

[QUOTE

Ewiczis boże co za babol,odbiera Ci całą radość cieszenia się ciążą... A co Twój men na to?

On powiedział.żebym się nie przyjmowała ze jak niechce przyjeżdżać tu przez takie gadanie to nie musze bo my jesteśmy najważniejsi i kocha nas najmocniej... Ale postawiłam mu warunek mieszkania tutaj... Ma piętro wyremontować odrazu jak centralne będzie robił w domu powiedziałqm ze ja nie zamierzam być na dole z dzieckiem żeby mi toś dziecko wygrywał z rąk...[/QUOTE]

Monia dokładnie chcemy.. Ale jest tak dużo do zrobienia tu ze aż się boje... Bo trzeba zrobić centralne... Bo tylko piece kaflowe są.. I muszę się dowiedzieć czy dotacja unijna tu jest na rozebranie tego i na nowe centralne bo słyszałam że jest a właśnie jest problem z teściowa bo po co szkoda pieniędzy itp... Okna powymieniac trzeba góra to do kompletnego remontu bo tam też chce mieć łazienkę a tam nie ma więc... Zobaczymy jak to będzie... Musi się udać...

Ewcia powiem Ci tak jeśli masz jakąkolwiek inną opcje to ją wybierz. Znam parę przypadków w których to prawdziwa udręka mieszkanie z teściowymi. Gdzie teściowa i tak wcina nochala mimo, iż mają nawet oddzielne wejście i jeszcze chodzi i dupe obrabia. Przemyśl dobrze czy tego będziesz chciała jeśli ma ona tendencje do chorych jazd, bo zainwestujecie a okaże się że 100 razy lepszy był kredyt lub "ciasne ale własne" małe mieszkanko.

ewczis szczerze nie polecam mieszkania z teściami - szczególnie jak masz taką "zołzę" my właśnie szukamy mieszkania żeby się wyprowadzić. Wieczne "wpiep*szanie" sie choć i tak ja sobie dużo nie daje, tak samo remont, a po co to, to jest jeszcze dobre itp. masakra wole na ok 50 m2 mieszkać w 4 niż tu dalej z nią!
karolina nie mam pojecia ale wy gnacie z tymi badaniami, ja pod koniec lipca - wiec o m-c za tobą, no chyba , że maluszek jak starszy brat wyjdzie szybciej ;-)
ja mam wizytę w środę, zobaczymy co mi powie na tę przezierność...

Znam ten ból mam to samo :( dopiero za mc może poznamy płeć ehhh

Nas nie było dziś cały dzień :). Pojechałyśmy na zwierzaki - nie opłacało się :/ słabe, a Oliwa była ekhmm... w ogóle nie zainteresowana :/ potem na sale zabaw i 2 godziny frajdy no i razem zjadłyśmy obiad na mieście taki dzień mamusi i córusi ;) Na koniec wpadłyśmy do tatusia prac i do babci ciśnienie sobie wyrównać :D Ogólnie fajny dzionek :)

A ja od samego poczatku ciazy mam problemy z zasypianiem... :( Wczesniej mialam dodatkowo czeste bole glowy, ale od kilku dni spokoj... Mdlosci mialam calodobowe i marzylam o porannych, ale przeszly tez dosc szybko...

Hej dziewczynki. musze się wyzalic bo tylko usiąść i beczec. Co mego M matka wymyśliła. Tragedia.
Zacznę od początku. Przywiozła wózek na wioskę bo tu jest bardzo dużo miejsca dla niego, po prałam wszystkie pokrowce materacyk z gondoli i futerał z fotelika bo wszystko smierdzialo kurzem jak stało...A ona do mnie że trzeba go wynieść na strych żeby tego wózka nikt nie zobaczył i najlepiej żebym nie mówiła ze jest jestem w ciąży... Jak i tak wszyscy znajomi wiedzą że jestem w ciąży.. Boże te ludzie starej daty... Tak mi podgotowala ciśnienie... I jeszcze żebym się ubierala luźno żeby nie było widać brzuszka.. Bo jeszcze tu w rodzinie jest wnuczka jej w ciazy i ma na maj i babka zmusiła ja do ślubu a mnie próbowali a nie dali rady.... He he.. I nie wiem co mam myśleć...

Kurcze, nieciekawa sytuacja, może jeszcze masz brzuch bandażować, żeby nie było widać? . Teraz masz ciążę ukrywać a później udawać ciążę z zaskoczenia? Ludzie też mieszkam na wsi ale tam już nikt nie zwraca uwagi czy ktoś ma ślub czy nie. Współczuję. Nie myśl nic i olej temat. Ubieraj sie tak jak lubisz i wózek trzymaj tam gdzie chcesz. To j est Twoje dziecko i ciesz się ciążą.

Cześć lipcóweczki :biggrin2:

Mam pytanie w którym tygodniu wybieracie się na Usg Połówkowe ??

Nie wiem. Ja następną wizytę mam w 18tc a kolejną w 22tc więc pewnie na jednej z nich lekarz zrobi to usg:-)

I co sie okazalo? Tesc sobie wypil i stwierdzil, ze nuda, ze nie jest w centrum uwagi, wiec mala zadyme skreci ;)

A ja już schizofrenię podejrzewałam ;-)

A ja dziś dziewczęta mam studniówkę :-D tzn moja dzidzia ma...Dziś skończyła sto dni:biggrin2:
Spokoju na następne 180 dni :-)

Dziewczyny odebrałam wyniki z moczu i jest tam napisane BLO MODERATE z gwiazdką co tzn?
Z tego co kojarzę to krew w moczu.

Hej :)
W ciążę zaszłam w okolicach 1.11 bo wtedy miałam akurat owulację :biggrin2: Mimo że święto smutne, to jednak owulacja okazała się szczęśliwa. Test ciążowy zrobiłam dopiero po 3-4 dniach spóźniającej się miesiączki, bo bałam się wcześniej (a nuż by jeszcze nie wyszedł).
Teraz jestem po badaniach prenatalnych, które wyszły pomyślnie. Zapomniałam zapytać lekarki o płec dziecka, ale w sumie nie wiem czy to jeszcze nie było za wcześnie (12 tydzień i 4 dzień) ;) Kolejne USG mam za około 3 tygodnie, więc może wtedy się dowiem czy chłopczyk czy dziewczynka :biggrin2:
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki

Ja o ciązy dowiedziałam się 1.11;-)

Hej ho dziewczynki.
Jakoś nie mam weny żeby pisać:) Dziś wielkie pakowanie i w góry, choć pogoda tam mało zachęcająca, ale i tak będzie super, o ile mi się chłopcy nie rozłożą, bo obaj pokasłują trochę i trzyma ich tak do gwiazdki, ech.

To niesamowite, że już 1/3 ciąży za mną:)

Miłego dnia!

reklama
Hej mamuśki
Ah z teściami to prawda,znam to...i bardzo żałuje,że odrazu nie poszliśmy na swoje...teraz za dużo kasy włożyliśmi i w sumie nie stać nas iść na swoje:( wiele sobie wywalczyłam,ale z przyzwyczajeniami starej baby nie da się wygrać grr
Noo ja jutro wchodzę w II trymestr:) ależ leci ten czas,nie zdąże na wózek odłożyć
Kobietki wszystkie kuoujecie "droższe" firmowe wózki?

Do góry